Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 11:13 TS 24 Tem., 2000
 
Cenk Koray
hayatını kaybetti
 
Gazeteci ve sunucu Cenk Koray 56 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti.
 
İstanbul
AA
 
23 Temmuz —  Gazeteci ve sunucu Cenk Koray, İstanbul’daki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti. Alınan bilgiye göre, Suadiye’de oturan ve sabah 06. 00 sıralarında rahatsızlandığı öğrenilen Koray, acil olarak ambulansla evinden alınarak Kadıköy’deki Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi’ne kaldırıldı. Koray, daha önce de kalp krizi geçirmiş ve hastanede 15 gün tedavi görmüştü.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Cenk Koray, bir süredir Aşam gazetesinde köşe yazarlığı ve Beşiktaş Kulübü’nün basın sözcülüğünü yapıyordu. Ölüm haberini alan Koray’ın sanatçı dostları, ünlü sunucunun Suadiye’deki evine akın ettiler.
       AKŞAM gazetesinde köşe yazarlığı yapan Koray bugünkü köşesinde Azrail fıkrasına yerverirken, yarın yayınlanması için bıraktığı yazısında adeta vasiyetini bırakıyor.
       
Cenk Koray’ın yarınki AKŞAM’da yayınlanması için bıraktığı yazı adeta vasiyeti

       Koray’ın bugünkü yazısında yeralan Azrail fıkrası ise şöyle:
       “Temel odasında oturmuş, televizyon seyrederken birden içeriye Azrail’in girdiğini görmüş. Anlamış ki terk-i dünya edecek. Ölmek de istemiyor acaba Azrail’i kandırabilir miyim diye geçirmiş içinden sonra da en iyisi bebek taklidi yapayım, belki acır da affeder diye düşünmüş. Sırt üstü yere uzanmış ayaklarını ve kollarını yukarıya kaldırarak Azrail’e seslenmiş:
       -Ingaa, ıngaaa
       Azrail yaklaşmış, kucağına almış Temel’i ve konuşmuş:
       -Hadi canım, atta, atta!”

       
       
EVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞ
       Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi Kardiyoloji Bölümü Direktörü Uzman Dr. Tezel Ulusoy, gazeteci-sunucu Cenk Koray’ın saat 06. 00’da evinde ölü olarak bulunduktan sonra hastaneye getirildiğini söyledi.
       Dr. Tezel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cenk Koray’ın kalp rahatsızlığı bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle dedi: “Bu sabah saat 06. 00’da ölü olarak bulunmuş, ölü olarak hastaneye getirilmiş. Gecikmiş olduğu için hastaneye getirildiğinde müdahale şansımız olmadı. Evde ya da hastaneye gelirken müdahale edebilseydik, belki yaşayabilirdi. Daha evvel de bir hastalığı vardı. Bu tür hastaların büyük heyecanlara ve gerilimlere tahammülleri azdır. Eğer gerilime ve heyecana kapıldıysa, ölümü de bu nedenle olmuş olabilir. “
       Bu arada Cenk Koray’ın cenazesi, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi morguna kaldırıldı.
       
Koray’ın cenazesi salı günü kaldırılacak

       
NECO: İÇİM BOŞALDI
       Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi’ne gelen sanatçı Neco, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Onunla yaşadığım esprileri, hayatı nasıl yerine koyacağım? İçim boşaldı. Bütün iyiler bizi terk ediyor. İnsan insana örnektir, sevgiden uzaklaşmayalım. Bundan sonra ne söylenebilir ki... Yan yana oturup yazı yazdığım, Beşiktaş maçlarını izlediğim insan. Nasıl onsuz bazı şeyleri yapacağım bilmiyorum. “
       Hastaneye, Beşiktaş Spor Kulübü eski yöneticisi İhsan Kalkavan ile Koray’ın sanatçı dostları Müjdat Gezen, Esmeray, Hurşit Yedigün ve Melike Demirağ da geldi. İhsan Kalkavan, çok üzgün olduğunu ve duygularını anlatamadığını belirterek, Beşiktaş camiasının günlerdir büyük acılar çektiğini söyledi. Koray’ın, Akşam Gazetesi’nde bugün yayınlanan son yazısında esprili bir şekilde ölümden bahsettiğini ifade eden Kalkavan, şunları kaydetti: “Türk milletinin sevdiği bir insandı. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Cenk Koray, annesinin cenaze töreninde bile espri yapan bir insandı. Çok yakın dostu olan Ekrem Bora ile takım kavgası yaparlardı. Annesinin cenazesinde Ekrem Bora benim arkamdaymış. Cenk yanıma yaklaştı ve ‘annem son nefesinde Fenerbahçeli oldu’ dedi. Neden böyle söylediğini anlamadım ve sordum. O da bana ‘memleketten Fenerbahçeli birinin daha eksildiğini’ söyledi. Arkamı döndüğümde, Bora’nın Koray’a ‘nasıl böyle söyleyebiliyorsun’ dediğini duydum. “ Melike Demirağ da, “Cenk Koray, çok iyi, güzel bir insandı. Ebediyete kadar yaşayacak. O güzel bedeni buradan gitti. Biz onun yanına gidene kadar, onu çok özleyeceğiz” dedi.
       
 
       
    MSNBC News Koray'ın son yazısı "vasiyeti" gibi
MSNBC News Cenk Koray için taziye mesajları
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları