Home page
Haber Menüsü


Acil Eylem Planı bugün Bakanlar Kurulu’nda görüşülüyor
Acil Eylem Planı, Bakanlar Kurulu’nun halen devam eden toplantısında ele alınıyor. Plan, ilk 1- 6 aylık sürede, kamuda “tek hesap” sistemine geçilmesini, yerli ve yabancı yatırımı teşvik eden yasalar çıkarmayı, Zorunlu Tasarrufun tasfiyesini öngörüyor.
Ahmet Ergen / Ankara
NTV
18 Aralık— Bu hafta hükümet kararı haline getirilecek olan “Acil Eylem Planı”na son şekli veriliyor. Başbakanlıkta dün devam eden toplantılardan sonra plan bugünkü Bakanlar Kurulu’nda görüşülüyor. Plana göre hükümet, altı ay içinde Zorunlu Tasarruf Fonu’nu tasfiye ederek hak sahiplerine ödeme yapacak.

   
 
       
   
MSNBC News Acil Eylem Planı'ndan Şener sorumlu
MSNBC News Erdoğan acil eylem planını açıkladı
MSNBC News Coşkun: Zorunlu'nun dörtte biri Şubat'ta ödenecek
MSNBC News Unakıtan: Vergi Paketi af değil
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bir yıl içinde Devlet Personel Rejimi değiştirilerek, sözleşmeli personel uygulamasına son verilecek ve emekliliğe teşvik edici tedbirler geliştirilecek.
       
EKONOMİDE 93 EYLEM PLANI


       AKP’nin seçimlerden sonra açıkladığı “Acil Eylem Planı”, yeni uygulamalarla genişletilerek hükümet kararı haline getiriliyor.
        Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in, bu hafta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında kesinleştirileceğini belirttiği Acil Eylem Planı’nda kamu yönetimine ilişkin 45, ekonomik reform programına ilişkin 93, demokratikleşme ve hukuk konularında 23 ve sosyal politikalarla ilgili olarak da 46 eylem planı bulunuyor.
       
HAZİNE TEK HESABI UYGULAMASI
       Planın ilk bir aylık uygulamalar bölümünde iki önemli konu yer alıyor. Buna göre, ilk ay içinde kamu kuruluşlarının alt kademelerine yetki devri yapılacak. “Hazine Tek Hesabı” uygulamasının ise kapsamı yaygınlaştırılacak.
       Aralık sonuna kadar tamamlanması öngörülen düzenleme ile tüm kamu kaynaklarının Merkez Bankası veya kamu bankalarında tutulması uygulamasına geçilecek. Hükümetin üç aylık dönemde tamamlamayı planladığı uygulamalar ise yatırımların teşvikine yönelik...
       Bu kapsamda öncelikle teşvik tedbirleri yeniden düzenlenecek. Yatırımcılara bedelsiz arsa tahsisi yapılacak.
       
YABANCI YATIRIM YASASI
       Üç ile altı ay arasında ise ihracat için stratejik planlama yapılarak, doğrudan yabancı yatırımın özendirilmesi için gerekli düzenlemeler çıkarılacak.
       Acil Eylem Planının en önemli düzenlemelerinden birini Zorunlu Tasarruf Fonu’nun tasfiye edilmesi oluşturuyor. Altı ay içinde yapılacak düzenlemeyle fon tasfiye edilerek, hak sahiplerine kamu finansman dengeleri de gözetilerek belli bir plan dahilinde ödeme yapılacak.
       Bu süre içinde Muhasebe-i Umumiye Kanunu yenilenecek ve İstanbul Yaklaşımı’nın yanısıra Anadolu Yaklaşımı geliştirilecek. Çerçeve Tarım Kanunu da altı ay içinde çıkarılacak.
       
SOSYAL TESİSLER SATILACAK
       Hükümet, altı ay ile bir yıl arasındaki bir sürede ise sosyal tesisleri satacak, satılamayanları uzun süreli kiraya verecek. Bu dönemde vergi, vatandaşlık ve sosyal güvenlik numaralarının birleştirilmesi, yerel yönetimlerin mali yapılarının güçlendirilmesi, tarımsal desteklerin yeniden düzenlenerek doğrudan gelir desteğinin ürün çeşitlerine göre ödenmesi için de düzenlemeler yapılacak.
       
PERSONEL REJİMİ DE DEĞİŞECEK
       Hükümet, bir yıl içinde yapmayı planladığı konular arasına ise personel rejimini koydu. Buna göre, kadro karşılığı sözleşmeli personel uygulaması hak kaybı olmadan kaldırılacak.
       Devlette asil ve sürekli çalışanlar dışında kalan personel, İş Kanunu’na tabi kılınacak. Personele özendirici emeklilik hakkı getirilecek. Müsteşarların görev süresi hükümetin görev süresi ile sınırlandırılacak.
       Maaş ve ücret sistemi sadeleştirilerek statüler azaltılacak. Uzun vadede ise performansa dayalı ücret sistemine geçilecek.
       Bir yıllık sürede Tarım Ürünleri Sigortası Kanunu çıkarılacak. Sağlık hizmetlerinin sunumu ile finansmanı ayrılacak. Genel Sağlık Sigortası Sistemi ve Kurumu kurulucak. Sosyal güvenlik kuruluşlarında norm ve standart birliği sağlanacak.
       
ÖZELLEŞTİRME 1-3 YILLIK PROGRAMDA
       Bir ile üç yıl arasında yapılacaklar bölümünde ise ağırlığı özelleştirme uygulamaları oluşturuyor. Buna göre, özelleştirme uygulamalarına yurtdışında çalışan kişilerin katılımını teşvik edecek düzenlemeler yapılacak.
       Halk Bankası 2003, Ziraat Bankası ise 2004 yılı sonunda özelleştirilecek.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları