Home page
Haber Menüsü


Pembe Panter ve Müfettiş Clouseau
 
Usta yönetmen Blake Edwards’ın yönettiği Pempe Panter serisinden dört film, Aralık ayında CNBC-e’de yayınlanacak. İlk film yarın akşam 21.00’de.  

 
NTV-MSNBC
2 Aralık—  Çizgi film dünyasının en ünlü karakterlerinden biri olan Pembe Panter, aslında aynı adla çekilen filmin jeneriği olarak planlanmıştı. Çizgi kahraman, gördüğü ilgi sonrasında en az filmleri kadar ünlü olmayı başardı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Adını bir elmastan alan sevimli yaratık, ilk kez 1963 yılında Blake Edwards’ın yönettiği, Müfettiş Clouseau’yu da Peter Sellers’ın oynadığı filme adını vermişti: Pembe Panter.
       Çizgi kahraman, tasarlananın aksine jenerik olarak kalmadı, kısa filmlere ve animasyon bir TV dizisine dönüştü. Animasyona 63 yılını veren yaratıcısı Friz Freleng, Pembe Panter sayesinde beş Oscar alarak, kendisi de bir rekor kırdı. Daha önce hiçbir animatör, bu kadar Oscar alamamıştı. Genel kanı, Panter’in erkek olduğu yolundadır; ancak
       Meksika ve İspanya gibi ülkelerde ona ‘La Pantera Rosa’ denilerek dişiliği ilan edilmiştir. Bazen bir Clouseau figürü ona eşlik eder; ama pembe yaratık öyle sinsidir ki, beceriksiz müfettiş onu değil yakalamak, göremez bile. Panterimiz konuşmayı da sevmez. Sadece Sink Pink isimli kısa filmde ağzını açıp “İnsanlar neden hayvanlara daha fazla benzemiyorlar?” diye sormuştur, ağzından bir daha da bir söz duyulmamıştır.


       Yarın akşam CNBC-e Komedi Filmleri Kuşağı’nda gösterilecek olan Revenge of the Pink Panther’de, serinin en ünlü yüzü Peter Sellers rol alıyor. 10 Aralık’tta gösterilecek olan Trail of the Pink Panther ise ünlü oyuncu Sellers’ın son filmi; çekimler sırasında yaşamını kaybeden Sellers, senaryoda ‘uçağı kaybolarak’ yok edilmişti... Müfettiş Clouseau tüm aramalara rağmen bulunamadı, ancak bu gizemli kayboluşu sonrasında adı hep Pembe Panter’le birlikte anıldı; hem filmlerde hem de gerçek yaşamda.
       Sevin Okyay imzalı -Sellers’dan Benigni’ye Pembe Panter- başlıklı yazı, sinema tarihinin belki de en güleryüzlü polisiye film serisinin tüm öyküsünü anlatıyor. Oyuncuları, dillere pelesenk olmuş müziği ve maceralarıyla...
       
Sellers’dan Benigni’ye Pembe Panter

       Aralık ayı boyunca CNBC-e’de Salı günleri, saat 21.00’de yayınlanacak filmlere gelince...
       Pembe Panter programı ve film içerikleri:
       3 Aralık, 21.00
       
REVENGE OF THE PINK PANTHER

       Yönetmen: Blake Edwards
       Oyuncular: Peter Sellers, Herbert Lom, Dyan Cannon, Robert Webber.
       Yapım Yılı: 1978 Süresi: 93 Dakika
       Usta yönetmen Blake Edwards ile ünlü oyuncu Peter Sellers’ın 1964 yılında gerçekleştirdikleri The Pink Panther o kadar büyük bir başarı elde etti ki aynı ekip yıllarca birçok Pembe Panter filmine daha imza attı ve sinema tarihinin en uzun soluklu serilerinden birini yarattı. Revenge Of The Pink Panther’de Müfettiş Clouseau, uyuşturucu trafiğini yönlendiren ünlü bir iş adamının peşine düşüyor. Henry Mancini’nin ölümsüz müziğiyle akıllarda özel bir yer edinen filmi keyifle izleyeceksiniz.
       10 Aralık, 21.00
       
TRAIL OF THE PINK PANTHER
       
Yönetmen: Blake Edwards
       Oyuncular: Peter Sellers, David Niven, Herbert Lom, Joanna Lumley.
       Yapım Yılı: 1982 Süresi: 92 Dakika
       1982 tarihli Trail of the Pink Panther’de ünlü ‘Pembe Panter elması’ bir kez daha çalınır ve tüm ciddiyetine ve iyi niyetine rağmen polis teşkilatının en sakar ve en beceriksiz elemanı olan Müfettiş Clouseau tekrar göreve çağrılır; ancak Müfettiş Clouseau’nun uçağı görev yerine giderken kaybolur ve kahramanımızla tüm irtibat kesilir. Bu durumu araştırmak için işe koyulan Fransız televizyoncu Marie Jouvet, maceralarla dolu yolculuğu sırasında müfettiş ve geçmişi hakkında çok ilginç bulgulara ulaşır.
       17 Aralık, 21.00
       
CURSE OF THE PINK PANTHER
       
Yönetmen: Blake Edwards
       Oyuncular: Ted Wass, David Niven, Robert Wagner, Herbert Lom.
       Yapım Yılı: 1983 Süresi: 105 Dakika
       Müfettiş Clouseau’nun kayboluşuyla büyük bir huzura kavuşan polis şefi Dreyfus’un mutluluğu fazla uzun sürmez. Teşkilatın önemli isimleri, Clouseau’nun akıbetini Dreyfus’un araştırmasını istemektedir.
       Kabus dolu günlerin yeniden başlayacağını anlayan Dreyfus da uyanıklık eder ve İnterpol’ün bilgisayarı Aldous’u dünyadaki en beceriksiz polisi bulması için programlar. Sonuçta Clifton Sleigh adlı bir polis bulunur ve işi ona yıkan Dreyfus, onun Clouseau’yu asla bulamayacağına emindir.
       24 Aralık, 21.00
       
SON OF THE PINK PANTHER
       
Yönetmen: Blake Edwards
       Oyuncular: Roberto Benigni, Herbert Lom, Burt Kwouk, Claudia Cardinale.
       Yapım Yılı: 1993 Süresi: 88 Dakika
       Peter Sellers’ın ölümünden sonra yerini dolduracak birini bulamayan yapımcılar, İtalya’nın en popüler komedyenlerinden biriyle çalışmaya karar verdiler ve Roberto Benigni’nin kapısını çaldılar. Son Of The Pink Panther’de Müfettiş Clouseau Jr. rolünü canlandıran Benigni’nin yanı sıra ekibin büyük bir bölümünü yeniden bir araya getiren yönetmen Blake Edwards, besteci Mancini’yi de ikna etti ve 8. kez Pembe Panter’i yarattı. Benigni’yi La Vita e Bella-Hayat Güzeldir adlı filmden anımsayacaksınız.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları