Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 18:40 TS 18 Tem., 2000
Cezaevinde silahlı çatışma davası
Bayrampaşa Cezaevi’nde, Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Kenan Ali Gürsel’in de aralarında bulunduğu 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.
İstanbul
AA
18 Temmuz— Eyüp 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, halen Eskişehir Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Hakan Çillioğlu getirildi. Diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı. İlk kez bu duruşmaya katıldığı için kimlik tespiti yapılarak sorgusuna geçilen Hakan Çillioğlu, iddianamede sanık olarak gösterilmesine rağmen yaklaşık 11 aydır “haksız yere” cezaevinde tutuklu bulunduğu için olayın “mağduru” olduğunu iddia etti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kimseyi öldürmediğini ve adamının da olmadığını öne süren Çillioğlu, “Benim adamlarım olduğu iddia edilen kişiler, DGM’de tek tek tahliye oldular. Başından beri basın beni suçlu gösterdi ve bu böyle devam etti” dedi. Hiçbir talebi olmadığı halde Bayrampaşa Cezaevi’ndeki koğuşunun değiştirildiğini belirten Çillioğlu, önce hücreye konulmak istendiğini, ancak daha sonra terör ve uyuşturucu suçlularının kaldığı C-19 koğuşuna yerleştirildiğini, bunların da can güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu ileri sürdü. Olayda ölen kişilerle arkadaş olduğunu belirten Çillioğlu, “Olay Alaattin Çakıcı ile Sedat Peker’in adamları arasında meydana geldi. Ben Ali Gürsel’i öldürmedim. Kimlerin kimleri öldürdüğünü biliyorum, ama can güvenliğim olmadığı için şu anda söyleyemem” diye konuştu.
       
OLAY GÜNÜ
       Çillioğlu, olay gününü de şöyle anlattı: “O gün, infaz koruma memuru Sevdin Can beni doktora götürmüştü. Bu hastane kayıtlarında da bulunuyor. Daha sonra da Zihni İpek, beni Cezaevi 2. Müdürü Müslüm Teke’nin odasına götürdü. Benim kendi isteğimle oraya gitme imkanım da yok zaten. Ben Teke’nin odasındayken silahlar patladı ve olay meydana geldi. Orada bana komplo kurulmuştu. Olaydan sonra müdahil avukat Turgay Özdoğan da bana gelerek, suçlamaları kabul etmem için beni tehdit etti. Kendisini cezaevi yönetimine ve Adalet Bakanlığı’na şikayet etmeme rağmen hiçbir soruşturma başlatılmadığını öğrendim. “ Bu arada, söz alan müdahil avukat Engin Tahsin Kovancı, sanığa, Fatih Bayata ile Metin Çoruh’un kimin adamları olduğunu ve Esef Yalçın Özşahin’in kim tarafından vurulduğunu bilip bilmediğini sordu. Bunun üzerine Çillioğlu, “Bayata ve Çoruh benim adamlarım değil. Özşahin’i kimin vurduğunu biliyorum, ama söylemem, söyleyemem de. O gün beni odalarına çağıran cezaevi müdürleri buraya gelsin, o zaman söylerim” dedi. Duruşmada daha sonra söz alan sanık avukatları da, müvekkillerinin tahliyelerini istediler. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Duruşmaya Esef Yalçın Özşahin’in babası Mustafa Özşahin ve annesi Fethiye Kaygılı ile bu duruşmada “müdahil” olması kabul edilen eşi Burcu Özşahin de katıldı. Burcu Özşahin’in sol kolunda “Esef” yazılı bir dövme bulunması dikkati çekti.
       
İDDİANAMEDEN
       Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Bayrampaşa Cezaevi’nde 20 Eylül 1999’da meydana gelen silahlı çatışmada, Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Kenan Ali Gürsel ile Ferdi Heybet, Hasan Taşkın, Hüseyin Çalışkan, Esef Yalçın Özşahin, Bilal Coşkun, Murat Özlü ve Hüseyin Temiz’in öldükleri, infaz koruma memurları Mustafa Polat, İzzet Kuran, Kemal Öztürk Demiral, Şaban Ilıman, Ergün Şentürk, Arslan Şen, Muharrem Emir, Hilmi Zerman, Servet Kocaman, Cuma Barut ve Kemal Çevik ile hükümlülerden Ali Rıza Sakarya ve Aydın Zararsız’ın yaralandıkları belirtiliyor. Sanıklardan Hakan Çillioğlu’nun, “Kasten adam öldürmek” ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçlarından dolayı 25 ile 33 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, cezaevi 2. müdürleri Müslüm Teke ve Recep Şensoy ile infaz koruma memuru Sevdin Can’ın da, “İşlenen suçu kolaylaştırmak ve iştirak”ten dolayı 12 ile 15’er yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. Sanıklardan Metin Çoruh, Erkan Temiz, Mesut Yalçın, Fatih Bayata, Selami Özbek, Oktay Taş ve Ercan Atasoy’un, “Faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek”, “Hürriyeti tahdit”, “Yağma”, “Ayaklanma” ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçlarından toplam 48 ile 68’er yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Necmettin Münessifoğlu, Beyazıt Yıldırım Çetin, Hakan Yazman, Sezgin Çetin, Eyüp Yörük, Recep Avcı, Erdem Sevinç, Metin Soyer, Tanzer Uslu, Burhan Kırdacı, Temel Berber, Tuncay Başça, Cem Hacıoğlu, Tamer Durak, Fatih Celep, İhsan Ekşi, Selim Kartakgül, Nezih Kıraç, Mehmet Karaismailoğlu, Enver Alemdar ve Abdülkadir Keskin’in de, “Cezaevinde yağma, nas’ı ızrar ve ayaklanma suçuna iştirak etmek” suçlarından dolayı 26. 5 ile 36. 5’ar yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılmaları öngörülüyor.
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları