Home page

Haber Menüsü


Yazara mail atmak için resmin üzerine tıklayın.
 
Patrick Kluivert ile söyleşi
 
Patrick Kluivert’la yapılan ve Fourfourtwo dergisinde bu ay yer alan bir söyleşiyi görünce dayanamadım, sizlerle paylaşmak istedim.
 
NTV-MSNBC
 
29 Eylül—  Geçen hafta Ali Sami Yen’deki maçta hem Kaptan Bülent’i, hem Almaguer’i hem de Mondragon’u bir anda ve aynı anda çaresiz bırakan, o maçın Galatasaray aleyhine çözülmesine start veren Hollandalı “gol makinesi” Patrick Kluivert’tı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  - BARCELONA’DA VAN GAAL ile YENİDEN BULUŞMAK NASIL BİR DUYGU?
       
- Başlarda, onun beni Barcelona’da istemediğine dair dedikodular duyunca çok gergindim. Ancak, yüz yüze yaptığım ilk görüşmede bunun doğru olmadığını anladım ve çok sevindim. O, çok iyi bir hoca ve kulübün taraftarlar için ne anlama geldiğini çok iyi kavramış birisi. Nou Camp’ta başarılı günleri yeniden yaşatacağına eminim.
       
       - BARCELONA’YI SÜREKLİ BAŞARISIZ KILAN ŞEYİN ANA SEBEBİ NE OLABİLİR?
       
(Bana kalsa, ben bu sorunun sonuna yan yana 3 ünlem işareti birden koyardım ama, soran kişiyle, Iain Spragg’la dalga geçmemiş olalım.)
       - Barcelona için “sürekli başarısız” yakıştırmasını kesinlikle kabul etmiyorum. Son üç yılda hiçbir zafere imza atmamış ve geçen sezon La Liga’yı en tepede bitirememiş olabiliriz; ama uzun yıllardır hiçbir başarımız yokmuş gibi bir algılama söz konusu ki, bunu kabul edemem. En azından, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıkmamız bile, bizim Avrupa’nın en iyi dört takımından biri olduğumuzu gösteriyor.
       
       - YENİ GELENLERDEN J. ROMAN RIQUELME HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUN?
       
- Takım içinde rekabeti artıracağı kesin. Kulübün onu transfer etme konusundaki ısrarı hazırlık döneminde bile belli oluyordu. Ancak, hem saha içi hem de saha dışındaki uyum için zamana ihtiyacı var. Riquelme daha önceden Avrupa’da hiç oynamamış. En büyük, en yetenekli futbolcuların bile farklı futbol ortamlarına alışması için zamana ihtiyacı olur (Ortega’nqın kulakları çınlasın! Yok, yok... Sabırsızların kulakları çınlasın)
       
       - RİVALDO’NUN GİTMESİNE İZİN VERİLDİĞİNİ ÖĞRENDİĞİNDE NE DÜŞÜNDÜN?
       
- Kötü bir karar olduğunu düşündüm. Bugün hepimiz farkındayız ki, birçok kulüp mali açıdan sıkıntıda ve giderlerini düşürmeye çabalıyor. Ancak, Rivaldo dünyanın bedel biçilemeyecek birkaç futbolcusundan birisi; bu sezon onu arayacağımız kesin.
       
       - SENCE HOLLANDA DÜNYA KUPASI’NA NEDEN GİDEMEDİ?
       - Çünkü, Portekiz ve İrlanda’dan daha az puan toplayabildik! Hollanda’nın gidemeyişi herkesi üzdü ama bu biraz da bizi geçen diğer iki takıma saygısızlık anlamına geliyor. Portekiz ve İrlanda hak etti, biz hak etmedik. Bu futbolun doğasında var; bazen favori takımlar da elenir. (Editörümden, Kluivert’ın bu sözlerini “bold” yayımlamasını rica etsem mi?)
       
       - DICK ADVOCAAT, HOLLANDA’YI EURO 2004’e BAŞARIYLA TAŞIYABİLİR Mİ?
       - Advocaat’ın takıma yeniden güven kazandıracağına eminim. O, uluslar arası futbolu çok iyi bilen birisi ve takımın ona saygısı büyük. Onun ustalığı ve bizim azmimiz sayesinde finallere gideceğimizden eminim.
       
       - SENCE DE ÇAĞDAŞ OYUNCULARA ÖDENEN PARALAR AŞIRI MI?
       
- Belki, ama kimse bizleri, klüplerin bize kendiliklerinden ödedikleri paraları kabul ettiğimiz için suçlayamaz. Klüplerin finansal problemleriyle ilgili olarak endişelenmek bizim sorumluluğumuz değil ve hayatın her aşamasında olduğu gibi biz futbolcular da, sunulan nimetlerden yararlanmaya çalışıyoruz. Futbolcu ödeneklerinin, maaşların tamamen kaldırılacağına inanmıyorum; çünkü her zaman bu paraları ödemenin bir yolunu bulacak klüpler çıkacaktır.
       
       - FUTBOL YAŞAMIN BOYUNCA BAŞINA GELEN EN KOMİK OLAY NEYDİ?
       
- Ajax’tayken Nwankwo Kanu ile birlikte NAC takımına karşı oynuyorduk. Bir ara Kanu, topa çok sert vuracak gibi bir pozisyon alınca karşısındaki defans oyuncusu korkudan yüzünü kapadı. Kanu ise vurmak yerine oyuncunun yanından kolayca geçip golünü attı. O an hepimizin içinden bu gole gülmek gelmişti ama kendimizi tuttuk. Yine de maçtan sonra çok güldüğümüzü hatırlıyorum. Kanu’nun stiline bayılırım. Sanki onun oyun tarzında bir mizah vardır.
       
       - SENCE BU SEZON ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE KİM ŞAMPİYON OLUR?
       
- Biz en az geçen sezondaki kadar belki de daha fazla iddialı olacak güçteyiz. Sanırım yine en fazla zorlanacağımız takımlar: Real Madrid, Manchester United ve Bayern Munih olur. Gerçi, her zaman en az bir sürpriz çıkıverir karşınıza. Geçen sezon Levrkusen, ondan önce de Valencia gibi...
       
       - BU OYUNDA ARZU EDİP DE TADAMADIĞIN ŞEY VAR MI?
       
- Var tabii. Ajax ile Avrupa Şampiyonluğu’nu tattım ama aynı zaferi Barcelona’da da yaşamayı çok istiyorum. İspanyol futbolseverler için ŞL’de verilen mücadele İspanya Ligi’ndekinden çok daha fazla önem taşıyor. Hollanda ulusal takımıyla final oynamanın eşiğine kadar geldim ama, futbolu bırakmadan önce Avrupa Şampiyonluğu’nu ya da Dünya Şampiyonluğu’nu tadmayı çok arzu ediyorum.
       
       - SÜREKLİ OLARAK SENİN, ARSENAL ve M. UNITED’A GİDEBİLECEĞİN YOLUNDA HABERLER ÇIKIYOR, PREMİER LİG’DE OYNAMAK İSTER MİSİN?
       
- Ben bu gerçeği hiç gizlemedim; İngiltere’de oynamak benim en büyük hayallerimden biri. Ben kendime “gitmeli miyim, gitmemeli miyim?” sorusunu değil, hep “ne zaman?” sorusunu soruyorum.
       
       Bu söyleşi burada bitiyor.
       
       Benim için “kıssadan hisse” şu:
       
Kluivert, kendine güvenen, klas bir futbolcu. “Dünya futbolu, finansal sıkıntılardan dolayı inim inim inlese bile, bana para verecek birileri mutlaka çıkar” diye düşünenlerden. Hatta o paralarda biraz indirim yapmaya bile razı gibi, yeter ki pound cinsinden olsun!
       
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları