Home page
Haber Menüsü


Sami Hazinses, Salı günü toprağa verilecek
Geçirdiği rahatsızlık sonucu dün vefat eden sinema sanatçısı Sami Hazinses, Salı günü düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
AA
    24 Ağustos—  ‘Şoför Nebahat’, ‘Rüzgar Zehra’, ‘Şafak Bekçileri’, ‘Biz de Arkadaş mıyız’, ‘Kızgın Delikanlı’, ‘Cengiz Han’ın Hazineleri’ gibi filmleriyle tanınan usta oyuncu Sami Hazinses için ilk tören, 27 Ağustos Salı günü saat 10.00’da, vefatına kadar kaldığı Göztepe Semiha Şakir Huzurevi’nde yapılacak.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Hazinses’in naaşı daha sonra Kadıköy’deki Surp Takavur Ermeni Kilisesi’ne götürülecek. Hazinses, burada yapılacak dini törenin ardından Hasanpaşa’daki Topçular Ermeni Mezarlığı’nda defnedilecek.
       Bu arada, Sami Hazinses’in naaşı, vefat ettiği Haydarpaşa Numune Hastanesi’nden alınarak, kilisenin morguna konuldu.
       
23 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ VEFAT ETTİ
       Göztepe Semiha Şakir Huzurevi’nde kalan Sami Hazinses, şeker ve tansiyon ile bunlara bağlı rahatsızlıklar nedeniyle sağlık durumunun ağırlaşması üzerine bu sabah Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Hazinses, akşam saatlerinde kalp yetmezliği sonucu vefat etti. Bir süredir rahatsız olan Hazinses’in, son 1 aydır huzurevinden hastaneye götürülerek, günlük olarak tedavisinin yapıldığı bildirildi.
       
HAZİNSES, GÖZTEPE HUZUREVİ’NE YERLEŞTİRİLMİŞTİ
       Tedavi gördüğü Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde vefat eden sinema sanatçısı Sami Hazinses, 9 aydır Göztepe Semiha Şakir Huzurevi’nde kalıyordu.
       Huzurevi Müdür Vekili Murat Ulaş, yaptığı açıklamada, geçen yıl düşme sonucu kalça kemiği kırılan Hazinses’in İncirli Hastanesi’nde gördüğü tedaviden sonra, eski Devlet Bakanı Hasan Gemici’nin talimatıyla Kasım ayında İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Göztepe Semiha Şakir Huzurevi’ne yerleştirildiğini söyledi. Hazinses’in kalça kırığının tamamen iyileşmesinin ardından huzurevinde normal yaşamına döndüğünü, ihtiyaçlarını karşılayabildiğini anlatan Ulaş, sanatçının aynı zamanda Alzheimer hastası olduğunu belirtti.
       Tansiyon, şeker ve son zamanlarda bronşit rahatsızlığı olan Hazinses’in son 1 haftadır sağ bacağının tutmadığı ve yatağa bağımlı hale geldiğini kaydeden Ulaş, sanatçının serum ve sıvı gıdayla beslenebildiğini ifade etti.
       Ulaş, Sami Hazinses için Göztepe Semiha Şakir Huzurevi’nde tören düzenleneceğini belirtti. Sami Hazinses’in ölüm nedeninin kalp yetmezliği, beyin damarlarında tıkanma, enfeksiyon ve buna bağlı yüksek ateş olduğu bildirildi.
       
BAŞBAKAN ECEVİT, BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI
       Başbakan Bülent Ecevit, sinema sanatçısı Sami Hazinses’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Başbakan Ecevit, mesajında şunları kaydetti: “Türk sinemasının emektarlarından, değerli sinema sanatçısı Hazinses’in kaybından büyük üzüntü duydum. Oyunculuğunun yanı sıra beste ve güfte çalışmalarıyla çok yönlü sanatçılığı unutulmayacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk sineması camiasına başsağlığı dilerim.”
       
TBMM BAŞKANI İZGİ, MESAJ YAYIMLADI
       TBMM Başkanı Ömer İzgi, sinema sanatçısı Sami Hazinses’in vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
       İzgi, mesajında şunları kaydetti: “Türk sinamasının unutulmaz isimlerinden Sami Hazinses’in rahatsızlanarak aramızdan ayrıldığını büyük bir üzüntü ile öğrendim. 77 yıllık ömrünün büyük bölümünü çok sevdiği sinemaya adayan Sami Hazinses, mesleğin duayenlerindendi. Filmlerinde Türk ulusunu tebessüm ettiren Hazinses, milyonlarca insanın sevgilisi olmuştu. Merhum Hazinses, çok yönlü bir sanatçı olduğunu güfte ve beste çalışmalarıyla da kanıtladı. Sinema sanatçısı mehrum Sami Hazinses’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum.”
       
SAMİ HAZİNSES KİMDİR?
       1925 yılında Diyarbakır’da doğan Sami Hazinses, ilkokuldan sonra çalışmak için İstanbul’a geldi. Çeşitli işler yapan Hazinses, 1953 yılında Mahir Canova’nın yönettiği, Cüneyt Gökçer, Altan Karındaş, Atıf Kaptan ve Muhterem Nur’un oynadıkları “Kara Davut” filminde küçük bir rolle sinema oyunculuğuna başladı.
       Sonraki yıllarda çevirdiği filmlerle rolleri büyüyen Hazinses, Türk sinemasının unutulmaz komedi sanatçıları arasına girmeyi başardı. Hazinses, komedi oyunculuğunun yanında, bazı filmlerde de dram oynadı. Hazinses, oyunculuğunun yanı sıra güfte ve beste çalışmaları da yaptı.
       Sanatçının, “Bir Dilbere Müpteladır Deli Gönlüm” adlı eserini Zeki Müren, “Derdimi Kimlere Desem” adlı eserini Sevim Tanürek ve “Yeter Ağlatma Beni” adlı eserini de Müslüm Gürses seslendirdi.
       Hazinses, 1960 yılında, Metin Erksan yönetiminde Sezer Sezin, Kenan Pars ve Erol Taş ile “Şoför Nebahat” filminde oynadı ve o yıllarda çok sevilen aynı isimli şarkıyı besteledi. Sinemacıların bu yönünü de keşfetmesi üzerine Sami Hazinses, çeşitli filmlere müzik yaptı. Hazinses, bine yakın filmde unutulmaz kompozisyonlara imza attı.
       Hiç evlenmeyen sanatçı, 1980 yılında emekli oldu. 2000 yılında Türk sinemasına katkılarından dolayı Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından “Onur Ödülü”ne layık görüldü. Sami Hazinses’in oynadığı başlıca filmler ise şunlar: Şoför Nebahat, Rüzgar Zehra, Şafak Bekçileri, Biz de Arkadaş mıyız, Kızgın Delikanlı, Cengiz Han’ın Hazineleri, Bir Dağ Masalı (İkinci çevrim), İşportacı Kız, Billur Köşk, Seven Ne Yapmaz, Talihsiz Baba, Yumurcak Köprüaltı Çocuğu, Vurgun, Dağlar Kızı Reyhan, Korsan, Babanın Evlatları, Çifte Kumrular.
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları