Home page
Haber Menüsü



Elvis Presley’in ölümünün 25. yıldönümü
Rock müziğinin kralı Elvis Presley, ölümünün 25. yıldönümünde sevenlerince anılıyor. Fırtına nedeniyle bir saat geç başlayan törenin, sabaha kadar sürmesi ve internet üzerinden yayımlanması bekleniyor.
Memphis
AA
    16 Ağustos —  Hafta başından bu yana Graceland’e gelen ve bugün Presley’in mezarını ziyaret eden, çoğu Elvis kıyafetli 40 bin hayranı, sanatçının “Memories” adlı şarkısının eşliğinde evinin önünde mumlar yakarak toplandı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Memphis’de havaalanından süpermarketlere kadar her yere “Elvis’in hayranları hoşgeldiniz” yazılı pankartlar asılırken, Graceland’e Japonya ve Brezilya’dan dahi çelenkler gönderildi. Graceland yöneticisi Todd Morgan, “Elvis’in tüm dünyada hayranı olduğunu ve olacağını” belirtirken, Shreveport’daki Elvis hayran kulübünün başkanı 68 yaşındaki Jane Anderson, “Bunu, yastan çok Elvis’in yaşamının bir kutlaması olarak görüyoruz” dedi.
       Anma törenlerine bugüne kadar 22 kez katılan Pittsburghlu Priscilla Parker da, “Elvis’i ve yaşamını kutluyoruz. Burada büyük bir aile gibiyiz” diye konuştu. Törene katılan Randy ve Kelly Bart çifti, 12 yıl önce başlayan aşklarını şöyle dile getirdiler: “Konuşacak ortak konumuz çok. İkimiz de Elvis’i ve müziğini seviyoruz...”
       Graceland’de Elvis benzerlerinin katıldığı yarışmaların yanı sıra Elvis’in eski eşi ile kızı Lisa Marie’nin de katılacağı bir konser verilecek. Elvis’in eski evlerinden birinde düzenlenecek havuz partisinin biletleri ise şimdiden satıldı.
       Bu arada İngiltere’de yapılan bir araştırma, Elvis’in Beatles ve Abba gruplarından sonra en çok taklit edilen sanatçı olduğunu ve en sevilen şarkılarının, “The Wonder Of You” ile “Can’t Help Falling In Love” olduğu ortaya koydu.
       
Ölümünden 25 yıl sonra, Rock’n Roll kralı Elvis Presley

       
İNGİLİZ HAYRANLARI 25 YILDIR ŞOKTAN ÇIKAMADI
       Rock’n’ Roll’un kralı Elvis Presley’in ölümünün üzerinden tam 25 yıl geçti, ama İngiliz hayranları hala bu büyük kaybın şokunu atlatamadı. Albümü bu yaz listelerde ilk sırada olan, 20 bin kişilik bir taraftan kulübü bulunan, yüzlerce Elvis benzeri bugün yine “en çok benzeyen” yarışmasına hazırlanan İngiltere’deki hayranlar, Kral’ın dünyadaki “en sadık” hayranları olmaya devam ediyorlar.
       Avrupa’da Elvis’in ölümünün 25. yıldönümü nedeniyle yapılacak en büyük anma törenlerine sahne olacak Blackpoll’da hafta sonu düzenlenecek 3 günlük etkinliklere binlerce hayranın katılması bekleniyor. Blackpool’lu Elvis benzeri Martin Fox ise “İngiliz Elvis hayranları, dünyanın en sadık hayranları, Elvis İngiltere’de hala kral” diyor.
       Ülke çapında yapılan bir yarışmayla seçilen Juliette Massey ve Dani Leighton çifti hafta sonu etkinlikleri kapsamında evlendikten sonra Las Wegas’a uçup, Elvis ve Priscilla’nın evlendikleri kilisede nikah tazeleyecekler. İngiltere’deki Elvis Hayranları kulübünün binden fazla üyesi ise bu yıl Graceland’da yapılacak yıllık kutlamalara katılmak için ABD’ye gitti.
       1968’de yazdığı “A Little Less Conversation” şarkısının remix’i bu yaz İngiltere listelerinde bir numara olan Elvis, böylece 18. kez İngiltere listelerinde birinci oldu ve Beatles’ın önüne geçti. İngilteredeki Elvis hayranlığı o kadar ki, bazı kişiler hala Rock kralının yaşadığı üzerine, bire karşı bin bahse bile girenler var.
       
GALLER’İN ELVİS’İ 24 SAAT SÖYLEYECEK
       Galler’in Cardiff kentinde ise 3 yıl önce adını “Elvis Presley” olarak değiştiren yerel bir şarkıcı, bugün 24 saat boyunca Elvis’in şarkılarından oluşan bir konser verecek.
       Konserin komşularını rahnatsız etme ihtimaline karşı mahkemeye bile gitmeye hazır olduğunu belirten Presley, “ama rahatsız olacaklarını sanmıyorum, çünkü bunu yılda sadece iki kere yapıyorum, Elvis’in doğum ve ölüm yıldönümünde” dedi.
       Cardiff’li Elvis, evinde Priscilla, Lisa, Elvis ve Presley adlı kedileri ile mutlu bir hayat yaşıyor.
       
KRAL
       Mississippi’de 8 Ocak 1935 tarihde doğan Elvis Presley, 1954 yılında şarkıcılık kariyerine başlamış, 1956 yılında sesini tüm dünyaya duyurmayı başarmıştı.
       Dönemin sosyal farklılıklarıyla ırkçılığa karşı çıkan, 131 albüm ve single’a sahip Elvis, Amerikan popunda çığır açmış, 33 filmde rol almıştı.
       Presley, 14 kez aday gösterildiği Grammy ödülünü 3 kez almış, yeteneği, yakışıklılığı, karizması, kibarlığı ve esprileriyle tüm dünyada milyonların kalbini fethetmişti.
       Elvis Presley, 16 Ağustos 1977 tarihinde Graceland’de ölmüştü.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları