Home page
Haber Menüsü


Ecevit: Bahçeli’yi iknaya çalışıyorum
Başbakan Bülent Ecevit, erken seçime karşı olduğunu tekrarlayarak 3 Kasım tarihini dile getiren Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’yi iknaya çalıştığını söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC
    12 Temmuz—  Başbakan Bülent Ecevit, NTV’de canlı yayında NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. Yeni oluşuma gittiklerini açıklayan İsmail Cem’i eleştiren Başbakan, DSP’den ayrılan milletvekillerinin somut bir neden ortaya koymadıklarını bildirdi. Ecevit, dün istifa eden ancak daha sonra istifasını geri alan ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’i, kendisinin ikna ettiğini belirtti.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  DSP lideri ve Başbakan Bülent Ecevit, Kemal Devriş’in görevden ayrılması için bir teklinde bulunmadığını, tam tersine istifasını geri alması için rica ettiğini bildirdi.
       Ecevit, kendisinin ısrarları ve Cumhurbaşkanı Sezer’in isteğini kırmayan Derviş’in hükümette kalmasının “hayırlı” bir gelişme olarak niteledi.
       Ecevit, İsmail Cem’in, Derviş’le birlikte hareket edeceklerini açıklamasını ise “temenni” olarak değerlendirdi. Ecevit, “Hükümet olmanın belli kuralları vardır. Derviş, Hükümet içindeki görevi sürdürmeyi kabul etti. Tereddüt etmeyi gerektirecek bir durum yok” diye konuştu.
       
CEM’E SERT ELEŞTİRİ
       Başbakan, DSP’den ayrılan ve bugün yeni oluşumunu açıklayan İsmail Cem’i de eleştirdi ve sitem etti. Ecevit, “Sayın Cem bize kararını önceden bildirmedi. Kendisini yurt dışı gezisinden sonra aradım düşüncesini öğrenmek istedim. Kendisiyle çalışma eğilimimi belli ettim. Fakat kararını aldı. Beni son derece üzdü. Sanki DSP yolundan dönmüş gibi konuştu” dedi.
       Cem’den bu davranışı beklemediğini ve açıklamasında DSP için kabul edilemeyecek iddialarda bulunduğunu belirten Ecevit, “Yeni oluşumun parti hazırlığı, tüzüğü yok. Çektikleri milletvekillerine sundukları bir proje yok. Oluşumun nasıl gelişeceğini merak ediyorum. İlkesizliklerle ilkeli bir parti kurmanın kolay olmayacağını savunuyorum. Ayrılan arkadaşların DSP’den düşünsel olarak ayrılıkları nedir bilmiyorum. Şu sebepten ayrıldık demeleri gerekir. Ancak şimdiye kadar öyle birşey olmadı” diye konuştu. Ecevit yeni oluşumu ciddi görmediğini de sözlerine ekledi.
       
ERKEN SEÇİM KONUSU
       Bahçeli’nin 3 Kasım’da erken seçim yapılması önerisini “çok erken” diye niteleyen Başbakan, MHP’yi erken seçimden vazgeçirmeye çalıştığını söyledi. AB konusunda koalisyon ortağı 3 partiyi de tatmin edecek çözümler bulunması durumunda Bahçeli’nin de erken seçimden vazgeçmesini umduğunu belirtti.
       Bahçeli’nin erken seçim isteğine DSP dışındaki tüm partilerin onay vermiş gibi göründüğünü belirten Ecevit, bunu “mertlik” gösterisi olarak niteledi.
       Başbakan Ecevit, kolasiyon ortaklarına danışmadan erken seçim çağrısı yapan Bahçeli’ye sitemini ilettiğini de sözlerine ekledi.
       
REFOMLAR TEHLİKEYE GİRER
       Kasım’da erken seçim ihtimaliyle AB reformlarının tehlike girdiğinin altını çizen Başbakan, “Kasım başlarında seçim yapılacaksa, artık reform falan düşünemez partiler. Türkiye’ye çok büyük zaman kaybına uğracaktır” diye konuştu.
       
“İSTİFALAR SÜRERSE AYRILABİLİRİM”
       Ecevit, partisinden istifaları değerlendirirken de MHP’nin DSP belli bir sayıya düşene kadar başbakanlıkta kendisinin kalmasını istediğini bildirdi. Ecevit, “Oy sayısında MHP’nin altına düştüğümüzde normal olarak bizim istifa etmemiz gerekirdi. Ancak MHP bunu doğru bulmuyor. Bizim koalisyonun başında kalmamız gerektiğini uygun buluyor. Hükümet sorunu çıkmasın diye “peki” diyoruz” diye konuştu. Ecevit, milletvekili sayısının düşmeye devam etmesi durumunda Başbakanlık’tan ayrılacağını kaydetti.
       
GÜREL DIŞİŞLERİ BAKANI
       DSP lideri, İsmail Cem’den boşalan dışişleri bakanlığı görevine Şükrü Sina Gürel’in atandığını, bunun medyada yeralan iddialarla alakası olmadığını bildirdi. Gürel’in dış politikayla çok ilgili olduğunu, iddia edildiği gibi AB’ye karşı olmadığını söyleyen Ecevit, Adana Milletvekili Tayyibe Gülek’in de Şükrü Sina Gürel’den boşalan Kıbrıs’tan sorumlu Devlet Bakanlığı’na getirildiğini açıkladı.
       
“ÖZKAN’A DEĞİL, DİĞERLERİNE ŞAŞIRDIM”
       Bir soru üzerine, DSP’den ayrılan Hüsamettin Özkan’la aralarında bir süredir “soğukluk” olduğunu, DSP’den ayrılmayı planladığını bildiğini anlatan Ecevit, “Onun dışında birçok kimsenin ayrılmaları şaşırtıcı oldu. Artık Özkan’la ayrı partilerdeyiz. Geçmişi bu katar irdelemenin yararı olmadığını düşünüyorum” dedi.
       
ÇİLLER’E ELEŞTİRİ
       “Irak’a ABD saldırısı olduğunda başbakan olmak istiyorum” diyen DYP lideri Tansu Çiller’i de eleştiren Ecevit, “Sayın Çiller’in demecini çok yadırgadığımı belirtmek isterim. Irak’a savaş açılmasını istemek, Başbakanlığı istemek hem iddialı hem garip bir istek. Biz böyle savaş yanlısı bir tutumu yadırgıyıyoruz” diye konuştu.
       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları