Home page
Haber Menüsü


Ulaştırma Bakanı Oktay Vural
Telekomda vergi yükü gelişmeye engel
Ulaştırma Bakanı Vural, haberleşme üzerindeki vergilerin telekom hizmetlerinin yaygınlaşmasını engelleyebildiğini söyledi.
İstanbul
AA
    17 Mayıs—  Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, haberleşme üzerindeki vergilerin, kamusal yüklerin fazlalığının telekomünikasyon hizmetlerinin yaygınlaşmasını engelleyebildiğini söyledi. 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü dolayısıyla Telekomünikasyon Kurumu ve Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “2. Ulusal Telekomünikasyon Düzenlemeleri Sempozyumu”nun açılışında konuşan Bakan Vural, önümüzdeki dönem sektörde önemli yapılanmaların olacağını bildirdi.  

   
 
       
   
MSNBC News Türk Telekom holdingleşiyor
MSNBC News Kontür devlete %10 tasarruf getirdi
MSNBC News Anayasa Mahkemesi'nden Telekom Yasası iptaline red
MSNBC News Türk Telekom için bir ay ek süre
MSNBC News Vural: Telekom Kurumu'na iki isim hazır
MSNBC News Telekom'dan bu kez yurtdışı indirimi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sayısal uçurumun açılmaması gerektiğini ve herkesin telekomünikasyon hizmetlerinden faydalanması gerektiğinin önemine değinen Vural, sayısal uçurumun tüm dünyada tartışılan bir konu olduğunu hatırlattı.
       Sektörde en önemli iki konunun rekabet ve maliyet olduğunu işaret eden Vural, Türk Telekom’un yeniden yapılanmasının ve Telekomünikasyon Kurumu’nun faaliyetlerinin rekabet açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
       Tüketicilerin, telekomünisyon hizmetlerinden faydalanabilmesi için maliyetlerin önemli olduğuna dikkat çeken Vural, şunları söyledi:
       “Rekabet maliyetleri azaltmada araçtır ama özellikle haberleşme üzerindeki vergilerin, kamusal yüklerin fazlalığından dolayı satın alma gücü de belli sınırda olunca piyasaya giriş sınırlanıyor. Piyasaya girişin sınırlanması, telekomünikasyon hizmetlerinin yaygınlaşmasını engelleyebiliyor. Bu bakımdan sayısal uçurumla telekomünikasyonun gelişmesiyle ilgili düzenlenecek politikalar sadece liberalleşmeyle ilgili değildir aynı zamanda maliyetleri azaltmayla ilgilidir. Çünkü ne kadar yaparsanız yapın belli bir gelir seviyesinde olan kesimin telekoma harcayacağı pay yine marjinal kalacaktır.”
       
YURDAL: BAŞARISIZLIKLAR VAR
       Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Fatih Mehmet Yurdal da, roaming konusunda birtakım başarılar ve başarısızlıklar bulunduğunu belirterek bunları kısa süre sonra açıklayacaklarını bildirdi. Yurdal, “Roaming konusu mahkemelerle devam ediyor. Bu da hiç sevmediğimiz bir olay” dedi.
        Kurumun çalışmalarından örnekler veren Yurdal, lisanslama rejiminin çok güzel bir şekilde yürüdüğünü, başvuran operatörlerin lisanslarını aldıklarını, arabağlantı konusunda da hazırlanan yönetmelik taslağının 2 gün önce kendisine sunulduğunu anlattı. Yurdal, kaçak yayınların tespiti konusundaki sistemin tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.
       
ALPTÜRK: KÜÇÜKLERE NEFES ALDIRMIYORLAR
       Türk Telekom Genel Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk de, GSM piyasasına ilk giren operatörleri eleştirerek, “Bizden şikayet eden arkadaşlarımıza baktımız zaman, kendilerinden küçüklere nefes aldırmıyorlar. Bugün Aria ile Aycell’in çektiklerini herkes görüyor” dedi. Alptürk, yaptığı konuşmada, sektörde vergiden herkesin şikayet ettiğini, ancak, kimsenin bunu kimin çözeceğini de bilinmediğini söyledi. Türk Telekom’un sektördeki kurumların doğmasına, büyümesine ve gelişmesine yardımcı olduğunu, düzenleyici kurumlar olmamasına rağmen rekabeti sağladığını dile getiren Alptürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
       “Biz şu anda bu sektörde arkadaşlarımızla rekabet edelim desek, ciddi şekilde yanlış yaparız, kırıcı ve yıkıcı oluruz. Kimse nefes alamaz. Bunu emin olun yapmak istemiyoruz ve yapmıyoruz. Bizden şikayet eden arkadaşlarımıza baktığımız zaman da kendilerinden küçüklere nefes aldırmıyorlar. Bugün Aria ile Aycell’in çektiklerini herkes görüyor. Ulusal dolaşım konusu bence haktır.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları