Home page
Haber Menüsü


DB: Sorunlar çözülebilecek nitelikte
Dünya Bankası Heyeti Başkanı Lieberman, Karşılıklar Kararnamesi’nde reel sektöre desteği netleştirmek üzere planın Cuma günü netleşeceğini söyledi. Lieberman, “Sorunlar çözülebilecek nitelikte” dedi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
3 Nisan— Dünya Bankası Heyeti Başkanı Ira Lieberman, İstanbul Yaklaşımı ile ilgili olarak şu an için hiçbir problemin bulunmadığını, sorunların çözülebilecek nitelikte olduğunu söyledi. Ekonomik kriz nedeniyle likidite sorunu yaşayan firmalara destek olunması çerçevesinde oluşturulan İstanbul Yaklaşımı’nın ayrıntılarını görüşmek üzere Türkiye’ye gelen Dünya Bankası heyeti, İstanbul’da önce TÜSİAD, ardından Türkiye Bankalar Birliği’ni ziyaret etti.

   
 
       
   
MSNBC News İstanbul Yaklaşımı'na yeni formül
MSNBC News Özince: İstanbul Yaklaşımı üretimi artıracak
MSNBC News İstanbul Yaklaşımı'nda çözüm yakın
MSNBC News Chhibber: İstanbul Yaklaşımı'na destek vermeyi istiyoruz
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Heyet Başkanı Ira Lieberman, Birliğin Akmerkez’deki ofisinde gerçekleşen görüşmeden ayrılırken gazetecilerin “Sorunlar ne?” sorusu üzerine, Cuma günü hükümetle görüşeceklerini söyledi. Lieberman, “Sorunları çözebilecek misiniz?” sorusunu da, “Eminim çözebiliriz. Şu an için hiçbir problem yok” şeklinde yanıtladı.
       Görüşmeleri sırasında yatırımlar ve finansal destek konusunun de ele alındığını belirten Lieberman, “Eminim Derviş bu konuyla ilgili açıklama yapacak” dedi.
       
ÖZİLHAN: ESNEKLİK SAĞLANMALI
       Sabah saatlerinde heyet ile görüşen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, görüşmede İstanbul Yaklaşımı’nın gündeme geldiğini ancak Karşılıklar Kararnamesi’nde esneklik sağlanmadan bu yaklaşımın hayata geçemeyeceğini söylediklerini ifade etti.
       TÜSİAD Rekabet Çalışma Grubu Başkanı Necati Arıkan da toplantıda, yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda fikirlerini aktardıklarını, özellikle vergi ve mevzuat konusundaki düzenleme isteklerinin de altını çizdiklerini kaydetti.
       Necati Arıkan, TÜSİAD’da ele aldıkları konunun mali yardımla bir bağlantısı olmadığını, Dünya Bankası’nın yatırım ortamının iyileştirilmesi konusundaki diğer ülkelerdeki tecrübeleriyle bir model kurulması konusunun ele alındığını bildirdi.
       Dünya Bankası heyetinin, yarın da İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret edeceği öğrenildi.
       
AKBAYGİL: BEKLENTİLERİN ARTMASININ YARARI YOK
       Dünya Bankası Heyeti’yle görüşen Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkan Vekili Akın Akbaygil de, İstanbul Yaklaşımı konusunda yanlış anlamalar sonucunda beklentilerin biraz yükseldiğini belirterek, “Beklentilerin mesnetsiz bir şekilde yükselmesinin kimseye yararı yok” dedi.
       Akbaygil, bir gazetecinin “İstanbul Yaklaşımı konusunda sizce şu anda başka bir problem var mı?” sorusunu yanıtlarken, şöyle konuştu: “İstanbul Yaklaşımı çok teknik. Doğrudan doğruya bankacıları ilgilendiren bir mesele. Baştan beri bazı yanlış anlamalar oldu. Bu yanlış anlamalar sonucunda beklentiler biraz yükseldi. Beklentilerin mesnetsiz bir şekilde yükselmesinin kimseye yararı yok. Bu tamamen bankaların kendi bilançolarındaki krediler için yapacakları bir uygulama. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışacaklardır.”
       Akın Akbaygil, Cuma günü yapılacak toplantının asıl amacının İstanbul Yaklaşımı olmadığını, ancak o toplantıda bahis konusu olacağını kaydetti. Akbaygil, toplantının ana gündem maddesinin ekonomiyle ilgili son gelişmeler olacağını kaydetti. TBB Başkan Vekili Akbaygil, “İstanbul Yaklaşımı’ndaki sıkıntının, bankaların sermaye yeterlilik rasyosuyla ilgili beklentilerine yönelik bir boyutu var mı? Yani konunun orada kilitlendiğini söylemek mümkün mü?” sorusuna da, “Bütün mesele tabloyu olduğundan daha kötü göstermemek” yanıtını verdi.
       Bir gazetecinin “IMF ile BDDK, bilançoları bütün çıplaklığıyla görmek istiyorlar” yorumu üzerine Akbaygil, “Ona kimsenin itirazı yok. Ama olduğundan daha kötü göstermemek, yani burada uygulama çok önemli. Uygulamadaki esneklik, anlayış çok önemli” diye konuştu.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları