Home page
Haber Menüsü


Emlak Vergisi için komisyon
Bakanlar Kurulu, Emlak Vergisi konusunda Hüsamettin Özkan başkanlığında komisyon kurulmasını kararlaştırdı. Ayrıca, ilaç sektöründeki sorunlar ve bölge müdürlüklerinin kaldırılması ve Kardemir konusunda da komisyonlar kuruluyor.
Ankara
NTV
29 Ocak— Yaklaşık 3 saat süren dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, gündemde olan 4 konu hakkında komisyon kurulması kararlaştırıldı. Bakanlar Kurulu toplantısında, tütünde destekleme alımlar ve tüp geçit konularında Hazine’den imza çıkmaması nedeniyle sert tartışmalar da yaşandı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklama Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu tarafından yapıldı. Emlak Vergisi, ilaç sorunu, kamu kuruluşlarının bölge müdürlüklerinin kapatılması ve Kardemin’in kurtarılması konularında komisyonlar kurulacağını belirten Karakoyunlu, Başbakan Bülent Ecevit’in ABD gezisi hakkında kurul üyelerine bilgi verdiğini söyledi.
       Emlak Vergisi konusu da Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geldi. Eevit, sorunun biran çözülmesi için Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan başkanlığında bir kurulun oluşturulmasına karar verildiğini açıkladı.
       
İLAÇ KOMİSYONUNUN BAŞINA DURMUŞ
       İlaç sektöründeki sorunların çözümü konusunda da Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve Maliye Bakanı Sümer Oral’dan oluşan bir alt komisyon oluşturulacağı açıklandı.
       Devlet Bakanı Karakoyunlu, bölge müdürlüklerinin kaldırılması konusunun da kurul toplantısında tartışıldığını söyledi. Bu amaçla her partiye mensup bakanın katılacağı bir komisyon oluşturulacak ve komisyona Hüsamettin Özkan başkanlık edecek.
       Ayrıca, Kardemir’in kurtarılması konusunda da kurulacak komisyona Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz Başkanlık edecek.
       
ÖZELLEŞTİRME YASASI İMZAYA AÇILACAK
       Karakoyunlu, yeni Özelleştirme Yasa Tasarısı’nın hazır olduğunu ve bugünden itibaren bakanlara gönderilerek imzaya açılacağını söyledi.
       Karakoyunlu bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in kısmen veto ettiği Bankalar Yasası konusunun ise, toplantıda ele alınmadığını, liderler zirvesinde görüşüleceğini açıkladı.
       
KARAKOYUNLU, HAZİNE’YE SERT ÇIKTI
       Bakanlar Kurulu toplantısı bakanlar arasında tartışmalara da sahne oldu. NTV Ankara Bürosu’ndan Nermin Yurteri’nin haberine göre, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ve Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Hazine’ye yönelik olarak sert eleştirilerde bulundular.
       Tütün destekleme alımları konusunda Hazine’nin bir türlü onay vermemesine, Karakoyunlu tepki gösterdi. Karakoyunlu, “Tekel’in özelleştirilmesi için yoğun çaba sarfettiğimiz bir dönemde bu kararın açıklanmaması çiftçi ile aramızda sorun yaratıyor. Özelleştirmeden sorumlu bakan olarak Hazine’yi beklemeyeceğiz. Destekleme karar fiyatları bir an önce açıklanmalı” diyerek sert bir biçimde tepkisini gösterdi.
       
DERVİŞ ARAYA GİRDİ
       Karakoyunlu’nun sert sözleri üzerine, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, araya girerek, “Bu bir eşgüdüm sorunu. Bunu aşarız” dedi.
       Karakoyunlu ise, “Ben Türkçe konuşmasını biliyorum. Kimse bana ne söyleyeceğimi öğretmesin. Bu eşgüdüm sorunu değil” dedi.
       Karakoyunlu, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada ise, enflasyon oranı dikkate alınarak yeni tütün alım fiyatlarının 1-2 gün içinde açıklanacağını bildirdi. Karakoyunlu, yetkinin kendisinde olduğunu belirterek, artışın yüzde 35 civarında olacağını kaydetti.
       
İKİNCİ ÇIKIŞ ÖZKAN’DAN GELDİ
       Bakanlar Kurulu’ndaki ikinci gerginlik ise Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan’ın, Hazine’ye yönelik eleştirisinden kaynaklandı. Özkan, toplantısında Marmaray ve tüp geçit konusunda Hazine’nin İspanya kredisine izin vermemesinden sert bir biçimde yakındı.
       Hüsamettin Özkan, “Bu bürokrat kredi kullanım belgesini Pazartesi gününe kadar göndersin ya da boş kağıda imza atsın” dedi.
       Tüp geçit projesinin toplam 2.5 milyar dolara mal olacağı ve bunun 800 milyon dolarının tüp geçit için harcanacağı ifade edildi.Tüp geçit projesinin 2007 yılında devreye gireceği, ancak bunun öne çekilmesi için çalışılacağı vurgulanırken, tüp geçit projesinin tamamlanmasıyla saatte 100 bin kişi taşınabileceği, projenin hayata geçmesiyle birlikte 2050 yılına kadar 3. bir boğaz köprüsüne ihtiyaç olmadığı kaydedildi.
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları