Home page
Haber Menüsü


Yeni yıl tatilinin bedeli
 
Tur firmaları, ekonomik kriz ve terör korkusu nedeniyle yurt dışına talebin azaldığını belirttiler.  

 
Bursa
AA
26 Aralık —  Tatilini yurt içindeki kayak merkezlerinde geçirmek isteyen bir çift en az 1 milyar lirayı gözden çıkarmak zorunda. Yılbaşında yurt dışını tercih edenler ise gideceği ülkeye ve konaklayacağı güne göre kişi başına 245-1950 dolar ödeyecek.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yılbaşında 4 günlük tatilden yararlanarak yeni yıla farklı bir mekanda girmek isteyen bir çift, Türkiye’deki kayak merkezlerini tercih etmesi halinde en az 1 milyar lirayı gözden çıkarmak zorunda kalacak. Tatilini Fas, Mısır, Singapur gibi ülkelerle Orta Avrupa ülkelerinde geçirmek isteyen bir kişi ise gideceği ülkeye ve konaklayacağı güne göre 245 ila 1170 dolar arasında ücret ödeyecek.
       Tur firmalarından alınan bilgilere göre, kayak merkezlerindeki yılbaşı fiyatları söyle:
       Uludağ: Önde gelen kayak merkezlerinden Uludağ’da 3 ya da 4 günlük paket program hazırlayan turistik otellerin bir günlük fiyatları, Ağaoğlu My Resort’te 160, Beceren’de 127.5-147.5, Grand Yazıcı’da 175, Kar Tanesi’nde ise 161-225 milyon lira olarak belirlendi.
       Palandöken: Yeni yıla Palandöken’de girmek isteyen tatilciler, Dedeman Oteli’ne 3 gece için kişi başı 395 milyon lira ödeyecek. 4 günlük paket programlar hazırlayan Polat Renaisanse iki kişilik odada kişi başı 468, Palan Hotel ise 392 milyon lira talep ediyor. Oteller, yılbaşı balosu için de en az 50 milyon lira daha istiyor.
       Erciyes: Yılbaşını Kayseri-Erciyes Dedeman Oteli’nde geçirmek isteyen tatilcilerin ise bir gece için 93 milyon 500 bin lira ödemeleri gerekiyor.
       Abant: Yeni yıla Abant ya da Kartalkaya’da girmeyi tercih eden tatilciler de en az 500 milyon lirayı gözden çıkartmak zorunda kalacak.
       
Yılbaşı tatil programı bir “tık” mesafesinde

       
İTALYA’DA YILBAŞI 595 DOLAR
       Tur firmaları, tatilini yurt dışında geçirmek isteyenlere de değişik seçenekler sunuyor. İtalya’da 30 Aralık-6 Ocak tarihlerini kapsayan bir tatil geçirmek isteyenler, 3 ya da 4 yıldızlı otellerde konaklama, akşam yemeği dahil 595 dolar ödeyecek. 28 Aralık-1 Ocak arasında 4 günlük tatilde Venedik’e gidenler 299, Roma ve Atina’yı tercih edecekler de 285’er doları gözden çıkaracak.
       Tatilcilerin geçen yıl rağbet ettiği Mısır turlarının bedeli 645- 1025 dolar arasında değişirken, Fas turları 1170 dolardan başlıyor. 29 Aralık-5 Ocak tarihlerinde Bangkok’ta olmak isteyenler 555, Kualalumpur, Singapur, Bangkok, Pattaya gibi 4 mekanı birden görmek isteyenler ise 945- 1500 dolar ödeyecek.
       Fransa’nın başkenti Paris’teki 3-4 yıldızlı otellerde 4 günlük tatilin bedeli 345-845 dolar arasında değişiyor. Tur programlarına dahil olan yerlerden Hollanda’da 795, Yunanistan’da 245-275, Kızıldeniz/Hurghada’da 495, ABD’de 1095, Orta Avrupa ülkelerinde 545, Uzakdoğu’da 1595, Karaibler’de 1625 ve Güney Afrika’da 1950 dolar karşılığında hem turistik bir gezi yapmak hem de yeni yıla farklı bir ortamda girmek mümkün olacak.
       
“YURT DIŞINA İLGİ AZ”
       Tur firmalarının temsilcileri, bu yıl tatilcilerin geçen yılların aksine yurt içindeki mekanları tercih ettiğini söylediler. Yurtdışı tur programlarında yer alan özellikle Orta Avrupa ağırlıklı kısa turlara talebin çok az olduğunu belirten Asya Tur yetkilileri, “Ekonomik kriz ve 11 Eylül’deki saldırılar nedeniyle oluşan terör korkusu tatilcilerin yurtdışına olan talebini azalttı. Geçen yılı yurtdışında karşılayan çok sayıda müşterimiz, bu yıl başta Uludağ olmak üzere kayak merkezleri ve termal tesisleri tercih ediyor” dedi.
       Tatilcilerin Türkiye’deki tesisleri tercih etmelerinde, hizmetlerin paket program şeklinde, tam pansiyon ve herşey dahil olarak verilmesinin de etkili olduğunu belirten yetkililer, otellere yoğun talep olduğunu söylediler.
       DETUR yetkilileri de, tatilcilerin yurtiçindeki tesislere yönelmesinde en önemli etkenin yurtdışı fiyatlarının yüksek olmasının, yurt içindeki birçok tesisin yılbaşı balosunda ünlü sanatçıları konuk etmeleri ve fiyatlarını düşük tutmalarının etkili olduğunu kaydettiler. KKTC’deki otellerin rezervasyonlarının çok iyi olduğunu ifade eden yetkililer, yurt içinde de kayak merkezlerinin yanı sıra Güney’deki belli başlı otellere yoğun talep olduğunu belirttiler.
       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları