Home page

Haber Menüsü


Doğan Seyfi, Edirne’ye uğurlandı
 
Aydın’dan Denizli’ye giderken kendisinin kullandığı otomobille bariyerlere çarparak yaşamını yitiren Denizlisporlu futbolcu Doğan Seyfi Atlı’nın cenazesi, International Hospital’daydı.  

 
İstanbul
AA
21 Aralık—  Geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren ve 3 gündür İstanbul’da bekletilen Denizlisporlu futbolcu Doğan Seyfi Atlı’nın cenazesi, toprağa verilmek üzere Edirne’ye gönderildi. Olumsuz hava koşuları nedeniyle memleketine götürülemeyen ve hastane morgunda bekletilen Doğan Seyfi Atlı’nın cenazesi, Cuma günü sabah erken saatlerde kardeşi Mustafa Güven Atlı, Denizlispor Kulübü Başkanı Mustafa Baysal ve takım kaptanı Tolunay Kafkas tarafından alındı. Bir ambulansa konulan Atlı’nın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi olan Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Yenikarpuzlu Köyü’ne gönderildi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
BAYSAL: “ADAM GİBİ ADAMDI”
       Cenazenin gönderilmesinden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kulüp başkanı Baysal, Doğan Seyfi Atlı’nın çok iyi bir futbolcu ve ahlaklı bir insan olduğunu belirterek, “Ruhu şad olsun. Allah bütün meziyetleri vermişti bu futbolcuya. Adam gibi adamdı” dedi.
       Baysal, Atlı’nın ileride mutlaka 3 büyük kulüpten birinde ve (A) Milli Takım’da oynayacağına inandıklarını belirterek, “Takıma girdiği zaman gerçekten oyun değişiyordu. O’nu böyle genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü çok büyük. Spor camiası çok önemli bir futbolcusunu

       kaybetti. Ama Allah’tan geldi, katlanacağız, katlanmaya çalışacağız” diye konuştu.
       Denizlispor camiası olarak Doğan Seyfi Atlı’nın mutlaka ruhunu da ismini de yaşatacaklarını, adını bazı yerlere vermeyi düşündüklerini, valilikle birlikte ailesine yardım kampanyası başlatmayı düşündüklerini ifade eden Baysal, “Çok yardım etmek isteyenler var. Devamlı telefonlar, telgraflar, fakslar geliyor. Birçok devlet büyüğümüz, hemen hemen tüm kulüp başkanları, kulüpler, hakemlerimiz, her önüne gelen sağolsunlar bize yardımcı oldular. Gerçekten üzgünüz, ama son vazifemizi yapmak istiyoruz. Hava şartlarından dolayı bir türlü aile mezarlığına defnedememiştik. Bugün tekrar geldik. Edirne’ye götürüp son yolculuğunu yapmak istiyoruz. Bundan sonra hiç gözü arkada olmasın, rahat uyusun diyoruz. Ailesinin her zaman yanında olacağız. Denizlispor camiası olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.
       
TOLUNAY: “TOPRAĞI BOL OLSUN”
       Denizlispor Futbol Takımı Kaptanı Tolunay Kafkas ise kendisinin, takım arkadaşlarının ve Denizlispor camiasının çok üzgün olduğunu vurguladı. Tolunay, “Bu gibi durumlarda insanın yüreğindeki acıyı kelimelere dökmesi mümkün değil. Söyleyecek fazla bir şeyimiz yok. Allah toprağını bol etsin” diye konuştu.
       
KARDEŞİNDEN YALANLAMA
       Doğan Seyfi Atlı’nın kardeşi Mustafa Güven Atlı ise, ağabeyinin, kız arkadaşını görmeye gittiği sırada kaza geçirdiği biçimindeki iddiaları yalanladı. Mustafa Güven Atlı, “O, Kuşadası’na tatile gitmişti. 1 hafta sonra da köye gelecekti. Kız arkadaşı olsaydı, kaza sırasında yanında olurdu” diye konuştu.
       
DOĞAN SEYFİ TOPRAĞA VERİLDİ
       Denizlisporlu futbolcu Doğan Seyfi Atlı, memleketi Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Yenikarpuzlu Beldesi’nde toprağa verildi. Denizlispor Kulübü Başkanı Mustafa Baysal, Yenikarpuzlu Beldesi’nde, Doğan Seyfi Atlı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Atlı’nın iyi bir futbolcu ve ahlaklı bir insan olduğunu söyledi.
       Baysan, Doğan Seyfi’nin taraftarlar tarafından da sevildiğini belirterek, “O, Denizli halkının sevgisine kazanmıştı. Doğan Seyfi’nin milli takım formasını giyerek, üç büyüklerde oynayacağına da inanıyorduk. Denizlispor olarak, ismini tesislerimizden birine vereceğiz. Futbolcumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. Yenikurpuzlu Belde Belediye Başkanı Hasan Yağan da Doğan Seyfi ile gurur duyduklarını ve acılarının büyük olduğunu söyledi. Edirnespor Kulübü Başkanı Nejat Öztaş ve Denizlispor futbol takımı Kaptanı Tolunay Kafkas ise çok üzgün olduklarını belirttiler.
       Doğan Seyfi’nin cenazesi, beldedeki camide kılınan cuma namazından sonra toprağa verildi. Çok sayıda futbolcu ve vatandaşın katıldığı canazede, annesi Fatma Atlı, kız kardeşi Hatice ve ikizi Güven Mustafa Atlı’ın üzgün oldukları görüldü. Doğan Seyfi Atlı, 17 Aralık’ta Aydın’dan Denizli yönüne seyir halinde iken kendisinin kullandığı 34 SMC 25 plakalı otomobille Dallıca Köyü yakınlarında bariyerlere çarparak yaşamını yitirmişti.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları