Home page
Haber Menüsü


Kiekens Keçeciler’le görüştü
IMF Avrupa Direktörü Willy Kiekens, Devlet Bakanı Keçeciler’le görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapılmazken, zorunlu emekliliğin gündeme geldiği öğrenildi. Bu arada, IMF heyetinin bir bölümü de Adalet Bakanı Türk tarafından kabul edildi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
12 Aralık— IMF Avrupa Direktörü Wily Kiekens, Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler’le görüştü. IMF’nin bankacılıkla ilgili heyeti de Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’le biraraya geldi. IMF heyetinin Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler’le görüşmesi sonrasında açıklama yapılmadı.

   
 
       
   
MSNBC News Derviş: IMF desteği için 3 yasa şart
MSNBC News Dünya Bankası Bankacılık Heyeti kredi için ön incelemede
MSNBC News Akcan: İhale yasası öncelikle çıkmalı
MSNBC News Kiekens: Türkiye iyi yolda
MSNBC News DB, kredi için IMF'yi bekliyor
MSNBC News IMF, liderlerden 'taahhüt' isteyecek
MSNBC News Stand-by ve gözden geçirme çalışması birleştiriliyor
MSNBC News IMF'ye "öncelikli eylemler" listesi
MSNBC News Kahkonen, resen emeklilik ve Telekom'u soruyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Edinilen bilgiye göre, görüşmede tasarruf tedbirleri çerçevesinde kamuda re’sen emekliye ayrılacakların durumunun ele alındığı öğrenildi. IMF heyetinin, Cuma günü bir basın toplantısı yapacağı da bildirildi.
       
HEYETİ TÜRK KABUL ETTİ
       Bu arada, IMF’nin bankacılıkla ilgili heyeti Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk tarafından kabul edildi. Bakan Türk, IMF heyeti içinde yer alan Bankacılık Bölüm Şefi Carl Lindgren ve icra iflas konusunda uzman Mark Griffith’le 1 saatlik görüşme sonrasında, özellikle İcra İflas Kanunu’nda, IMF’nin uluslararası normlara uygun bazı talepleri olduğunu belirtti.
       Türk, bu taleplerin daha çok, alacaklıların mağdur edilmemesine yönelik olduğunu ifade etti.
       Adalet Bakanı, çete suçlarının DGM kapsamından çıkarılmasına dönük eleştirilerle ilgili olarak da yeni DGM yasasının yolsuzlukla mücadeleyi daha da güçlendireceğini vurguladı.
       Sorular üzerine hiç bir firmanın görüşme sırasında gündeme gelmediğini söylen Bakan Türk, “Bir takvim var mı?” sorusunu da şöyle cevapladı:
       “Tabi... Sözünü ettiğim usul kanunları paketi önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu’na ve uygun görüldüğü takdirde TBMM’ye sunulacak. Borçlar ve Türk Ticaret Kanunu ile ilgili değişiklik çalışmalarının, bu konuda çalışmaların hazırlanmasıyla önümüzdeki yıl içinde tamamlanacağını düşünüyoruz”
       Türk, 2003 yılının tüm bu kanunların yasalaşması açısından önemli bir yıl olacağını, ama usul paketinin önümüzdeki yıl yasalaşmasını beklediğini kaydetti.
       
REFORMLAR İLERLİYOR
       Öte yandan, bunların performans kriterleri içinde yer alıp almadığı yönündeki bir soruyu da IMF Bankacılık Bölüm Şefi Carl Lindgren cevapladı.
       Burada yapılanın hukuk ve adalet sitemine ilişkin bilgi almakmaktan ibaret olduğunu vurgulayan Lindgren, Türkiye’de yapısal reformların yapıldığını ve ilerlediğini, bunların yürümekte olan programın önemli unsurları olduğunu ancak performans kriteri olmadığını kaydetti.
       Bankacılık açısından bugüne kadar yapılanların yeterli görülüp görülmediği konusunda IMF uzmanlarına sorulan soruya karşılık Lindgren, görüşülmediğini söylerken, “Diğer reformalar yeterli mi?” sorusuna da toplantının tek konusunun hukuk ve yargı sistemi reformları olduğunu belirterek, “Bugünün konusu bunlar değildir” dedi.
       
İCRA İFLAS TAKİPLERİ
       Krizle birlikte icra iflas takiplerindeki artışa da dikkat çeken Bakan Türk, alacaklıların haklarını gecikmeden elde etme hakları olduğunu, borçluların da borçlarını ödeyebilecek durumda olmaları gerektiğine işaret etti.
       Bu konuda İstanbul yaklaşımı gibi yeni yaklaşımlar olduğunu, alacaklılar hakkında bir yarışmaya meydan vermeksizin haklarını almalarını sağlayacak, borçlunun da borçlarını ödeyebilecek durumda bulundurabilecek çalışmaların yapıldığını anlatan Adalet Bakanı, şöyle konuştu:
       “Bu şüphesiz alacaklılar arasında bir centilmenler anlaşmasını yapılmasını gerektirmektedir. Ancak hukuki bakımdan da buna olanak sağlayacak bir düzenleme yapılabilir. İcra İflas Kanunu’nda alacaklılarla borçluların menfaatlerini dengeleyici hükümler vardır. Fakat ihtiyaçlar daima yürürlükte olan kanunların gözden geçirilmesini ve uluslararası standartların da yapılacak değişikliklerde dikkate alınmasını gerektirir. Bu konuda Bakanlığımızda çalışmalar devam etmektedir. Bu konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.”
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları