Home page
Haber Menüsü


Unicredito Koç’a stratejik ortak
Koç Holding, Koç Finansal Hizmetler ve İtalyan bankacılık grubu Unicredito arasında yüzde 50-50 strateji ortaklık kurulmasıyla ilgili Niyet Mektubu dün imzalandı. Ortaklıkla ilgili işlemler 6 ay içinde tamamlanacak.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
12 Aralık— Koç Holding, Koç Finansal Hizmetler ve İtalyan Unicredito arasında yüzde 50-50 strateji ortaklık kurulmasıyla ilgili Niyet Mektubu dün imzalandı. Koç Holding, Koç Finansal Hizmetler A.Ş ile İtalyan UniCredito arasında imzalanan niyet mektubunda öngörülen eşit stratejik ortaklıkla ilgili işlemlerin, gerekli onayların alınmasının ardından 2002 yılının ilk 6 ayı içinde tamamlanmasını hedefliyor.

   
 
       
   
MSNBC News Koç Holding'e yeni CEO: Özaydınlı
MSNBC News Koç'ta 2002'de değişiklik yok
Internet Sites Koç Holding internet sitesi
MSNBC News Unicredito Hırvat bankasına talip
MSNBC News Unicredito'dan İktisat'a teklif yok
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Koç Holding’den Borsa’ya gönderilen açıklamaya göre, niyet mektubu, Koç Grubu’nun bankacılık dahil leasing, faktoring, menkul değerler, yatırım bankacılığı ve sigortacılık alanında hizmet veren faaliyetlerinin Koç Finansal Hizmetler A.Ş bünyesinde toplanmasını ve tarafların bu şirkette eşit ortaklık tesis etmelerini öngörüyor.
       Açıklamada, “Olası ortaklığın koşulları, Due Diligence çalışmasından sonra kararlaştırılacak” denildi.
       Türkiye’de finansal hizmetler alanında lider kuruluş olma hedefiyle imzalanan niyet mektubu, taraflar arasında 6 aylık münhasırlık dönemi içeriyor.
       
ORTAKLIK 6 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK
       Koç Holding, Koç Finansal Hizmetler A.Ş ile İtalyan UniCredito arasında imzalanan niyet mektubunda öngörülen eşit stratejik ortaklıkla ilgili işlemlerin, gerekli onayların alınmasının ardından 2002 yılının ilk 6 ayda tamamlanmasını hedefliyor.
       Koç Holding’den yapılan açıklamada da, Türkiye’de bankacılık ve finansal hizmetler sektöründeki ortaklıkla maksimum piyasa değerine ulaşmak ve Koç Finansal Hizmetler’in konumunu önemli ölçüde genişleterek lider kuruluş olmanın hedeflendiği vurgulandı.
       “Due Diligence” sürecinin Ocak ayında başlayacağı kaydedilen açıklamada, olası ortaklıkla ilgili işlemlerin İMKB, Sermaye Piyasaları Kurulu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu gibi yetkili kurumlardan gerekli onayların alınması ile birlikte 2002 yılının ilk 6 ayı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği duyuruldu.
       
ERGÜR: STRATEJİK ORTAKLIKLAR STRATEJİMİZ
       Koçbank Migros Bahçeşehir Mağazası şubesinin açılışı sırasında Koç Holding, Koç Finansal Hizmetler A.Ş ile İtalyan UniCredito arasında imzalanan niyet mektubuna ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koçbank Genel Müdürü Halil Ergür, stratejik ortaklıklar ve satın almaların büyüme stratejileri içerisinde olduğunu söyledi.
       Ergür, Koç Finansal Hizmetleri A.Ş’de bankanın leasing, menkul, yatırım, factoring ve sigortasının hepsinin toplandığını hatırlattı.
       Bu şirket bünyesinde UniCredito ile yüzde 50 yüzde 50 stratejik ortaklık kurmak üzere dün bir niyet mektubu imzaladıklarını ifade eden Ergür, “Bu yöndeki çalışmalarımızda bundan sonra daha hızlı ilerleyeceğiz” dedi.
       İtalyan UniCredito ile stratejik ortaklık kurmak için birkaç aydır görüştüklerini bildiren Ergür, bunun önemli bir evlilik olduğunu, UniCredito’nun Koç Grubu’nun finans sektöründeki yapılanmasını beğendiğini ve geleceğine yatırım yapmak istediğini söyledi.
       Ergür, sermaye miktarı ve anlaşma ile ilgili ayrıntıların Ocak ayından itibaren netleşeceğini kaydetti.
       
AVRUPA DEVİ UNİCREDİTO
       Verilen bilgiye göre, UniCredito 21 milyar Euro’luk piyasa değeriyle Avrupa’nın en büyük bankaları arasında yer alıyor. UniCredito, Eylül 2001 itibariyle 120 milyar Euro üzerinde mevduata, 120 milyar Euro’luk kredi portföyüne, 105 milyar Euro’luk yatırım fonlarına, 1.1 milyar Euro’luk net kara, yüzde 21.2 özkaynak verimliliği rasyosu ve yüzde 53.2 maliyet/gelir rasyosuna sahip bulunuyor.
       UniCredito, İtalya’da 2 bin 900 şubede, 6 milyon perakende ve bireysel müşteriye, 137 bin büyük ve orta ölçekli kuruma hizmet veriyor.
       1999 yılından beri Avrupa Birliği’ne katılacak ülkelerde faaliyet gösteren bankaları satın alan UniCredito, Polonya’nın 2. büyük bankası Bank Pekao, Bulgaristan’ın en büyük bankası Bulbank, Hırvatistan’ın 3. büyük bankası Splitska Banka ve Slovak Cumhuriyeti’nin 5. büyük bankası olan Pol’nobanka ile ortak olarak faaliyetini sürdürüyor.
       
   
MSNBC News İMKB'DEN ŞİRKET HABERLERİ
TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları