Home page

Haber Menüsü


 
Birbirleriyle kavga eden Zoran Mirkoviç ve Tümer, karşılaşmanın 38. dakikasında kırmızı kart görüp oyun dışında kaldılar.
Beşiktaş büyüyü bozdu: 1-2
Beşiktaş, Kadıköy’de karşılaştığı Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek, rakibinin Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki 24 maçlık galibiyet serisine son verdi.
İstanbul
NTV-MSNBC
 
    2 Aralık—  Maçın 49. dakikasında Abdullah’ın ayağından yediği golle 1-0 yenik duruma düşen Beşiktaş, Ronaldo’nun 55 ve 77. dakikalarda attığı gollerle sahadan galip ayrıldı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Zafer Arapkirli yazdı: Daum’u ilk uçağa bindirin ! Sonra da....

       FENERBAHÇE: 1 - BEŞİKTAŞ 2
       Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
       Hakemler: Orhan Erdemir xx, Fahir Ersoy xx, Binali Kartal xx
       Fenerbahçe: Rüştü xx, Zoran Mirkoviç x, Ümit xx, Mustafa Doğan xx, Ali Akdeniz xx (Dk. 46 Andersson x), Johnson xx, Hakan xx, Ceyhun xx (Dk. 73 Ogün x), Abdullah xx, Ali Güneş xx, Serhat xx (Dk. 79 Oktay x)
       Beşiktaş: Myhre xx, Ali Eren xx, Ronaldo xx, Ahmet Yıldırım xx, İbrahim xx (Dk. 86 Ümit ?), Baya x (Dk. 81 Khlestov x), Tayfur xx, Yasin Sülün x, Tümer x, Bayram xx (Dk. 70 Sertan xxx), İlhan Mansız xx
       Goller: Dk. 49 Abdullah, Dk. 55, 77 Ronaldo
       Sarı kart: Dk. 30 Ali Eren, Dk. 45 Yasin Sülün, Dk. 48 Ahmet Yıldırım (Beşiktaş), Dk. 47 Ali Güneş (Fenerbahçe)
       Kırmızı kartlar: Dk. 38 Zoran Mirkoviç (Fenerbahçe), Dk. 38 Tümer (Beşiktaş)
Süper Lig’in puan tablosu
Birinci Süper Futbol Ligi’nde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbi maçın ilk yarısı 0-0 berabere bitti.
       İki takımın da temkinli başladığı maçta, ezeli rakipler savunmada güvenliği ön planda tuttular. Fenerbahçe ilk yarıda daha atak bir görüntü çizdiyse de, kalabalık Beşiktaş savunmasında Serhat yalnız kalınca, sarı-lacivertli takım ilk yarıda aradığı golü bulamadı.
       Beşiktaş ise kanatlardan getirdiği toplarla gol noktalarında İlhan Mansız’ı buluşturmak istedi. Bunda da başarılı olamayınca ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı.
Karşılaşmada zaman zaman gergin anlar yaşandı.
       10. dakikada, Hakan’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Ali Güneş’in şutunda, kaleci Myhre meşin yuvarlağı son anda çeldi. Dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
       11. dakikada, Ceyhun’un soldan ortasında altıpas içinde kaleci Myhre, Serhat’tan önce topu kornere çeldi.
       12. dakikada, Tayfur’un ceza alanı dışından sert şutunda, top Fenerbahçe yan direğini sıyırarak auta çıktı.
       15. dakikada, ceza alanı içinde topla buluşan Tümer’in şutunda meşin yuvarlak Fenerbahçe defansından sekerek İbrahim’in önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda top direğin yanından auta çıktı.
       18. dakikada, Johnson’ın uzun pasında, ceza alanı içinde Ali Akdeniz topu göğsüyle düzeltti. Kaleci Myhre, Ali Akdeniz’den önce topa sahip olarak tehlikeyi önledi.
Maçtan notlar

       19. dakikada, Ceyhun’un pasıyla soldan ceza sahasına giren Serhat’ın sert şutunda, top yandan auta gitti.
       38. dakikada, Zoran Mirkoviç’in sert hareketiyle Tümer yerde kaldı. Daha sonra iki futbolcu da tartışmayı sürdürünce hakem Orhan Erdemir kırmızı kartla iki futbolcuyu da oyun dışı bıraktı.
       45. dakikada, Serhat’ın sağdan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Ali Güneş’in dönerek yaptığı vuruşunda, yumuşak giden meşin yuvarlak kaleci Myhre’nin elinde kaldı.
       Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere bitti.
       
İKİNCİ YARI
       Fenerbahçe ikinci yarıya daha atak başladı. Sarı-lacivertliler, ikinci 45 dakikanın başlamasıyla birlikte rakip sahada baskı kurdu. Aradığı golü devrenin hemen başında 49. dakikada Abdullah ile ulaşan Fenerbahçe, daha sonra bu golün avantajını korumaya çalıştı. Ancak savunmasında açıklar veren sarı-lacivertliler, Ronaldo’nun iki golüne engel olamayarak derbi maçı yenik kapadı. Böylece Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki 24 maçlık galibiyet serisi de son buldu.
Daum: Maçın yıldızı Ronaldo

       İkinci yarıya kötü başlayan Beşiktaş ise kalesinde gördüğü golün ardından toparlandı. Ronaldo’nun iki golüyle rakibi karşısında öne geçmeyi başaran siyah-beyazlılar, Fenerbahçe’ye de gol şansı tanımayarak kendisi için çok önemli 3 puana imza atıp, şampiyonluk yarışında “Ben de varım” dedi.
       49. dakikada, Fenerbahçe’nin kazandığı serbest vuruşu sağ taraftan Abdullah kullandı. Bu futbolcunun kale alanına ortaladığı top, hiç bir futbolcu müdahale edemeyince ağlarla buluştu ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.
Ali Eren ile Ali Güneş, karşılaşma boyunca sık sık karşı karşıya geldi.

       52. dakikada, Tayfur’un ceza sahası dışından sert şutunda top yandan auta çıktı.
       53. dakikada, Bayram’ın soldan ortasında İlhan Mansız’dan önce araya giren Mustafa Doğan topu kornere atarak tehlikeyi önledi.
       56. dakikada, Ali Eren’in sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde topa Tayfur dokundu. Arka direkte topla buluşan Ronaldo yakın mesafeden topu ağlara gönderdi: 1-1
Denizli: Hedefimize ulaşacağız

       66. dakikada, Ceyhun’un kullandığı serbest vuruşta top Beşiktaş kalesinin üst direğini sıyırarak auta çıktı.
       67. dakikada, Ceyhun’un soldan kullandığı serbest vuruşta, altı pasta uygun durumda topla buluşan Serhat’ın kafa şutunda, meşin yuvarlak Myhre’de kaldı.
       71. dakikada, Ceyhun’un soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında iyi yükselen Johnson’un kafa şutunda top üstten auta gitti.
       77. dakikada, Sertan’ın sağdan kullandığı korner atışında, topla penaltı noktası üzerinde buluşan Ronaldo düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.
Ronaldo'nun attığı 2. gol sonrası büyük sevinç yaşayan Beşiktaşlı futbolcular, kalan dakikalarda gelişen Fenerbahçe ataklarını önlemeyi başardılar.

       78. dakikada, Abdullah’ın ortasında ceza sahası içindeki Johnson’un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
       79. dakikada, Hakan’ın pasıyla ceza sahasına giren Serhat, uygun durumda topu auta atınca takımını bir golden etti.
       89. dakikada, Abdullah’ın ceza alanın dışından sert şutunda top üstten auta çıktı.
       90. dakikada, Ümit’in uzun pasında, ceza sahasında seken topla buluşan Oktay’ın kafa şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.
       Beşiktaş, Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek, rakibinin 24 maçlık galibiyet serisine son verdi.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları