Home page

Haber Menüsü


 
“En büyük hatam o hakemi öldürmemekti”
 
Gazetlerde boy boy demeçleriniz ve manşet olan şu cümlenizi görünce şaşırdım, üzüldüm. “HATAM O HAKEMİ ÖLDÜRMEMEK OLDU!” demişsiniz. İşte şimdi medya önünde ağzınızla kuş tuttunuz sayılır Sayın Lucescu.
 
Tayfun Öneş
NTV-MSNBC
 
24 Kasım—  Geldiğiniz günden beri memleketimizin malum istikrar cellatları karşısına fırsat buldukça dikilmiş, sırasıyla “biraz bekleyelim, öyle karar verelim” , ” tamam futbolculara karşı bir Fatih Terim değil ama onun sitili bu ve herkese karşı aynı olgunlukta”, “Futbol bilgisi yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor” , “Bu kadroya rağmen neler yapıyor, helal olsun” “Ne mirasmış(!) yiye yiye bitiremedi” , “Babacan tavrı, futbol bilgisi istatistiklere dönüştü, utanın” gibilerinden savlarla sizi savunur oldum. Hele bir maç sırasında 90 dakika tamamlanmadan yedek kulübüsüne çektiğiniz Fatih Akyel 25 bin kişinin gözleri önünde ve bilmem kaç bin futbolseverin ekranında formasını suratınıza atar gibi kendini bilmez bir hışımla yanınızdan gelip geçtiğinde “Şimdi ne yapacak acaba” diye reaksiyonunuzu merak etmiş, sizin maç sonrası “Tepkiler insanların kendi kültür seviyelerini gösterir” dediğinizi duyunca size olan saygım ve hayranlığım (hadi gizlemeyeyim, sevgim de) iyice artmıştı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Nasıl sevmezdi ki insan sizi? Hizmet ettiğiniz kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntıları tansiyon yükseltmek yerine tok gözlü bir tavırla düşürecek şekilde göğüslemiş ve fakat bu işi basket şubesinin sorumluluğu altında olan basketbolcuların ödemelerini de cebinizden yapma densizliğine kadar götürmemiştiniz. Şahsınıza yapılan sabırsız ve insafsız eleştiriler karşısında soğuk kanlılığınızı ve kendinden emin tavrınızı hep korumuş, sadece yakın çevrenize “ağzımla kuş tutsam Türk Medyasına yaranamıyorum” demekle yetinmiştiniz.
       Ben önemli bir maçta takımını 10 kişi bırakan bir futbolcunun antrenörü tarafından milyarlarca kişinin gözleri önünde ense tokat çıkartılmasına “vay be helal olsun, velet haketti” ya da “o onların babası sayılır, döver de sever de…” demek yerine “aynı şeyi bir gün Hagi’ye de yapabilir mi?” acaba diye düşünmüşlerdenim. Siz hep duygularınıza hakim olacağınızdan hep daha bana göre bir babacanlık sergilemekteydiniz.
       Yine bu duygu ve düşüncelerle seyrettim sizi ve Galatasaray - Roma maçını. Baştan 3 gol yense, “canımız sağolsun” der geçerdik de son dakikadan da sonra yenilen golle ben de yıkılmış kalmıştım. Lucescu oyuncuları toparlar, bir dahaki maçta bunun acısını çıkartır diye düşünüyordum. Hele Capello’nun maç boyunca sergilediği traji-komik tepkileri ve fakat maç sonunda verdiği demeçle “hakem iyiydi” yumurtlamasındaki çelişkileri görünce, “galip sayılır bu yolda mağlup” deyip bir sonraki sınava çevirmeye hazırlanıyordum gözlerimi.
       Oysa, dün gazetelerde boy boy demeçleriniz ve manşet olan şu cümlenizi görünce şaşırdım, üzüldüm. “HATAM O HAKEMİ ÖLDÜRMEMEK OLDU!” demişsiniz. İşet şimdi medya önünde ağzınızla kuş tuttunuz sayılır Sayın Lucescu. Hemen her gazetede arkanızı sıvazlayan yorumlarla karşılandı bu sportmenliğe de, centilmenliğe de, olgunluğa da sığmayan cümleniz.
       Colombo’nun maç başında Totti’ye göstermediği kartlık pozisyon gözlerinizin önünde oldu da Hasan’ın daha bariz Cafu saldırısı karşı tribünlerin önünde mi cereyan etti? “Hasan’a sarı kart gösterdi ama”ya sığınmayın lütfen. Ayhan’ın pozisyonunda top Ayhan’ın ayağından çok çabuk çıkmıştı, Hasan’ın pozisyonunda ise top Cafu’nun ayağından çıkalı saniye belki de saniyeler olmuştu.
       Mondragon’un aynı dili konuşan arkadaşına “bırak” diyemeyişine yine babacan bir tavırla, hoşgörülü yaklaşabilirsiniz ama o pozisyona kadar harcanan ve milyonlarca dolarlık bir İtalya Şampiyonu’na yakışmayacak kadar hovardaca harcanan Roma pozisyonlarına nasıl yaklaşacaksınız? Ya da mesela, kötü günündeki Hasan, iyi haftalarındaki Arif’le daha önceden değiştirilse, topu GS kalesinden uzakta tutmak daha mı kolay olurdu acaba? Yine de bunlar sizin bileceğiniz işler, biz sadece üzerine kafa yorarız. Ama bizim bildiğimiz şey, sportmenlikte “öldürmek fiilinin” deklarasyonuna yer olmamasıdır.
       Bu laf sizin Fatih Akyel için kullandığınız “Tepkiler insanlarin kendi kültür seviyelerini yansıtır” sözlerini hatırlattı. Ya da Fatih Terim’in bir İstanbulspor maçı sonrasında rakip antrenör Susiç için sarfettiği, sporla alakasız, ırkçı yaklaşımlarını. Oysa, Galatasaray UEFA ve Süper Kupa şampiyonu olurken hiçbir maçı bir tane Türk ya da Romen hakem tarafından yönetilmemiş, aksine İtalyan ve Fransız kökenli hakemlerin çoğunluğuyla uzanmıştı o kupalara.
       İşte o yüzden, bu sefer saçmaladınız Sayın Lucescu !
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları