Home page
Haber Menüsü


Mutabakat tamam, görüşmeler Aralık’ta
Hazine, Uluslararası Para Fonu’ndan sağlanacak ek dış finansman konusundaki çalışmaların Aralık’ta gelecek heyetle sürdürüleceğini açıkladı.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
16 Kasım— Hazine, Uluslararası Para Fonu’ndan sağlanacak ek dış finansman konusundaki teknik çalışmaların Aralık ayında Ankara’ya gelecek Fon heyetiyle sürdürüleceğini kaydetti. IMF Heyeti’nin Ankara’da yaklaşık 10 gün süren 10’ncu gözden geçirme çalışmalarıyla ilgili olarak Hazine Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Devlet Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı.

   
 
       
   
MSNBC News Köhler: Türkiye ile yeni stand-by
MSNBC News Derviş'ten yabancı yatırımcı müjdesi
MSNBC News ABD'den stand-by önerisine destek
MSNBC News IMF ile 3 yıllık yeni anlaşma
MSNBC News IMF, faiz dışı bütçede ısrarlı
MSNBC News IMF, kaynak için rapor hazırlıyor
MSNBC News IMF'den 10 milyar dolar ek kaynak
MSNBC News Oral: Zor ama sıkıntılar aşılacak
MSNBC News Tasarruf paketinin takvimi netleşiyor
MSNBC News 'Tasarruf' gümrükleri de vuracak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yazılı açıklamaya göre, 2002 başından itibaren program uygulamasının güçlü yapısal ve mali tedbirlerle desteklenmesi ve bu çerçevede, koalisyon hükümetinin liderlerinin kararları doğrultusunda, kamu kesimindeki reformların aşamalı olarak uygulamaya konulacağı hususlarında IMF mutabakat sağlandı. Açıklamada, şöyle denildi:
       “IMF Başkanı Köhler, uygulanmakta olan iddialı ekonomik programın desteklenmesi amacıyla yaklaşık 10 milyar dolarlık ek finansman ihtiyacının karşılanması hususlarını İcra Direktörleri Kurulu’na tavsiye edeceğini vurgulanmıştır. IMF’den sağlanacak ek dış finansman konusundaki teknik çalışmalar, Aralık ayında Ankara’ya gelecek fon heyetiyle de sürdürülecektir.”
       
IMF’DEN DE AÇIKLAMA
       IMF Türkiye Temsilcisi Odd per Brekk de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dün Washington’da IMF Başkanı Köhler’in açıklamalarını yineledi ve “Varolan stand-by cercevesınde 10. gözden geçirmenin tamamlanmasının ardından, güçlendirilmiş reformları desteklemek ve finansman açığını kapatmak için yeni bir stand-by düzenlemek üzere IMF heyeti Aralık ayında Ankara’yı ziyaret edecek” dedi.
       
KANADA’DA EK YARDIM DA GÜNDEMDE
       Devlet Bakanı Kemal Derviş, bu hafta sonundan itibaren Ottowa ve Washington’da yapacakları temaslar sırasında Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) sağlanacak ek yardım konusunun gündemin önemli maddelerinden biri olacağı kaydedildi.
       Bakan Derviş’in makamından yapılan yazılı açıklamada, 10. gözden geçirme çerçevesinde, Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen başkanlığındaki heyetin temaslarının yaklaşık 10 gün sürdüğü ve Fon heyeti üyelerinin dün Türkiye’den ayrıldıkları kaydedildi. Görüşmelerin gündeminde iki temel konunun yer aldığı belirtilerek, bu konular şöyle sıralandı:
       “Mevcut stand-by düzenlemesi çerçevesinde, uygulanmakta olan ekonomik programın 2001 yılının geride kalan bölümünde dönemsel bazda karşılıklı taahhüt ve yükümlülüklerin yerine getirilerek, 10. gözden geçirme sürecinin tamamlanması ve 11 Eylül’deki ABD’ye yönelik terörist saldırıların ardından dünya ekonomik konjonktüründeki olumsuz gelişmelerin Türk ekonomisine olası etkileri göz önünde bulundurularak, 2002 yılında ekonomik program kapsamındaki mali politika uygulamalarının güçlendirilmesi ve ortaya çıkan finansman açığının tespiti.”
       Açıklamada, IMF Başkanı Horst Köhler’in, dün Washington’da, hem yakın zamanda 10. gözden geçirmenin tamamlanması, hem de uygulanmakta olan iddialı ekonomik programın desteklenmesi amacıyla yaklaşık 10 milyar dolarlık ek finansman ihtiyacının karşılanması hususlarını İcra Direktörleri Kurulu’na tavsiye edeceği vurgulandı.
       
DERVİŞ’İN TEMASLARI
       Devlet Bakanı Kemal Derviş başkanlığındaki ekonomi heyetinin bu haftasonundan itibaren Kanada ve ABD’de yapılacak temaslar sırasında da ek kaynağın gündemin önemli maddelerinden birisini oluşturacağı kaydedilen açıklamada, heyette Hazine Müsteşarı Faik Öztrak ile Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti’nin de yer alacağı bildirildi.
       Derviş, başkanlığındaki heyetin 16-18 Kasım tarihleri arasında Kanada’nın Ottowa şehrinde yapılacak olan G-20 platformunun ekonomi bakanları toplantısı ile IMF ve Dünya Bankası toplantılarına katılacağı belirtilerek, şöyle denildi:
       “Heyet, Ottowa toplantılarının ardından 20 Kasım’da Washington’a geçerek, uluslararası mali kuruluşların ve ABD Hazine Bakanlığı’nın üst düzey yöneticileriyle temaslarını sürdürecektir. Heyet, New York ve Washington’da uluslararası yatırımcı kuruluşlara ve mali çevrelere yönelik olarak da sunuşlar yapacaktır.”
       Bakan Derviş, temasları boyunca, IMF Başkanı Köhler, Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn’un yanı sıra G-7 ülkelerinin maliye bakanları, AB ve uluslararası mali kuruluşların yöneticileriyle biraraya gelecek.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları