Home page
Haber Menüsü


‘KDV üretimi etkilemeyecek’
Koç Holding Tüketim Grubu Başkanı Solakoğlu, KDV indiriminin üretim ve istihdama katkı yapmayacağını öngörürken, sektörel ayrımın hatalı olduğunu söyledi. Koç Holding Başkanı Koç da, eski yöneticilerin bilgisinden faydalanılmasını istedi.
İstanbul
AA
6 Kasım— Koç Holding Tüketim Grubu Başkanı Cengiz Solakoğlu, KDV’de yapılan indirimin, üretim ve istihdama katkısı olmayacağını, ancak stokları eritmeye destek vereceğini söyledi. Solakoğlu, yaptığı açıklamada, sektörel bazda ayrımı doğru bulmadığını ve indirim kısa süreli olduğu için üretime ve istihdama bir katkı sağlamayacağını belirtti.

   
 
       
   
MSNBC News Otomotivciler KDV'yle umutlandı
MSNBC News IMF, vergi indirimlerini soruyor
MSNBC News Beyaz eşya yüzde 8 ucuzlayacak
MSNBC News KDV'de indirim yürürlüğe girdi
MSNBC News Vergilerde artış yüzde 53.2 olacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Solakoğlu, KDV indirimi daha kapsamlı ve tüm ürünleri içermesi durumunda piyasalarda beklenen canlılığın gerçekleşmesine daha fazla yardımcı olacağına dikkat çekti. Çoğu sektörde vergi oranlarının yüksek olması nedeniyle ciddi oranlarda kayıtdışı ekonomi olduğunu belirten Solakoğlu, kayıtdışı ekonomiden alınamayan vergilerin kontrol altındaki sektörlere aşırı vergi oranı olarak yansıdığını kaydetti.
       Beyaz eşya ve otomotivde vergi oranlarının İngiltere’de yüzde 17, Almanya’da yüzde 16, Belçika’da yüzde 21 olduğuna işaret eden Solakoğlu, “Yüzde 26 oran Avrupa’da hiçbir ülkede yok. AB’de üst limit yüzde 25’dir. Bugün yapılan indirim, AB normlarına yaklaştırma indirimidir” dedi. Cengiz Solakoğlu, Avrupa ülkelerinde fert başına milli gelirin 10 bin dolar bizde ise 2 bin dolar düzeyinde olduğu dikkate alındığında, direkt tüketiciden geçen vergi olarak KDV oranının yüksek olduğuna dikkat çekti.
       “Zaten enflasyon ve yaşanan kriz nedeniyle dünyadaki en büyük vergi oranını Türk insanına çıkıyor” diye konuşan Solakoğlu, şunları söyledi:
       “KDV’lerin sektör ayrımı yapılmaksızın tüm sektörlerde yüzde 50 oranında azaltılması ve daha sonra kademeli olarak 6 ay içerisinde artırılarak Avrupa normlarına getirilmesi gerekiyor. Burada önemli olan, bu şekilde vergi oranlarını düşürerek vergi pastasını büyütmek, yani kayıtdışı ekonomiyi kayıtiçine almaktır. Bu, devletin vergi gelirinin miktar olarak artmasını da beraberinde getirecektir. Son uygulamanın ise, verginin tabana yayılmasıyla ilgisi yok.”
       
KOÇ: BİRİKİMLERDEN FAYDALANILMALI
       Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Topluluğu’nda daha önce görev yapan yöneticilerden, yılların birikimi bilgi ve tecrübelerinden Türk İş alemini ve özellikle KOBİ’leri yararlandırmalarını istedi.
       Koç Topluluğu’nun bugünlere gelmesinde ve başarısında çok büyük katkılarda bulunduklarını belirtti. Koç, aynı zamanda Koç Topluluğu ile Türk iş alemi arasında köprü olabileceklerini, Koç kültürünü ve kurumlaşma tecrübesini Türk iş alemine yaymalarından memnun olacağını kaydetti.
       Koç Yönder Başkanı Necati Arıkan da derneğin Koç kimliğinin bir devamı niteliği taşıdığını belirterek, “Örgütümüzün ana felsefesi geçmişten geleceğe köprü olmaktır” dedi. Arıkan, Koç Topluluğu’nun Türk özel sektörünün en önde gelen bir şirketler grubu olmasında, görevleri süresince önemli katkılar sağlayan değerli yöneticilerin şimdi Koç-Yönder çatısı altında bir araya gelmelerinden gurur duyduklarını bildirdi.
       Bir web sitesi hazırladıklarını, Koç hedef ve ilkeleri çerçevesinde İş alemine ve özellikle KOBİ’lere sunulacak hizmetleri bu sitede tanıtacaklarını, grup içinden ya da dışından üyelere gelen iş tekliflerini değerlendirdiklerini anlatan Arıkan, bugün aktif görevde olan Koç yöneticilerinin de ileride derneğe üye olmalarıyla Koç-Yönder’in daha da güçleneceği, ülkemizde çok önemli bir bilgi ve tecrübe havuzu oluşacağı inancını taşıdıklarını kaydetti.
       Koç ailesi, Koç Holding üst düzey yöneticileri ve topluluk şirket genel müdürleri ve eşlerinin katıldığı yıldönümü davetinde, Rahmi Koç’a şükran plaketi sunuldu. Derneğin üyeleri Koç Topluluğu’nda önceki yıllarda üst düzeyde profesyonel yöneticilik yaparak emekli olmuş ya da Koç Grubu’ndan ayrılmış kişilerden oluşuyor. 200 üyesi bulunan Koç-Yönder, bu alanda kurumlaşan Türkiye’deki ilk örgüt.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları