Home page
Haber Menüsü


TİM: Programa ince ayar gerekli
TİM Başkanı Satıcı, programa ince ayar gerektiğini belirterek, “KDV indirimi fedakarlık değil, popülizm” dedi. Satıcı, Devlet Bakanı Derviş’in sadece Türkiye’nin nakit akışını çevirdiğini de öne sürdü.
İstanbul
AA
6 Kasım— Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, öncekinde olduğu gibi bugünkü programda da üretim ve ihracat olmadığını belirterek, “Programa ince ayar gerekiyor” dedi. Ekonomi Muhabirleri Derneği İstanbul Şubesi, iş dünyası ile ikinci buluşmasını Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı ile gerçekleştirdi. Satıcı toplantıda, yarıdan fazlası durmuş imalat sanayini harekete geçirerek iç piyasayı canlandırma ve bunu da ihracata kanalize etme yönünde Ankara’ya sundukları önerilerini anlattı.

   
 
       
   
MSNBC News IMF, vergi indirimlerini soruyor
MSNBC News Otomotivciler KDV'yle umutlandı
MSNBC News KDV'de indirim yürürlüğe girdi
MSNBC News Vergilerde artış yüzde 53.2 olacak
MSNBC News Müteahhitlerin KDV'nin indirilmesi isteğine Akcan sıcak baktı
MSNBC News Ekonomik birimlere ortak idare gündemde
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Önerilerinin istihdam, enerji, finansman ve ABD kotaları olmak üzere 4 başlık altında toplandığını dile getiren Satıcı, istihdamla ilgili önerdikleri modelin hiçbir şekilde devletin vergi kaybı olmadan kayıt altındaki istihdamı ikiye katlamayı hedeflediğini belirtti.
       Kendi yaklaşımlarının İstanbul ya da Londra yaklaşımı olmadığını, üretim ve dış satım yaklaşımı olduğunu ifade eden Oğuz Satıcı, İstanbul yaklaşımının belli sayıdaki şirketleri kapsadığını, kendi önerilerinin ise KOBİ’lere de büyük küçük işletmelere de açık olduğunu anlattı.
       Mevcut önerilerinde sıkıntılı krediler olmadığını, belli adreslere yönelik çalışmaların yapılmasını da doğru bulmadığını ifade eden Satıcı, bir gazetecinin “İstanbul yaklaşımına sıcak bakmıyor musunuz?” şeklindeki sorusu üzerine ise İstanbul yaklaşımının Türkiye’nin menfaatleri açısından yapılması gerektiğini, bu takdirde takdirde Türkiye’nin genelinde bir rahatlama olacağını, İstanbul Yaklaşımı’nın piyasalar üzerinde yarattığı stresin herkesi olumsuz etkilediğini kaydetti.
       
EN BÜYÜK HASTALIK POPÜLİZM
       “Türkiye’nin en önemli hastalığı popülizm” diyen Satıcı, artık Türkiye’nin bu tür yaklaşımlara ihtiyacı olmadığını, Türkiye’nin tek çıkış yolunun üretimden geçtiğini söyledi.
       Satıcı Türkiye’de ilk 500 şirketin ilk 6 ayda 780 trilyon lira zarar açıkladığına da dikkat çekerek, “Türkiye de şu anda bir çok şey sanal. Borsa var mı?, Banka var mı?. Türkiye’de mevcut tek gerçek şey cılız üretim ve buna dayalı ihracat” dedi. 65 milyonun siyasi taraf seçerken yanlış seçmek gibi bir lüksü bulunmadığını belirten Satıcı, şöyle dedi:
       “Program öyle bir noktada ki mevcut düzen ekonomiyi nasıl iyileştireceğini dahi üretemez konuma gelmiş. Bundan öncekinde olduğu gibi bugünkü programda da üretim ve ihracat yok. Programa bir ince ayar gerekiyor. Devalüasyonun Türk ihracatçısına en ufak bir katkısı yok. Türkiye’de her şeyin dolarize olduğu bir ortamda siz değil ihracata ivme kazandırmak, küçücük bir hareket dahi veremezsiniz.”
       
DOĞUM SANCISI YAŞIYORUZ
       Takımın iyi olduğunu fakat gol atamadığını söyleyen Satıcı, Devlet Bakanı Derviş’in misyonunu yerine getirip getirmediğinin sorulması üzerinde de, “Misyonunu yerine getirmese Ankara’da tutunamazdı. Misyon olarak Derviş’in bugün yaptığı iş Türkiye’nin borcunu, nakit akışını çeviriyor. Onun dışında yapılmış bir şey yok” diye konuştu.
       Artık piyasaların sıkıldığını, mutlaka bir sonuç beklediğini ifade eden Satıcı, Derviş’in de diğer yöneticiler gibi karar mekanizmalarını hızlı çalıştıramadığını, Türkiye’nin yönetiminde en büyük problemin de bu olduğunu kaydetti.
       TİM Başkanı Satıcı KDV indirimiyle ilgili olarak da bunun bir fedakarlık değil, popülizm olduğunu öne sürdü. Satıcı, otomobil ve beyaz eşyanın lüks tüketim kabul edilmesinin zaten yanlış olduğunu, KDV indiriminin piyasaları pek canlandıracağını zannetmediğini söyledi.
       Türkiye’nin ABD’ye 1 yılda sattığını ABD’nin 18 saatte aldığına da dikkat çeken Oğuz Satıcı, bu pazarlardaki daralmaların Türkiye’yi etkilememesi gerektiğini, buradaki büyüme hedeflerinin sürdürülmesini istedi.
       Satıcı, “Türkiye doğum sancısı çekiyor. Doğum şartlarına alışması gerekiyor. Doğum sıkıntılı da olsa, yaralar da verse, zihinsel problem vermeyecekse Türkiye’nin önünü açacak bir doğum sancısı yaşıyoruz. Türkiye’nin menfaatini ön planda tutacak yöneticilere ihtiyaç var” dedi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları