Home page
Haber Menüsü


Yılmaz, Demirel ve Çiller’i eleştirdi
ANAP lideri Yılmaz, “ekonomik krizden çıkış için, tek bir çözüm önerisi olmayanların laf kalabalığına, kimse pabuç bırakmamalı” dedi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
31 Ekim— ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, partisinin grup toplantısınd ağırlıklı olarak ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. ANAP lideri isim vermeden “ekonomik krizi çözerim” diyen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile azınlık hükümeti kurmak isteyen DYP lideri Tansu Çiller’i eleştirdi. ANAP’lı Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan da, “kendi iktidarı döneminde popülist politiklar izleyen Demirel’in sosyal güvenlik kurumlarındaki açıklarda sorumluluğu olduğunu” belirtmişti.

   
 
       
    MSNBC News Okuyan: Sosyal güvenliğe 65 milyar dolar ödendi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Şartların ağırlaştığı, zorlukların arttığı, sıkıntıların büyüdüğü dönemlerde toplumların düştüğü en büyük hata, bütün bu sorunları aşmaya çalışan ehliyet ve liyakat sahipleriyle sahte kurtarıcıları birbirine karıştırmaktır.
       
SAHTE MESİH
       Tarih, böyle ortamların toplumları şaşkınlaştırdığını, ne yapacağını bilemez bir hale getirdiğini sayısız örnekleriyle ortaya koymuştur. Yine tarihin ortaya koyduğu bir başka gerçek, bir takım çıkarcıların en çok bu dönemlerde ortaya çıkıp, sahte Mesihliğe soyunduklarıdır. Milletimiz, ekonomide yaşanan kriz ortamından istifade etmeye kalkışan kimi uyanıklara, kerameti kendinden menkul bu sahte Mesihlere karşı dikkatli olmalıdır.
       
EHLİYET VE LİYAKAT
       Ekonomiyi kurtarmaya talip olan herkese, vatandaşlarımızın çıkıp açıkça ehliyet ve liyakatlarını sorması gerekir. Bu kişilerin geçmiş uygulama ve tecrübelerini tek tek süzgeçten geçirmeleri gerekir. Bu kişilerin ekonomimizi bu hale getirmenin sorumluluğunu taşıyıp taşımadıklarına bakmaları gerekir.
       Bütün bunlardan sonra da yapılması gereken şey, sorunların çözümü için ne yapılacağı, eğer ellerinde bir formül varsa, bu formülün ne olduğunu sormaktır. Bu saydığım 4 soru, sahte Mesihleri açığa çıkaracak olan iyot sorulardır.
       
DEMOKRASİNİN VE SİVİL SİYASETİN TAAMMÜDEN KATLİ
       Ekonomik krizden çıkış için tek bir çözüm önerisi olmayanların, bu konuda hiçbir siyasi ve düşünsel katkısı bulunmayanların laf kalabalığına hiç kimse pabuç bırakmamalıdır. Kriz halindeki ekonomimizi ve demokrasimizi bunların eline teslim etmek, ekonominin, demokrasinin ve sivil siyasetin taammüden katline gözyummak demektir.
       Gerekli hiçbir şartı oluşmamış olan azınlık hükümeti çağrıları da hiçbir mesnede dayanmayan (ben bu işi çözerim) iddiaları da boş bir darı ambarı düşünden başka bir şey değildir. Milletimizi boş iddialarla oyalamaya kimsenin hakkı yoktur.”
Okuyan: Demirel sorumluluğunu unuttu

EKONOMİK ÖNERİLER
       Partisinin ekonomide uzman kadrolarınca hazırlanan ekonomik krizden çıkış önerilerinin yakında hem kamuoyuna hem de hükümet ortaklarına açıklanacağını anlatan Yılmaz, ekonomi yönetiminde koordinasyon sorununun çözümünün, krizden çıkış için önemli bir adım olacağını söyledi.
       
BAZI VERGİLERE İNDİRİM
       Yılmaz, önerilerinin piyasalarının önünü açacak ve ana sektörleri rahatlatacak içerikte olacağını ifade ederek, belli vergilerin hiç değilse bir süre için indirilmesi veya tahsilinin ertelenmesini önerdiklerini açıkladı.
       Atıl durumdaki kaynakların piyasalara dönüşünün sağlanması gerektiğini anlatan Yılmaz, KOBİ’ler ile esnaf ve sanatkarın da desteklenmesini istedi. Yılmaz, 2002 bütçesinden bu kesime kaynak ayrılmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Yılmaz, kamuoyunda uzun süre tartışılan “mali milat”ın uygulamasının da piyasaların ürkütülmemesi için ertelenmesi gerektiğini söyledi.
       
ÇİFTÇİ BORÇLARINA TAKSİT
       Bu arada Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, grupta söz alarak, çiftçilerin tarımsal sulama amacı ile kullandıkları ve tahsil edilemeyen elektrik borçlarını 11 taksite bağlayacaklarını açıkladı. Tarımsal sula için geliştirilen “Yeşil Hat Projesi”nin devam ettirileceğini anlatan Çakan, TEDAŞ’ın tarımsal sulamada kullanılan elektrikten 104 trilyon lira alacağı bulunduğunu söyledi.
       Bu paranın yıl sonuna kadar faizi ile birlikte 150 trilyon liraya ulaşacağını kaydeden Çakan, çiftçilerin elektrik borçlarının ödenmesi için yeni bir çalışma yaptıklarını söyledi. Buna göre, çiftçiler 31 Aralık 2001 tarihine kadar protokol yapıp, toplam borçlarının yüzde 25’ini öderlerse kalan borçları 11 takside bağlanacak. Bakan Çakan, taksitlerin aylık olmayacağını ve çiftçilerin hasat dönemlerinde alınacağını da bildirerek, 2002 yılına ait tahakkukların da Kasım ayından itibaren yapılacağını açıkladı.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları