Home page
Haber Menüsü


‘Tasarruf önlemleri bayramdan sonra’
Maliye Bakanı Oral, yılsonunda faiz hariç dengenin 12.7 katrilyon lira fazla vereceğini öngördü. Oral, tasarruf önlemlerinin 29 Ekim’den sonra açıklanacağını da belirtti.
Ankara
CNBC-E
    25 Ekim—  Maliye Bakanı Sümer Oral, bu yılsonunda faiz hariç dengenin Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 6.9’u oranında, 12.7 katrilyon lira fazla vermesini beklediklerini açıkladı. Oral, tasarruf önlemlerinin 29 Ekim’den sonra açıklanacağını da belirtti. Bakan Oral, 2002 Bütçe Yasa Tasarısı’nı TBMM Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sundu.  

   
 
       
   
MSNBC News Bütçe maratonu bugün başlıyor
MSNBC News 'Bütçe yarınları kurtarmak için'
MSNBC News Faizden yatırıma kaynak kalmıyor
MSNBC News Kamu yatırımları % 42.8 artacak
MSNBC News Oral: Memura %10 zam geliyor
MSNBC News 2002'de zorunluluk dışında proje yok
MSNBC News Bütçede çiftçiye destek azaldı
MSNBC News 2002'de bütçe açığı 27 katrilyon olacak
MSNBC News Bütçede performans yönetimine geçiliyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
BÜTÇE AÇIĞI 27.8 KATRİLYON
       Yılsonu itibarıyla giderlerin 78 katrilyon, gelirlerin de 50.2 katrilyon lira olmasını tahmin ettiklerini açıklayan Bakan Oral, “Buna göre, bütçe açığının 27.8 katrilyonla GSMH’nin yüzde 15.1’i düzeyinde gerçekleşeceğini bekliyoruz” diye konuştu.
       Yılsonu itibarıyla faiz dışı fazlanın 11.4 katrilyon lira olarak öngörüldüğünü anımsatan Oral, “Uygulanan ekonomik programın en önemli unsunu olan faizdışı bütçe fazlası baştan beri devam eden olumlu çizgisini korumuştur” dedi.
       
TASARUF ÖNLEMLERİ 29 EKİM’DEN SONRA
       Oral, TBMM’den ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, tasarruf önlemlerinin 29 Ekim’den sonra açıklanacağını bildirdi. Oral, 2002 yılı bütçe tasarısını sunduğu TBBMM Plan ve Bütçe Komisyoonundan ayrılırken, basın mnsuplarının sorusu üzerine, “Bütçede tasarrufa dönük önlemleri uygulamakta son derece kararlı olduklarını” ifade etti.
       Bu bağlamda 2002 bütçesindeki rakamları gerçekleştirecek tedbirlerin mutlaka alınacağını kaydeden Oral, konunun liderler zirvesinde ele alınıp almayacağı sorusuna, “Gayet tabii. Zaten bir kısmı hükümet kararı olacak” karşılığını verdi.
       
İHALE YASA TASLAĞI
       Sözkonusu tedbirlerle ilgili bir mutakabata varılacağını, bu konuda sorun çıkacağını sanmadığını belirten Maliye Bakanı, yeni Devlet İhale Kanunu taslağıyla ilgili olarak da bir sorun bulunmadığını söyledi.
       Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan ile bugün biraraya geleceklerine dikkati çeken Oral, düzenlemenin uygulama tarihiyle ilgili bir soruya, “hangi tarih müsaitse, bizim için uygundur. Hangi tarih uyarsa bu mümkündür” karşılığını verdi. Oral, Akcan ile yapacakları görüşmenin ardından bir açıklama yapabileceğini de sözlerine ekledi.
       
BÜTÇE TAKVİMİ
       Oral’ın bütçe tasarısını sunduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun çalışma programı şöyle:
* 30 Ekim Salı: Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının tümü üzerinde görüşmeler.
* 31 Ekim Çarşamba: Başbakanlık (SHÇEK Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, DPT Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, DİE Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı)
* 1 Kasım Perşembe: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Çevre Bakanlığı.
* 2 Kasım Cuma: Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı.
* 5 Kasım Pazartesi: Sağlık Bakanlığı (Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı.
* 6 Kasım Salı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü), İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı)
* 7 Kasım Çarşamba: Turizm Bakanlığı, Kültür Bakanlığı.
* 8 Kasım Perşembe: Bayındırlık ve İskan Bakanlığı (Karayolları Genel Müdürlüğü), Ulaştırma Bakanlığı (Telsiz Genel Müdürlüğü)
* 9 Kasım Cuma: TBMM (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), Sayıştay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Orman Bakanlığı (Orman Genel Müdürlüğü)
* 12 Kasım Pazartesi: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı (Tarım Reformu Genel Müdürlüğü), Sanayi ve Ticaret Bakanlığı.
* 13 Kasım Salı: Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı, Danıştay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (Yükseköğretim Kurulu, Üniversiteler)
* 15 Kasım Perşembe: Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, Gelir Bütçesi, Genel ve Katma Bütçe Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının maddeleri.

       
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları