Home page

Haber Menüsü



Judoda altın Neşe'den
 
 
Judoda altın Neşe Şensoy’un  
Tunus’ta yapılan 14. Akdeniz Oyunları’nda, judo müsabakalarının son gününde, Neşe Şensoy altın madalya kazandı.  
   
Tevfik Erçetin / Gökhan Akengin - Tunus
AA
 
    14 Eylül—  Tunus’ta yapılan 14. Akdeniz Oyunları’nda, judo müsabakalarının son gününde, Neşe Şensoy altın madalya kazandı. Bayanlar 48 kiloda tatemiye çıkan Neşe Şensoy, ilk turda Avrupa şampiyonu Yugoslav Markoviç’i ipponla, ikinci turda İspanyol Arinas’ı yine ippon ile yenerek, finale çıktı. Finalde, Dünya ve Avrupa üçüncüsü İtalyan Maeri ile mücadele eden Şensoy, bu müsakayı da wazary ile kazanarak, altın madalyanın sahibi oldu.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Judoda, bayanlar 52 kiloda Fatoş Ayhan, İspanyol rakibini kuka ile yendikten sonra İtalyan sporcuya ippon ile yenildi. Ayhan, repetaj müsabakasında da Sloven sporcuya ippon ile yenildi ve elendi.
       Erkeklerde ise 60 kiloda Ömer Kepenek, İtalyan judocuya ippon ile yenildikten sonra Libya ve Yunan rakiplerini ippon ile yendi. Kepenek, bronz madalya mücadelesinde, İspanyol judocuya son saniyede ippon ile yenilmekten kurtulamadı ve madalya alamadı.
       66 kiloda Sezer Huysuz ise ilk maçında Lübnanlı sporcuyu ippon ile ikinci maçında da Tunuslu rakibini yuko ile yendi. Ancak daha sonra Yugoslav rakibi Vazeri’ye yenildi. Huysuz, 3. maçında da İtalyan judocuya ippon ile yenilince madalya şansını kaybetti.
       
YELKENDE DE GÜMÜŞ MADALYA
       
Yelkende ise 470 sınıfında mücadele eden Selim Kakış-Kaan Özgören çifti 6. gün müsabakaları sonunda ikinci sıradaki yerini korudu ve gümüş madalyaya ulaştı.
       Mistralde Ertuğrul İçingir, dördüncülükte kalırken, Tayfun Erkoca 13. oldu. Laser ise Ali Kemal Tüfekçi 7’nci, Kemal Muslubaş 11. sırayı aldı.
       Atıcılıkta, tüfek dalında yarışan Hakan Erdem 7. oldu. Eleme müsabakalarında, 592 puan toplayarak, daha önce 591 puanla kendisine ait olan Türkiye rekorunu kıran ve 5. sırada yer alarak, finallere katılma hakkını elde eden Erdem, bu başarısını finallerde sürdüremedi ve yedincilikte kaldı.
       
ABD İÇİN SAYGI DURUŞU
       Öte yandan, Tunus Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesi, ABD’de yaşanan terör olayları nedeniyle aldığı bir kararla Cuma günü saat 11.00’de, oyunlardaki tüm müsabakalara saygı duruşuyla başladı. Bu arada yapılmakta olan müsabakalar da durdurularak, saygı duruşu gerçekleştirildi.
       14. Akdeniz Oyunları Cumartesi günü yapılacak müsabakalarla sona erecek. Türkiye Futbol Takımı, saat 14.30’da üçüncülük-dördüncülük maçına çıkarken, bisiklette de 6 kişiden oluşan Türk ekibi, 150 km. yol yarışında madalya mücadelesi verecek.
       
KÜREKTE ÖNEMLİ BAŞARI
       
14. Akdeniz Oyunları’nda, kürekte tarihinde ilk kez (A) finaline kalan Türk sporcular, 2 dördüncülük, 2 beşincilik ve 1 altıncılık aldılar.
       Club Nautique’de yapılan oyunların kürek müsabakalarında, erkekler tek çiftede Hasan Özcan, hafif kilo erkekler tek çiftede ise Murat Türker, 4. olurken, hafif kilo erkekler 2 çiftede Bilgetay Kısacıkoğlu-Tufan Turanlı ekibi, hafif kilo 2 çifte bayanlarda ise Çiğdem Erginer-Başak Öz ekibi 5. oldular.
       Erkekler 2 çiftede ise Saim ve Sami Kaya kardeşler, mücadeleden 6. sırada yer alarak ayrıldılar. Kürek, Kano ve Rafting Federasyonu Başkanı Çetin Öztürk, bugünkü yarışlardan madalya kazanamamalarına karşın Türk Kürek Tarihi’nde ilk kez (A) finallerinde mücadele etmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları