Home page

Haber Menüsü


Samsunspor-Beşiktaş maçı ertelendi
 
Samsunspor ile Beşiktaş arsında oynanması gereken maç, bozuk zemin yüzünden ileri bir tarihe ertelendi.  
19 Mayıs Stadı görevlileri, hakem Metin Tokat'ın oyunu durdurmasından sonra bir süre zemini düzltemeye çalıştılar.
 
Samsun
AA
9 Eylül—  19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan Samsunspor-Beşiktaş maçı sırasında yumuşak zemin yüzünden çim yüzeyde yer yer çukurlar oluştu. Bunun üzerine 10. dakikada karışılaşmayı durduran orta hakem Metin Tokat bir süre sonra maçı ertelediğini açıkladı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Metin Tokat, sahada çukurlurın oluşmasının ardından stad görevlilerini çağırarak zeminin düzelip düzeltilemeyeceği konusunda bilgi aldı. Stat görevlilerinden olumsuz görüş alan Tokat, daha sonra soyunma odasına gitti. Yaklaşık 5 dakika sonra stat hoparlöründen maçın ileri bir tarihe ertelendiği anonsu yapıldı.
       
TOKAT: ZEMİN ÇOK BOZUKTU
       Bozuk zemin nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Samsunspor-Beşiktaş maçının orta hakemi Metin Tokat, “Zemin çok bozuktu, oynanacak gibi değildi” dedi. Metin Tokat, karşılaşmanın iptal edilmesinden sonra yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Stadı’nın zemininin futbol oynamaya elverişli olmadığını ve bu nedenle de maçı tatil etmek zorunda kaldığını söyledi.
       Karşılaşma sırasında zeminde meydana gelen çökmelerin futbolcuların sakatlanmalarına yol açabilecek duruma gelmesi üzerine böyle bir karar aldığını belirten Tokat, “Hava şartları nedeniyle daha önce maç iptal etmiştim ama bozuk zemin nedeniyle ilk kez böyle bir karar aldım. Zemin çok bozulmuştu, oynanacak gibi değildi. Hatta zeminde öyle boşluklar oluştu ki neredeyse sporcular ayak bileklerine kadar çukurlara gömülür duruma geldiler. Belki zemin düzeltilebilirdi, ama 5 dakika sonra yine aynı olurdu. Karşılaşmayla ilgili kararı Futbol Federasyonu verecek” dedi.
       
YILMAZ: ÜZÜNTÜLÜYÜZ
       Samsunspor Kulübü Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise karşılaşmanın bozuk zemin nedeniyle ertelenmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, “Stadın hazır olduğunu zannediyorduk, teknik arkadaşlar öyle yorumlamışlardı” dedi.
       Yılmaz, 19 Mayıs Stadı’nın bu sezon önemli bir onarımdan geçtiğini belirterek, “Bu yıl zemin yeniden çimlendirildi, bu nedenle daha önce tereddütümüz vardı. Bu nedenle Gençlerbirliği maçını dışarda oynadık. Aradan 15-16 gün geçti, oynanabilir zannediyorduk. Ancak bu durum tatbikatta ortaya çıktı. Kısa sürede oynanabilir duruma getireceğiz” diye konuştu.
       
GÜLER: İNCELEME YAPILACAK
       Samsun Valisi Muammer Güler de Pazartesi günü uzmanların gerekli incelemeyi yaptıktan sonra vereceği rapor doğrultusunda hemen çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
       Bu arada karşılaşmanın iptal edilmesi sonrasında, Beşiktaş kafilesi İstanbul’a gitmek üzere stattan ayrılarak havaalanına hareket etti.
       
BEŞİKTAŞ MASRAFLARINI İSTİYOR
       Beşiktaş Kulübü’nün, maçın en kısa sürede oynanması, gerek takım, gerekse maça giden siyah-beyazlı taraftarların deplasman masralarının tanzimi için Futbol Federasyonu’na başvuracağı bildirildi.
       Kulüp iletişim komitesi başkanı Mete Düren yaptığı açıklamada, öncelikle Metin Tokat başta olmak üzere tüm hakem heyetini erteleme kararından dolayı tebrik etti.
       Düren, “Hakem bu kararıyla olası bir sporcu sakatlığı ve olumsuzlukları önlemekle kalmadı, aynı zamanda buna benzer durumlarda emsal teşkil edecek tarihi bir karar verdi. Takımımız açısından bu maçı mümkün olan en kısa sürede oynamak için yarın Futbol Federasyonu’na başvuracağız. Bu başvurumuzun yanı sıra gerek takımımızın bu deplasmandaki masraflarının, gerekse Samsun’a kadar gelen taraftarlarımızın masraflarının da tanzimi için de federasyona başvurumuz olacaktır. Federasyonun en doğru kararı vereceğini umuyoruz.” şeklinde konuştu.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları