Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 15:29 TS 7 Haz., 2000
Sedat Şahin ‘çete’den ifade verdi
Almanya’dan Türkiye’ye iade edilen organize suç örgütü elebaşı Sedat Şahin ile kardeşinin de aralarında bulunduğu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.
İstanbul
AA
7 Haziran — İstanbul 6 No’lu DGM’deki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sedat Şahin, Vedat Şahin, Mehmet Tosun, Alaattin Çuhadar, Levent Koturoğlu ile tutuksuz sanık Bünyamin Dinç katıldı. Davanın diğer tutuklu sanığı Kemal Güner ile tutuksuz 15 sanığı ise duruşmaya gelmedi. Dava kapsamında ilk kez ifade veren Sedat Şahin, 1993 yılında Bursa’da Celal Dıbırdık adlı kişinin yaralanması olayıyla ilgili olarak hakkında açılan davada 7 yıl hapis cezası aldığını hatırlattı. Dosyanın Yargıtay’a gitmesi ve kendisinin de tahliye olması üzerine Celal Dıbırdık ile konuştuğunu anlatan Sedat Şahin, hukuki yönden düzeltme yapmasını istediğini savundu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Cezaevinde yatmasına sebep olduğu öne sürülen Dıbırdık’tan bu nedenle 700 bin dolar istediği iddiasını reddeden Şahin, “Benim özgürlüğümün kısıtlandığı 7 senemi değil 700 bin dolar, 7 milyar dolar bile satın alamaz” şeklinde konuştu.
       Sanık Şahin, 1997 yılında cezaevinden çıktıktan sonra evlendiğini ve Almanya’ya gittiğini ifade ederek, bu süre içerisinde çete kurmuş olabilme ihtimalinin mümkün olmadığını öne sürdü.
       Sedat Şahin daha sonra, Bakırköy Adliyesi’nden “görevsizlik” kararıyla İstanbul DGM’ye gönderilen ve bu davayla birleştirilen, ancak iadesi kapsamında olmayan Mehmet Nafi Çapan’ın öldürülmesi olayıyla ilgili de mahkemeye yardımcı olmak amacıyla ifade verdi.
       ‘Hacı Çapan” olarak tanınan Mehmet Nafi Çapan’ın öldürülmesi olayını Afyon Cezaevi’nde tutukluyken televizyonda geçen alt yazıdan öğrendiğini belirten Şahin, bu olay hakkında bilgi almak için gardiyandan kardeşi Vedat Şahin’i aramasını istediğini söyledi.
       Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Sedat Karagül, Sedat Şahin’e “Peki sen niye aramadın da gardiyana arattın?” sorusunu yöneltti. Şahin, bu soruyu “O zaman Afyon Cezaevi’nde telefon yoktu” şeklinde yanıtladı.
       Bu olayın tamamen polisin bir senaryosu ve iftirası olduğunu öne süren Sedat Şahin, Samsun Bafralı olmasından dolayı hemşehrisi olan herkesin kendi adamı olarak lanse edildiğini ileri sürdü. Şahin, “Sedat Şahin’i oluşturan, emniyet mensupları ve basındır” dedi.
       Şahin, Mahkeme Başkanı Karagül’ün “Yani seni büyüttüler mi?” sorusu üzerine de, “Bir anlamda...” diye konuştu.
       Sanık Sedat Şahin, Başkan Karagül’ün, “Sedat Şahin’in özelliği nedir?” sorusunu ise, “Herkesin karakteristik bir özelliği vardır. Beni Almanya’da tecrit edilmişken bile, ‘şunu yaptı, bunu yaptı’ dediler” diye yanıtladı. Çete kurduğu, telefonla talimat verdiği iddialarını reddeden Şahin, tahliyesini istedi.
       Davanın tutuksuz sanığın Bünyamin Dinç de ifadesinde, arkadaşlarını ziyarete gittiği gün polis baskınında gözlem altına alındığını, 7 gün süren sorgunun ardından mahkemeye çıkartılarak serbest bırakıldığını söyledi. Dinç, üzerine atılı suçları işlemediğini bildirdi. Daha sonra söz alan tutuklu sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.
       Dosya kapsamı ve delil durumuna göre tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
       
İDDİANAMEDEN
       İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Sedat Şahin’in, “Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” suçundan 3 ile 6 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
       İddianamede, Vedat Şahin, Alaattin Çuhadar, Mehmet Tosun ile Kemal Güner’in de, “Taammüden ve kan güderek adam öldürmek, yaralamak, azmettirmek ve bu suça iştirak”ten idam cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.
       Muammer Şenel ve Orhan Yılmaz’ın da, “Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekkülde yöneticilik yapmak” suçundan 3 ile 6 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması istenilen iddianamede, diğer sanıklar Ramazan İrfan Akbaş, Levent Koturoğlu, Temel Şenel, Önder Erdoğan, Erdal Şenel, Yavuz Cengiz, Şaban Ali Dural, Sedat Kazan, Fedayi Dinç, Mehmet Aydın, Serdar Can, Zühtü Kocaman, Bünyamin Dinç, Recep Büyükkeskin ve Murat Büyükkeskin’in ise, “Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekküle üye olmak” suçundan 2 ile 4’er yıl arasında ağır hapis cezalarına çarptırılmaları öngörülüyor.
       Almanya’da yakalanarak 10 Nisan 2000 tarihinde Türkiye’ye iade edilen ve gıyabi tutukluluğu vicahiye çevrilen Sedat Şahin hakkında, Bafra’da “Sahtecilik” suçundan 3 yıl, Bursa’da “Adam yaralamaya azmettirmek” suçundan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası da bulunuyor.
       
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları