Home page
Haber Menüsü


Türkbank çalışanları Ankara’da yürüyüş yaptı
Türkbank çalışanları yolu trafiğe kapadı, KESK üyeleri, Sendika Yasası’nı protesto etti. Emlakbank ve Türkbank çalışanları İzmir’de ortak eylem yaptı. Gölcük’te şube müdürü ve yardımcısı tutuklandı.
Ankara
AA
19 Haziran— Türk Ticaret Bankası (Türkbank) çalışanları, bankalarının kapatılması kararını protesto amacıyla Atatürk Bulvarı’nı bir süre trafiğe kapatırken, KESK üyeleri de, Kamu Görevlileri Sendika Yasa Tasarısı’nı protesto etti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Öğle saatlerinde Sıhhıye’de toplanan Türkbank çalışanı yaklaşık 500 kişi, “Türkbank bizimdir, bizim kalacak”, “Hükümet istifa” şeklinde sloganlar atarak Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti.
       İzmir Caddesi çıkışında polis engeliyle karşılaşan protestocular, Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapatarak slogan atmayı sürdürdüler. Emniyet güçlerinin (dağılın) uyarısına karşın grup daha sonra Sakarya Caddesi’ne yöneldi.
       Sakarya Caddesi’nde toplanan grup, slogan atmayı sürdürdü. Protestocu bankacılar, “Basın bizi yalnız bırakma”, “Emniyete teşekkürler” sloganları attıktan sonra, mesai saatinin yaklaşması üzerine şubelerine döndüler.
       
KESK’İN EYLEMİ
       Aynı saatlerde Sakarya Caddesi’ndeki havuzun önünde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Kamu Görevlileri Sendika Yasa Tasarısı’nı protesto etti.
       Tasarının sendikacılığı “öldürdüğünü” savunan ve “Sahte sendika yasasına hayır” sloganı atan grup adına bir açıklama yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Sözcüsü Hasan Karakaya, tasarı geri çekilip, yeniden düzenlenene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. KESK üyeleri, emniyet güçlerinin uyarısı üzerine dağıldı.
       
İZMİR’DE ORTAK EYLEM
       Kapatma kararı alınan Türkbank ile Emlakbank’ın İzmir’de çalışanları ortak eylem yaptı. Bankalarının kapatılmamasını isteyen çalışanlar hükümeti istifaya çağırdı.
       Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından kapatılmasına karar verilen Türkbank ile hükümet tarafından kapatılmasına karar verilen Emlakbank’ın çalışanları, Emlak Bankası’nın İzmir Bölge Müdürlüğü önünde toplandı.
       Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup attıkları slogan ve taşıdıkları dövizlerle uygulamayı protesto etti. Kapatma kararının siyasi olduğunu vurgulayan eylemciler, diğer bankalara, sektörde işsiz kalanların dışında personel alımının yasaklanmasını da talep etti. Banka çalışanları, protesto eyleminden sonra dağıldı.
       
DEVLET 1.5 MİLYAR $ ZARAR EDECEK
       Bu arada Türkbank İzmit ve Gölcük Şubesi çalışanları ile emeklileri de, bankanın kapatılması kararını protesto ettiler.
       Tepecik Mahallesi’ndeki İzmit Şubesi önünde öğle saatlerinde toplanan banka çalışanları ve emeklileri, kararı protesto eden slogan atarak, “Türkbank kapatılamaz” yazılı dövizler taşıdılar.
       Burada banka çalışanları adına yapılan basın açıklamasında, kapatmanın siyasi bir karar olduğu ve devletin 1.5 milyar dolar zarara uğrayacağı öne sürüldü.
       Mevduat sahiplerinin paralarını çekmeyerek eyleme destek verdiği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
       “88 yıllık geçmişi olan Türkbank’ın bir günde alınan kararla tasfiye edilmesi mümkün değildir. Binlerce bankacının işsiz olduğu bir dönemde nasıl geçineceğiz? Bu kararlar alınırken sosyolojik boyut düşünülmüyor. Türkbanklılar, 88 yıldır halktan aldığı güçle ekonomiye katkıda bulundu. Bu bankayı kimse kapatamaz.”
       Banka çalışanları ve emeklileri, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
       
ŞUBE MÜDÜRÜ TUTUKLANDI
       Bu arada, bankanın Gölcük şubesi çalışanlarının protestosu sırasında, şube müdürü Tahir Zeki Tanyel ve yardımcısı Nesrin Bayrak, taşınan dövizler ile toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındılar.
       Tanyel ve Bayrak’ın, ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edilecekleri öğrenildi.
       
KAMU BANKALARININ SATIŞINA TEPKİ
       Bu arada Tüm Banka ve Sigorta Çalışanları Sendikası (TÜM BANKA-SEN) Genel Mali Sekreteri Mesut Özçelik, “Kamu bankalarının özelleştirilmesi için TBMM’de görüşülen yasa tasarısının altına imza atanlar tarihin önünde sorumlu olacaklardır” dedi.
        Karayolları Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan Özçelik, açıklamanın yapıldığı saatlerde Karayolları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu ile yaklaşık 700 adet Ziraat Bankası Şube Müdürü’nün “Yeniden yapılandırma” ile personel tasfiyesi konularında bir toplantı yapacaklarını belirtti.
       Özçelik, alınan tüm ekonomik tedbirlerin ülkenin ve halkın çıkarlarına ters düşen kararlar olduğunu ileri sürerek, “Kamu bankaları krizin nedeni ve sorumlusu hiçbir zaman olmadı” dedi.
       Kamu Bankaları’nın özelleştirilmek istenmesinin politik bir oyundan başka birşey olmadığını kaydeden Özçelik, Türkiye’nin bugün geldiği noktanında yıllardır izlenen ekonomik politikaların bir sonucu olduğu görüşünü savundu. Çok sayıda polisin tedbir aldığı gözlenen Karayolları Genel Müdürlüğü’nün önünde Tüm Banka-Sen üyeleri “Özelleştirmeye Hayır” yazılı bir pankart açtı.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları