Home page
Haber Menüsü


Ecevit: İncirlik kurallara uygun kullanıldı
Başbakan Ecevit, Musul civarında bazı hedeflerin İncirlik‘ten kalkan uçaklar tarafından bombalanması ile ilgili olarak, “Türk subaylarının bilgisi ve onayı dahilinde ve iki ülke arasındaki kurallara uygun bir şekilde hava harekatı yapılıyor“ dedi.
Ankara
AA
22 Şubat— Ecevit, dönem başkanı Makedonya‘nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Doruk Toplantısı‘na katılmak üzere Üsküp‘e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı‘nda basın toplantısı düzenledi.

   
 
       
    MSNBC News ABD Irak'ı İncirlik'ten vurdu
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Üsküp‘te Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile üst düzey diplomatlarla da biraraya geleceklerini ifade eden Ecevit, şunları söyledi:
        “Yugoslavya Federal Cumhuriyeti‘nde geçtiğimiz yıl meydana gelen halk hareketleri ve yapılan seçimler üzerine Sayın Koştunitza başkanlığa gelince, bu ülkede umut verici gelişmeler başlamıştı. Bunun üzerine 25 Ekim 2000 günü Üsküp‘te yapılan gayrı resmi doruk toplantısıyla Yugoslavya Federal Cumhuriyeti Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci‘ne geri dönmüştü. Yugoslavya Federal Cumhuriyeti şimdi de tam yetkiyle doruk toplantısına katılmaktadır. Bu önemli bir aşamadır. Makedonya dönem başkanlığının sona ermesi nedeniyle düzenlenmekte olan olağan doruk toplantısının bir başka önemli yanı da süreçte şimdiye kadar gözlemci statüsünde bulunan Bosna Hersek‘in statüsünün de tam katılımcı düzeyine yükselecek olmasıdır.“ Ecevit, her iki ülkenin “süreci“ resmen kurumsallaştıran Şart‘a katılmalarının, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği sürecinin etkinliğinin ve ağırlığının artmasına olumlu katkıda bulunacağını bildirerek, şunları kaydetti:
        “Üsküp Doruk Toplantısı çerçevesinde, daha önceki yıllarda yapılan doruk toplantılarından farklı olarak, bugün bir Ekonomik Forum düzenlenmiş olacaktır. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci Şartı‘nda bölgesel işbirliğinin siyasal, ekonomik, kültürel ve güvenlik alanlarında geliştirilmesi öngörülmektedir. Toplantıda bölgemizdeki ekonomik ilişkilerin daha çok pekiştirilmesine yönelik yeni açılımları da gözden geçirme olanağı bulacağız. Doruk Toplantısı sonunda Üsküp Bildirisi‘nin yanı sıra bir ekonomik Eylem Planı‘nın kabul edilmesi de öngörülmektedir.“
       
ABD UÇAKLARININ IRAK‘I BOMBALAMASI
        Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ecevit, İncirlik‘ten kalkan ABD uçaklarının Irak‘ın kuzeyindeki hedefleri vurmasına ilişkin soru üzerine, “Biraz önce haber aldım. Bir kilitlenme olayı olmuş. Onun dışında bildiğim kadar bir kaza meydana gelmemiş“ diye konuştu. İncirlik‘ten kalkan uçaklar için Türkiye‘den izin alınıp alınmadığının sorulması üzerine de Ecevit, uyarıcı, kaygı uyandırıcı bir takım işaretler geldiğini, o arada kilitlenme durumu olduğunu ifade ederek, “İncirlik‘te zaten Türk subaylarla Amerikan subayları biraradalar. Türk subaylarının bilgisi ve onayı dahilinde ve iki ülke arasındaki kurallara uygun şekilde hava harekatı yapılıyor. Genelliklede bu kurallara uyuluyor“ dedi.
       
“TEMENNİLERİ OLABİLİR“
        Başbakan Ecevit, TÜSİAD ve Emek Platformu‘nun Bakanlar Kurulu‘nda ekonomiyle ilgili bakanlıklarda revizyon önerdiklerinin belirtilmesine karşılık da şöyle konuştu:
        “Bakanlar Kurulu‘nda değişiklik yapılacağına, o Bakanlar Kurulu‘nun üyeleri, daha doğrusu Başbakan‘ı karar verir veya koalisyon ortakları söz konusuysa koalisyon ortakları karar verirler. Bakanlar Kurulu ile veya Bakanlar Kurulu‘nun dayanağı olan kuruluşlarla, gruplarla ilgisi olmayan kimselerin olsa olsa temennileri olabilir. Fakat herhangi bir yetkileri takdir edersiniz ki söz konusu olamaz.“
       
CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME
        Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile haftalık olağan görüşmesini gerçekleştirmediğinin hatırlatılması üzerine de Ecevit, bunun nedenini daha önce açıkladığını vurguladı. Ecevit, şöyle dedi: “Zaten MGK toplantısı var. Orada biraraya geleceğiz. Bugün de çok yoğun işlerim vardı. Makedonya için hazırlık yapmam gerekiyordu, hem de başka çalışmalarım olacaktı. Yani toplantılara katılmamak gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Pazartesi günü MGK toplantısını da zaten ben istemiştim.“
       
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları