Home page
Haber Menüsü


‘Susurluk’la yolsuzluklar aleni hale geldi’
 
İzmir Barosu Başkanı Noyan Özkan, Susurluk kazasının üzerinden 4 yıl geçmesine karşın, bu konuda kamuoyunu tatmin edici uygulamalar olmadığını söyledi.   Susurluk'a tepki için gösteri
Haklar ve Özgürlükler Platformu öncülüğünde Gazi Mahallesi'nde toplanan bir grup, Susurluk kazasının yıldönümü dolayısıyla gösteri yaptı.
 
İzmir
AA
03 Kasım—  Özkan, İzmir Barosu’nda düzenlediği basın toplantısında, Susurluk’un bir bütün olduğunu ve olaylar zincirinden ibaret bulunduğunu söyledi. Bu olaylar zinciri sonunda yargı kurumlarının hızla yıprandığını, hukuka saygının gerilediğini iddia eden Özkan, “Susurluk’un deşifre edilmemesinden yüreklenenler daha da pervasızlaşmış, yolsuzluklar artık halkın gözü önünde, daha aleni ve daha büyük boyutlarda icra edilir olmuştur” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Özkan, Susurluk kazası ile ortaya çıkan ilişkiler ve yasadışılıkla mücadele için halkın, sivil toplum kuruluşlarının yönetime katılması ve siyaset yapmasının önündeki engellerin kaldırılması, ceza yasalarında çıkar amaçlı suç örgütleri ile ilgili cezai hükümlerin caydırıcı ve gerçekçi hale getirilmesini istedi.
       
AYSBERGİN GÖRÜNEN YÜZÜ
       CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan da düzenlediği basın toplantısında, “Toplum olarak, Susurlukların tarihin tozlu dosyalarına cezalandırılmadan kaldırılmasına izin vermeyelim” dedi. Çetelerin bugün, “arazi mafyaları, hayali ihracatçı, paravan şirketler, banka batıran saygın işadamları ile devam ettiğini” öne süren Ayhan, “ahtapot, balina” gibi operasyonlarla aybersgin su yüzünde kalan bölümlerinin açığa çıktığını dile getiridi.
       Ayhan, öze dönük bir çabanın olmadığını savunarak, şunları söyledi:
       “Kayıtdışı ekonomiyi kayıt altına almadıkça, yargının bağımsızlığı ve güvenliği sağlanmadıkça çete faaliyetleri devam edecektir. Hükümet, batık bankalara 10 milyar dolar kaynak ayırırken, memura yüzde 10 zam veriyor. Türkiye’de nüfun yüzde 5’i uluslararası standarta uygun, yüzde 15’i orta düzeyde, yüzde 80’i ise yoksulluk ve açlık sınırında yaşıyor.”
       Ümraniye’de Susurluk kazasının yıldönümü dolayısıyla meşaleli yürüyüş yapmak isteyen gruba güvenlik güçleri izin vermedi. Mustafa Kemal Mahallesi Son Durak’ta saat 19.00 sıralarında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, Susurluk kazasının yıldönümünde, protesto gösterisi yapmak amacıyla ellerindeki meşalelerle yürümeye başladı. “Susurluk pisliktir, pislikleri halk temizleyecek” yazılı büyük bir pankart açan göstericiler çeşitli sloganlar attılar. Güvenlik güçlerinin dağılmaları yönünde yaptıkları uyarılara rağmen göstericiler slogan atarak yürümeye devam ettiler. Göstericiler, polisin müdahale etmek istemesi üzerine ellerindeki meşaleleri yere attılar. Daha sonra güvenlik güçlerine kaldırım taşlarını fırlatan göstericiler, ara sokaklara kaçtılar. Güvenlik güçleri zırhlı araçlarla göstericileri kovalarken, ara sokaklardan silah sesi duyuldu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi, Mustafa Kemal Mahallesi’nin giriş ve çıkışları da kontrol altına alındı. Güvenlik güçlerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.
       
GAZİ MAHALLESİ’NDE “SUSURLUK” GÖSTERİSİ
       “Haklar ve Özgürlükler Platformu” öncülüğünde Gazi Mahallesi’nde toplanan bir grup, Susurluk kazasının yıldönümü dolayısıyla gösteri yaptı.
        İsmetpaşa Caddesi’ndeki cemevinin önünde toplanan grup, çeşitli sloganlar attı. Grup adına okunan basın açıklamasında, Susurluk kazasından sonra ortaya çıkan gerçeklerin unutturulmak istendiği ileri sürüldü.
        Açıklamanın ardından göstericiler, ellerindeki meşaleler ve “Adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle cemevi önünden yürüyüşe başladılar. İsmetpaşa Caddesi’nin sonuna kadar slogan atarak yürüyen göstericiler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. Bölgede geniş çaplı önlem alan güvenlik güçleri, gösteriyi uzaktan izledi.
       
       
 
       
    MSNBC News Susurluk perdesi hala aralanmadı
MSNBC News Susurluk'un yükü Gökçe'nin sırtında
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları