Home page
Haber Menüsü


Güler Sabancı
Az ama zorlu, girişimci Türk kadını
Türkiye’de kadınlar, karşılaştıkları pek çok soruna rağmen, başarılarıyla iş dünyasında zirveyi zorluyorlar.
AA
    8 Mart 2005 —  Toplam işgücü içinde yer alan 2-3 milyon kadının sadece binde 7’sini oluşturan girişimciler, başarıdan başarıya koşuyor.  

   
 
       
    MSNBC News İş yaşamında ve siyasette kadın
MSNBC News Türk kadının yaşamdaki yeri
MSNBC News Tarihte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü
MSNBC News Dünden bugüne Türk kadını
MSNBC News Kadın namlunun ucunda
MSNBC News Yaşam hakkı çalınan kadınlar
MSNBC News Kadınlar, şiddetten yakınıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) verilerine göre Türkiye, tüm OECD ve Avrupa ülkeleri arasında kadın girişimci oranının en düşük olduğu ülke konumunda bulunuyor. Türkiye’de işgücüne katılan 2-3 milyon kadının sadece yüzde 0.7’si girişimci konumunda yer alıyor. Toplam işverenlerin yüzde 12.5’i, kendi hesabına çalışanların da yüzde 10.8’i kadınlardan oluşuyor.
       Günümüzde başarılı yönetici ve iş kadınları olarak iş dünyasının merdivenlerini hızla tırmanan girişimci kadınlar, finans, perakende, eğitim, hukuk, tekstil, gıda, tarım, medya, turizm, enerji, ulaşım, inşaat ve danışmanlık gibi pek çok sektörde çalışıyor.
Kadın yönetici istenmiyor
Ernst&Young’ın Türkiye’de yaptığı bir araştırmada, kadınların çalışma arkadaşı olarak benimsendiği, ancak yönetici olarak çok fazla kabul görmediği ortaya çıksa da, Türkiye’nin en büyük kuruluşlarının başında kadınların görev yapması da dikkat çekiyor.
       
GÜLER SABANCI DEV GRUBUN BAŞINDA
       Türkiye’nin dev gruplarından Sabancı Holding’in başına geçen Güler Sabancı, iş dünyasında faaliyet gösteren kadınların başarıları konusundaki çok sayıda örnekten birini oluşturuyor.
       İş dünyasının en önemli kuruluşlarından Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) bu yılın başında yapılan Genel Kurulu’nda da Yönetim Kurulu’na seçilen Ümit Boyner ile TÜSİAD YönetimKurulu’ndaki kadın sayısı 3’e çıktı. TÜSİAD Yönetim Kurulu’nda Ayça Dinçkök ve dünyanın geleceğini şekillendirecek 237 Genç Küresel Lider arasında yer alan Arzuhan Yalçındağ da bulunuyor.
       Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Aynur Bektaş, derneğin 29 yıllık tarihinde, Nur Ger’den sonra başkanlık koltuğuna oturan ikinci kadın olurken, HSBC Bank, MasterCard, Visa, Shell, Metrogibi bazı uluslararası şirketlerin zirve yönetiminde yine kadınlar yeralıyor.
       
ÜCRET VE POZİSYONLARDA EŞİTSİZLİK
       Bu arada Türk iş kadınları, başarıları nedeniyle temsil ettikleri şirketlerde, çok sayıda uluslararası görevi de üstlenmiş durumdalar.
       Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek, Türkiye’de kadınların iş dünyasında üst düzey yöneticilik pozisyonu açısından Avrupa’dan daha ileri olduğunu söyledi. Tümbek, parlamentodaki durumun ise içler acısı olduğunu ifade ederek, “1935 yılında Meclis’te kadının oranı yüzde 4.8 iken, bugün yüzde 4.4. Halbuki bizim 1935 yılından bu yana çok önemli bir aşama kaydetmemiz gerekiyordu. Burada Avrupa parlamentolarından geri konumdayız” dedi. Tümbek, “kadınlar finans, perakende, tıp, üniversite, avukatlık hizmetleri, mimar ve mühendislik alanlarında yeterince yer alıyor. Siyasette ise yeterince kadın yok. Bilişim sektörü ile sanayi ve üretim pozisyonlarında da kadınları fazla göremiyoruz” diye konuştu. Türkiye’de iş hayatında kadın olmanın çok zor olduğunu vurgulayan Tümbek, ücret ve pozisyonlarda eşitsizlikler olabildiğini, kadınlara iş hayatında kadın gözüyle değil, yaptığı iş itibariyle bakmak gerektiğini söyledi. Tümbek, “Kadınlar, eğitim seviyeleri ve çalışma yaşamındaki durumlarına paralel biçimde karar alma mekanizmalarında da yeterince temsil edilmiyorlar. Kadının karar alma mekanizmasında ne kadar etkin olduğu önemlidir. Burada biraz zayıflık var” dedi.
       
“GELİNEN NOKTA SEVİNDİRİCİ ANCAK YETERLİ DEĞİL”
       Kale Grubu Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da, iş kadınlarının Türkiye’de geldiği noktanın sevindirici olmakla beraber, kesinlikle yeterli seviyede bulunmadığına dikkati çekti. Halen iş kadınlarının ve kadın girişimciliğinin önünde çok ciddi engeller mevcut olduğunu ifade eden Okyay, özellikle dünyanın önde gelen ekonomileriyle kıyaslandığında, daha alınacak çok yol olduğunu söyledi. Okyay, “Kadının toplumsal yaşama katılmasının en önemli ve ekonomik açıdan geliştirici kıstası kadının iş yaşamına katılmasıdır. Bunun için de kadının sosyal statüsünün iyileştirilmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması öncelikli yapılması gereken konulardır”dedi.
       
“KADINLARA ÖZEL STATÜ VERİLMELİ”
       Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ise kadın girişimci sayısının Türkiye’deki azlığına işaret etti. Özellikle iş dünyasındaki kadınların, kadının toplumdaki rolü üzerine projeler geliştirdiğini, bu konuda bilincin hızla arttığını dile getiren Boyner, şunları söyledi: “(Kadınlara fırsat verilmiyor mu veya bunu hazırlayan şartlar nedir?) diye bakınca, burada kanunlardan çok bir takım sosyal ve kültürel zorluklarla karşılaşıyoruz. Kadınlar için fırsat eşitliği kanuni anlamda verilmeye çalışılıyor, fakat özellikle bazı yörelerimizdeki geleneksel yapı ekonomik olarak bağımsız yapıya gelmeleri açısından onları zor durumdabırakıyor. Temelde birtakım çalışmalar yapılmalı. Aslında kadınla ilgili konularda özendirmek açısından kadınlara özel statü bile verilmesi düşünülebilir. Bu, Meclis’te kadın bakış açısının temsil edilmesine kadar gidiyor. Bugün Meclis’te kadın temsili yüzde 4’ün altında. Bu konularda biraz özendirici olmakta fayda var.”
       TÜSİAD ve KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi de olan Boyner, bazı konularda kadınlara öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Mesela biz diyoruz ki, AB müzakere sürecinde, kadın yüzde 50 olarak müzakere heyeti içinde temsil edilmeli. Genelde kimsenin aklına (burada kadın olmalı) diye gelmiyor. Otomatik olarak bu konuda erkekler olur, kadınlar da destek çıkar gibi bir yaklaşım var. Burada aranan özellikler neyse, buna sahip olan aslında onlarca, binlerce kadın var” diye konuştu. Kendisinin 20 yıldır iş hayatında olduğunu, 1997’den beri Boyner Holding’de çalıştığını anlatan Boyner, kadın olarak iş hayatında çok fazla zorluk yaşamadığını söyledi. Ümit Boyner, Boyner Grubu’nda 5 büyük şirketin 4 tanesindeki genel müdürler ile grup bazında genel müdür yardımcılarının dörtte üçünün kadın olduğunu belirterek, herkese eşit baktıklarını, ancak faaliyet gösterdikleri sektörlerin yapısından dolayı kadın çalışanların fazla olduğunu vurguladı. Kadınların iş hayatında çok çabuk sivrildiğini belirten Boyner, Türkiye’de başarılı olmuş kadın yöneticilerin diğer kadınlara sahip çıkması, bu konuda proje üretmeleri gerektiğini kaydetti.
       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları