Home page
Haber Menüsü


Orhan Osman ‘Gökkuşağı’yla geldi  
  Orhan Osman ikinci albümü ‘Gökkuşağı’ ile karşımızda. İlk albümü ‘Devr-i Alem’le rüştünü ispatlayan Osman, Yeni Dünya Müzik tarafından yayınlanan çalışmasıyla bu kez yılın iddialı albümlerinden birine imza attı.

NTV-MSNBC  
   26 Mayıs 2004 —  İlk albümü ‘Devr-i Alem’de, müziğiyle dünyanın pek çok coğrafyasının izini sürdüğümüz Orhan Osman, ‘Gökkuşağı’ isimli yeni albümüyle yoluna devam ediyor. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

        Aradan geçen zamanda yurtiçinde ve dışında verdiği sayısız konserle müziğine çok sayıda insanla paylaşan sanatçı bu albümde de kalitesini bozmuyor. Sanatçı gözbebeği buzukide, ustalığını kendi tekniğiyle gösteriyor.
       Orhan Osman, müziğini çok sesli olarak tanımlarken, ezgileri yaptığı aranjmanlarla kendi müziğine dönüştürüyor. Asıl tutkusu olan buzukisinin yanında kültürlere damgasını vurmuş farklı enstrümanları başarıyla kullanmayı ihmal etmiyor.
       Yeni Dünya Müzik etiketiyle müzikseverlerin karşına çıkan ‘Gökkuşağı’ heyecan dolu. Sahne performansındaki enerjiyi bulacağınız albüm, gösterinin içine çekiyor dinleyeni.
       
MÜEZZİN SESİNDEN CAZA ...
       ‘Gökkuşağı’nın her rengi Osman’ın albümünde de ruh buluyor; mistik etkisiyle bir müezzin sesi bir anda caza uzanabiliyor. Örneğin açılış parçası ‘Dostlar Bizim Halaya’da ünlü Koçani Orkestrası Orhan’la birlikte insanları dansa davet ediyor. Makedon Koçani Orkestrası, ‘gypsy’ müziğini dünya müzik listelerine taşıyan tanınmış bir grup.
       Orta Anadolu’nun insanlarının vazgeçilmezi ‘Farfara’ altyapısındaki ‘funky’ tınılar Hindistan’a uzanarak farklı bir yorumla karşımıza çıkıyor.
       
‘TADIMLIK SWİNG’TE YILDIZ İBRAHİMOVA
       Hemen belirtmek lazım albümde pek çok usta sanatçı ‘Gökkuşağı’nı oluşturan renklerden. ‘Tadımlık Swing’ isimli parçada Yıldız İbrahimova etkileyici sesi ve yorumuyla bu renkleri unutulmaz kılıyor. İbrahimova, benzersiz sesiyle şu anda dünyadaki en önemli kadın vokallerden biri olarak gösteriliyor.
       Yine ‘Oryantal Buzuki’ isimli bestesiyle Osman dinleyeni dans ettirirken; buzukideki tekniğini konuşturarak dinlediğinizde işte bu ‘Orhan Osman’ dedirtiyor.
       Biraz new age tarzından hoşlananlar için ‘Sisli Tepe’ gerçekten vazgeçilmez olacak. Dinleyeni o tepelerde duygusal bir gezintiye götüren parça yine sanatçının düzenlemeleriyle özel bir tada sahip.
       
SÖZÜ ORHAN OSMAN’A BIRAKALIM
       “İki yıl aradan sonra sizlerle tekrar buluşmak çok heyecan verici, güzel bir duygu. Beynimde tasarladığım kalbimde onayladığım müzik anlayışımı sizlerle paylaşacağım için mutluluk duyuyorum. Şimdi sizlere biraz bu çalışmamdan bahsetmek istiyorum.
       Bu sefer Devr-i Alem’i sizlere daha modern bir soundla yorumlamak istedim. Yeni köprüler, yeni kültürleri modern düşünceyle buluşturup konsepti tamamladım. Asıl amacım, sahnedeki müzikal tekniğimi ve eğlenceyi albüme aktarmaktı. Albümü dinlerken o coşkuyu hissedeceğinizden eminim.”
       
ORHAN OSMAN’IN DÜNYA HARİTASI
       1976 yılında Almanya’da doğan Orhan Osman aslen Gümilcineli. Müzik yaşamına Yunanistan’da başlayan sanatçı, profesyonel çalışmalarına Amerika, Bulgaristan, Kazakistan, Almanya, Fransa gibi ülkelerde devam etti. Orhan Osman’ın buzuki stili; çalışmalarda bulunduğu her bir ülkede buzukinin Yunan stiline bağımlılığından ayrışarak evrensel yorumlara ulaşmaya başlamıştı.
       Orhan Osman, 1996 yılında İstanbul’a geldi. Kısa zamanda ülkemizdeki müzikal çalışmalarda yerini alan sanatçı müziği ve enstrümanındaki hakimiyetiyle dinleyicilerinin beğenisini kazandı.
       
OSMAN’IN LAKABI ‘BUZUKİ’
       “Buzuki” lakabının yakıştırıldığı Orhan Osman, Almanya’da Klezmer & Greco Turkish Music / Crossroad: İstanbul - New York adı altında düzenlenen workshop’a eğitmen olarak katıldı (Ağustos 2000). Dünya ezgileri ve etnik müzik üzerine geçen yoğun günlerin ardından müziğinde yeni bir kapı aralayan müzisyen, İstanbul’a yepyeni bir sahne projesiyle döndü.
       
BUZUKİ VE BALKAN NEFESLİLERİ
       ‘Balkan Express’ adını verdiği projesinde buzuki ile Balkan Brass Band’ı birleştirdi. Çok sesli anlayışı benimseyen Orhan Osman böylece bu ilk projesi Balkan Ekspres’te buzukiyle yalnızca Yunan müziğine bağımlı kalınmayacağını, buzuki ile dünya müziklerinin yorumlanabileceğini sergiledi. Kendine has sahne şovları ve müzikalitesini izleyicilerine aktaran Osman, Balkan Ekspres topluluğuyla caz ve fusion altyapısında özellikle Bulgar, Roman, Yunan, Hint ve Türk motiflerini yorumladı.
       ‘Balkan Ekspres’ uzun yıllar sahne ve konser alanlarında büyük ilgi topladı. Ancak, ‘Balkan Ekspres’ bayrağı teslim etmeli, daha farklı bir soundla yepyeni bir yorumla sahnelerdeki yerini almalıydı. Bu düşünceyle Orhan Osman ‘İstanbul Brass Band’ projesini hayata geçirdi.
       
VE ‘DEVR-İ ALEM’ GELDİ
       Orhan Osman müzikal sınırlarını biraz daha genişletti ve 2002’nin yaz aylarında ilk albümü ‘Devr-i Alem’ ile dinleyicileriyle buluştu. ‘Devr-i Alem’i aynı zamanda sahne projesi olarak da tasarlayan sanatçı, performanslarında yaşadığı ülkelerdeki Batı mozaikleriyle, içindeki Doğu kültürünü buzukisinin tellerinde harmanlayarak, “bir göç günlüğü” olarak tanımlayabileceğimiz hayatını müziğine yansıtıyor.
       
BİR ORHAN OSMAN DÜNYA HARİTASI
       Osman, Devr-i Alem ile buzukisine yeni renkler katarken yeni bir dünya haritası çiziyor. O çaldıkça sınırları soluklaşan, ülkelerin birbirine sanatçının geçiş köprüleriyle bağlandığı yepyeni “Bir Orhan Osman Dünya Haritası”...
       Müziğini geniş kitlelerle tanıştırmayı amaçlayan genç sanatçı, şu an İstanbul’da çeşitli sahnelerde yolculuğuna devam ediyor. Yurtdışı etkinliklerini de sürdüren Orhan Osman en son geleneksel 6.Dünya Kültürleri Festivali’nde (Lohmar) yer aldı ve yine Almanya’nın ünlü grubu Schal Sick Brass Band ile de konser verdi.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları