Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 09:20 TS 4 Eyl., 2000
Bilinçaltının simgesi Ay burcu  
Ay burcu   Bir yıldız haritasında kişiyi en çok etkileyen üç unsur vardır. Bunlar güneşinizin bulunduğu burç, yükseleniniz ve Ay’ın bulunduğu burç yani ay burcunuz

NTV-MSNBC  
    Güneş burcu kişiliğimizi, yükselenimiz fiziksel görüntümüzü ve insanlara taktığımız maskemizi, ay burcumuz ise bilinçaltımızı, dolayısıyla duygusal isteklerimizi, tepkilerimizi kısaca yaşamımızdaki duygusal davranışlarımızı belirler. 

   
 
       
    MSNBC News Astroloji bizim aynamızdır
MSNBC News Güneş burcunuz
MSNBC News Yıldız haritası (horoskop) nedir?
MSNBC News Astro-sağlık
MSNBC News Tebai Takvimi
MSNBC News Uğurlu sayılar, günler ve renkler
MSNBC News Yükselen burç
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Günlük yaşantımızda aldığımız kararların ve davranışlarımızın duygularımızla ne derecede bağlantılı olduğunu kavrarsak böylelikle ay burcumuzun da önemini kavramış oluruz.
       Ay burçlar kuşağını yaklaşık 28 günde tamamlar ve ortalama olarak her burçta iki gün kalır. Bunun anlamı güneş burcu aynı olan kişilerin ay burçlarının çok farklı olacağıdır. Örneğin 28 Mart 2000 tarihinde doğmuş olan çocukların ay burcu oğlak iken 30 mart 2000 tarihinde doğanların ay burçları kova olmaktadır. Her ikisinin burçları Koç’tur. Biri oğlak gibi inatçı, hırslı, tuttuğunu koparan bir savaşçı, diğeri ise kendi bireyselliğini oluşturmak isteyen, entelektüel, dahi bir savaşçı. Gördüğünüz gibi her ikisi de savaşçı olduğu halde savaştıkları alanlar, savaşma teknikleri ve kullandıkları silahlar farklıdır.
       
HANGİSİ SİZE DAHA YAKIN?
       KOÇ: Çocukluğunuzda dikkati çekmek için elinizden geleni yapıyordunuz. Bağımsızlık sizin için çok önemli. Duygularınız çok yoğun ve coşkulu olduğundan dolayı hareketleriniz hızlı ve ifadeniz dobradır. Yavaş hareket eden ve diplomatik davranan kişilere karşı tepkide bulunursunuz. Platonik duygular size göre değildir. Üzüntülerinizi bir kenara bırakıp yolunuza rahatça devam edebilirsiniz. Gizli bir romantiksiniz.
       BOĞA: Sakin ve duyarlı bir kişisiniz. İlgi gösterdiğiniz birine karşı duygularınızı belli etmek zaman alır. Güvendiğiniz kişilere karşı duygu ve düşüncelerinizi açıyorsunuz. Yavaşlığınız dolayısıyla tembel gibi gözükmeniz güvensizlik duygunuzdan kaynaklanmaktadır. Yeri geldiğinde yani istediğinizde çok kararlı, inatçı ve ısrarcı olabilirsiniz. Aşkı derin ve anlamlı bulduğunuz zaman yaşarsınız. Siz duyguları içten ve kalıcı bir kişisiniz.
       İKİZLER: Duygusal açıdan dengeyi bulmakta ve duygularınızda sabit kalmakta zorlandığınız halde renkli kişiliğinizle zihinsel yönden doyurucu bir dostsunuz. İç güdülerinizi ve sezgilerinizi dikkate aldığınız zamanlar daha doğru kararlar alıyorsunuz. İnsanlar sizi yeterince duygusal olmamakla suçluyorlar. Bu da zeki, ilgi çekici ve coşkucu görünmek arzunuzdan kaynaklanıyor. Biliyorsunuz ki duygusallığınızı ortaya çıkardığınız zaman muhteşem bir kişiliğiniz olacaktır. Bir ilişkiden tatmin olabilmeniz için zihinsel yönden de doyurucu olması gerekmektedir.
       YENGEÇ: Anneniz sizin için çok önemli.Aranızdaki ilişkinin iyi veya kötü olması önemli değil. Annenize bağlısınız ve bu duygusal durumunuz da tüm ilişkilerinizde etkili. Atalarınız, geçmişiniz ve anılarınızdan vazgeçmek sizin için oldukça zor. Duygularınız oldukça yoğun ve bu durum ilişkilerinizde zaman zaman dengesizlik yaratabiliyor. Bir gün neşeli diğer gün hüzünlü olabiliyorsunuz. Çok alıngansınız. Bu durumda kendi köşenize çekilip sessiz kalmayı tercih ediyorsunuz. Duyarlısınız ve sezileriniz kuvvetli. Romantik hayaller kurmayı seviyorsunuz. Duygularınızı tatmin etmek için bu hayaller önemli.
       ASLAN: Aşık olmak sizin bir ihtiyacınız. Ancak gururlu yönünüz nedeniyle siz zamanını belirleyene kadar hiçbir ipucu vermezsiniz ve kendinizi iyi saklarsınız. Zayıflık ise kesinlikle kabul etmeyeceğiniz bir özelliğinizdir. Bazen buyuran bir tavır içine girebiliyorsunuz. Aslında siz insanları rahatlıkla anlayabilecek yapıda ve duyarlılıkta olan bir insansınız. İnsanlarla bir arada olmayı seviyorsunuz ve iyimser bir yapınız var. Hayatı hızlı yaşamayı sevdiğinizden dolayı harekete geçmeden önce kendinize düşünecek zaman yaratmıyorsunuz. Dışardan bencil olarak görülebilir ve bu konuda eleştiriler alabilirsiniz. Bencilliğiniz sevdiğiniz insanların aynı derecede size önem vermelerini istemenizden ibarettir. Cömertsiniz. Paylaşmayı ve vermeyi seviyorsunuz, fakat verirken size önem verilmesini istiyorsunuz.
       BAŞAK: Kendinizi güvende hissetmek istediğinizden dolayı çoğu zaman duygularınızı serbest bırakmaz ve daima kontrol edersiniz. Temkini hiçbir zaman elden bırakmazsınız. Ayaklarınız yere basmalıdır. Başkalarını çok iyi gözlersiniz ve eleştirirsiniz. Değiştirmek isteğine de kapılabilirsiniz. İnsanlara yardım etmek içinizden gelir.
       TERAZİ: Düşüncelerinizi rahatlıkla ifade edebilen bir yapınız var. Özellikle gördüğünüz haksızlıklar karşısında hiç sessiz kalamazsınız. Her şeyin adil olmasını istersiniz. Konuşup anlaşabileceğiniz bir eşinizin olması sizin için yaşamdan zevk almanın, mutlu olmanın kaynağıdır. Romantik bir sevgili olursunuz ve tatlı konuşmalarla sevgilinizin gönlünü hoş tutmayı başarırsınız. Dengeyi bulabilmeniz veya dengesizliğe düşmemeniz için iç sesinizi dinlemeniz, sezgilerinize kulak vermeniz gerekmektedir.
       AKREP: Duyguları çok yoğun ve güçlü bir kişisiniz. Öyle yoğundur ki siz bile kendi duygularınızı anlamakta, kontrol etmekte zorlanır ve daha derinliklere dalmaktan korkarsınız. Duygusal gücünüzden dolayı yaşamınızda korkutup kaçırdığınız birileri olmuştur. Fakat konu istediğiniz kişiyi etkilemek olduğunda karizmatik ve çekici kişiliğinizle kimse size karşı koyamaz. Sevdiğinize karşı sahiplenici ve kıskanç davranışlar oluşturuyorsunuz. Duygularınızın yoğunluğu nedeniyle karşınızdaki kişilerin isteklerine fazla duyarlı davranamıyorsunuz. Aşk ilişkilerinde ikilemli duygular içine girebilirsiniz. Hem sevgilinizi yönetmek istersiniz hem de size aşırı bağımlı olmasından şikayet edersiniz. İlişkinizi bozduktan sonra eğer unutamazsanız pişman olursunuz.
       YAY: Girdiğiniz herhangi bir grubun veya eğlencenin kolaylıkla odak noktası
       olabilirsiniz. İnsanlara gösterdiğiniz samimi ilgi sonucunda konuşmalarınızla düşüncelerinizi dinletir ve siz de karşınızdakilerin fikirlerini dinleyerek kendinizi geliştirirsiniz. Belli konularda ise ilgileniyor gibi gözükseniz bile aslında o konu pek umurunuzda değildir ve boşa zaman harcadığınızı düşünürsünüz. İstediğiniz ve derinliklerinizde hissettiğiniz huzura ulaşmanızı bir tek yoğun coşkunuz engeller. İnandığınız ve güvendiğiniz bir kişiyi veya bir şeyi, bu bir kurum olabilir, herkesin bilmesini ve sizin duyduğunuz tatmini duymasını istersiniz. Özgürlüğünüze çok düşkün birisiniz. Bağımlı kalmak size işkence gibi gelir: bu nedenden dolayı bağımsızlığınızı korumak için hiçbir konuda taviz vermezsiniz.
       OĞLAK: Duygularınızı daima kontrol altında tutuyor ve açığa çıkartmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Çünkü duygularınızı belli etmek zayıflık belirtisidir. Aslında kendinizi biraz olsun serbest bıraktığınız zamanlarda ne kadar mutlu olduğunuzu biliyorsunuz. İlişkiler sizin için çok ciddiye alınması gereken bir durum. Sevgide de ideali istiyorsunuz ve bir ilişkiye başlamak, buna karar vermek sizin için çok zor. Olayların kötü gideceğinden ve istediğiniz gibi gelişmeyeceğinden korkuyorsunuz. Bu nedenle aşk ve romantizm yaşamanız zorlaşıyor. Reddedilmekten de aşırı derecede korkuyorsunuz. İlk adımın karşı taraftan gelmesini bekliyorsunuz. Güveneceğiniz, size sadık, destek veren ve sizi seven bir eş istiyorsunuz.
       KOVA: Dışa dönük bir yapınız olduğundan dolayı duygularınız ikinci planda kalabilir. Bu sizin duyarsız bir insan olduğunuz anlamına gelmez. Ne kadar duygulu bir insan olduğunuzu siz de bilmektesiniz. Güçlü bir karakterde olma arzusundasınız. Bu da insanların sizin duygu derecenizi anlamalarını zorlaştırıyor. İnsanlar sizi sevgiliden ziyade arkadaş olarak tercih ediyor olabilirler. Duygularınızı göstermekten çekinmediğiniz zamanlarda daha rahat ilişki kurabiliyorsunuz.
       BALIK: Kafanızı karıştıracak kadar çok duygulu bir kişisiniz. Şefkatli ve merhametli yüreğinizle herkesin yardımına koşar, hiçbir yardım isteğini de geri çevirmezsiniz. Gözleriniz sizin duygusallığınızı rahatlıkla ele veriyor. Hülyalı ve buğulu bakışlı bir insansınız. Duygularınıza kapılıp mantığınızı duygularınıza göre şekillendirmeniz mümkün. Bu nedenle yanlış kişilere, sizin verici yönünüzden hoşlanan kişilere aşık olabiliyor, o kişiyi gözünüzde kolaylıkla büyütebiliyorsunuz. Bunun için de uygun bir mantık yaratabilirsiniz. Hayal kırıklıklarına uğramanız kolaydır. İstekleriniz oluşmadığı zamanlarda da duygusallığınızdan dolayı kolaylıkla kötümserliğe kapılıp kendinizi bedensel olarak zayıf hissedebilirsiniz. Psikosomatik hastalıklara karşı eğiliminiz var. Enerjinizi güçlü tuttuğunuz zamanlarda insanları huzurlu kılan, verici ve sevimli bir insan oluyorsunuz.
       
       Detaylı bilgi almak isteyenler:
       vildan@gizemci.com
       
       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları