Home page

Haber Menüsü


Cimbom’a kolay, Kartal’a zor
Monaco’da çekilen kura sonucu Galatasaray ve Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri belli oldu.
Monaco
NTV-MSNBC
25 Ağustos— Takımlarımızın Şampiyonlar Ligi’ndeki şansı konusunda yazacağınız yorumlarınızı spor@ntvmsnbc.com adresinden bize ulaştırabilirsiniz. 25-30 satırı geçmeyecek yorumlarınız, NTVMSNBC editörlerinin değerlendirmesinden geçtikten sonra sitemizde yayınlanacaktır.

   
 
       
    MSNBC News Anket: Şampiyon kim olur?
MSNBC News Rakiplerimizi tanıyalım
MSNBC News Şampiyonlar Ligi maç programı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan takımlarımızın rakipleri belli oldu. Monaco’da çekilen kura sonucu Şampiyonlar Ligi’ndeki iki temsilcimizden biri olan Galatasaray, D Grubu’nda Monaco, Glasgow Rangers ve Sturm Graz’la eşleşti.
       Bu ligdeki diğer temsilcimiz Beşiktaş ise zorlu bir gruba düştü. H Grubu’nda mücadele edecek Beşiktaş’ın rakipleri Barcelona, Milan ve Leeds United.
       UEFA Kupası’ndaki temsilcilerimizden Gaziantepspor, İspanyol Aleves ile eşleşirken; Antalyaspor, Almanya’nın güçlü ekibi Werder Bremen ile tur mücadelesi verecek.
       Takımlarımızın maç programı da şöyle:
       12 Eylül Galatasaray - Monaco
       20 Eylül Sturm Graz - Galatasaray
       27 Eylül Galatasaray - G. Rangers
       17 Ekim G. Rangers - Galatasaray
       25 Ekim Monaco - Galatasaray
       7 Kasım Galatasaray - Strum Graz
       13 Eylül Milan - Beşiktaş
       19 Eylül Beşiktaş - Barcelona
       26 Eylül Leeds - Beşiktaş
       18 Ekim Beşiktaş - Leeds
       24 Ekim Beşiktaş - Milan
       8 Kasım Barcelona - Beşiktaş
       
       Şampiyonlar Ligi’nde gruplar şöyle oluştu:
       
GRUP A
       Real Madrid
       CF Spartak Moskova
       B. Leverkusen
       Sporting Lisbon
       
GRUP B
       S.S. Lazio
       Arsenal FC
       AC Sparta Prag
       FC Shakhtar Donetsk
       
GRUP C
       Valencia CF
       Olympique Lyon
       Olympiakos
       SC Heerenveen
       
GRUP D
       AS Monaco
       Galatasaray SK
       G. Rangers
       SK Sturm Graz
       
GRUP E
       Juventus FC
       Deportivo La Coruña
       Panathinaikos FC
       Hamburg SV
       
GRUP F
       B. München
       Paris SG
       Rosenborg BK
       Helsingborg IF
       
GRUP G
       Manchester United
       PSV Eindhoven
       FC Dynamo Kiev
       RSC Anderlecht
       
GRUP H
       FC Barcelona
       Milan AC
       Leeds United AFC
       Beşiktaş
       
SÜREN: RAKİPLERİ KÜÇÜMSEMEMEK LAZIM
       Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde kura çekimiyle gruplarından belirlenmesinden sonra Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, rakip takımları küçümsememek gerektiğini belirtirken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili de, “En zorlu bu grup. Bu grup da bize yakışır” dedi. Kura çekimi için Monaco’da bulunan Faruk Süren, yaptığı açıklamada, iyi takım-kötü takım ayrımı yapılamayacağını belirterek, “Gruptan memnunuz. Ama her zamanki gibi karşı takımları küçümsememek lazım” dedi.
       Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili de kurayla ilgili olarak, “En zorlu grup bu grup. Bu grup da bize yakışır. Buradan çıkmak için en büyük mücadeleyi göstereceğiz” diye konuştu.
       
BRAİDA: EN ZOR GRUP BİZİMKİ
       Avrupa Şampiyonlar Ligi kura çekimi sonucu (H) Grubu’nda Beşiktaş, FC Barcelona ve AFC Leeds United ile eşleşen AC Milan Kulübü’nde, yöneticilerden Ariedo Braida, “En zor grup bizimki” dedi. Kura çekiminde Monaco’da bulunan Ariedo Braida, gazetecilere yaptığı açıklamada, kötümser olmasa da endişeli olduğunu dile getirirken, özellikle AFC Leeds United ve Beşiktaş seyircilerinin çok ateşli olduğunu söyledi. Eylül ayındaki Sydney Olimpiyatları’na 6 futbolcularının gideceğini hatırlatan Bradia, “Kesinlikle, bu bize yardımcı olmayacak. Ama, bizim de ileriye gitmek için kartlarımız var” dedi. Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinin bu sezon Milano’da yapılacak olması nedeniyle, “San Siro’ya kadar mı?” diye sorulan bir soruya da, Braida, “Bunu umuyoruz. AC Milan, büyük bir tarihe sahip” dedi. Bu arada Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Joan Castels de gazetecilerin sorularına, “İspanyol takımlarının olduğu 4 gruptan en kötüsü bizimki. Tek avantaj AC Milan’a karşı ilk maçı deplasmanda yapacak olmamız” diye yanıt verdi.
       
İNGİLİZLER ŞAŞKIN
       İngiliz Leeds United takımı kura sonrası hem zor bir gruba düşmenin hem de bir Türk takımıyla aynı grupta yer almanın şokunu yaşıyor. Leeds United Başkanı en zor gruba düştüklerini belirtirken, İngiliz takımı Beşiktaş’la aynı gruba düşmenin yarattığı sıkıntıya da dikkat çekti.
       Leeds United başkanı Peter Ridsdale “Biz maç öncesinde bütün yetkili mercilerle görüşmeler yapacağız. Polisle, Türk kulübü ile karşılıklı görüşmeler yapıp gerek kendi taraftarlarımızın İstanbul’a gitmesine, gerekse Türk taraftarlarının İngiltere’ye gelmesi kararını vereceğiz. Ben kesinlikle geçmişte yaşanan üzücü olayların bir daha tekrarlanmayacağına inanıyorum. Biz dostça bir mücadele geçmişte yaşanan olayları aşacağız” yorumunu yaptı.
       Beşiktaş yöneticisi İbrahim Altınsay ise ” Bu takımlar için geçmişte yaşanan üzücü olayların aşılması için bir büyük bir şans ve takımlar arasındaki, ülkeler arasındaki dostulğu ve kardeşliği yeniden inşaa edebiliriz. Ben eminim ki iki takım arasındaki mücadele son derece zevkli ve dostça olacak.
       
JOHANSSON UYARDI
       UEFA Başkanı Lennart Johansson, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yer alan Beşiktaş ve AFC Leeds United takımları arasında yapılacak maçlarda olaylar çıkması durumunda, bunun 2 kulübe de pahalıya malolacağını söyledi. Geçen yıl UEFA Kupası yarı finalinde Galatasaray ile AFC Leeds United takımları arasında, İstanbul’daki ilk maçtan önce çıkan olayların hatırlatılması üzerine kura çekimi için Monaco’da bulunan Johansson, UEFA’nın bu kez tüm kontrolü elinde tutacağını söyledi. Lennart Johansson, Türk ve İngiliz taraftarları şimdiden uyardıklarını belirterek, olaylara göz yumulmayacağını, huzuru kaçıran kişilere büyük cezalar verileceğini açıkladı.
       
       Rakiplerimizin son durumları ise şöyle:
       
MONACO
       Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Galatasaray’ın rakibi olan Monaco, seri başı takımlar arasında kağıt üzerinde en zayıfı olarak göze çarpıyor. Fransa ligine iyi bir başlangıç yapamayan kırmızı beyazlılar; 4 haftada 7 puan toplayarak 8. SIRADA yer aldı. Monaco, geçen sezonun şampiyon kadrosunu koruyamazken, Fransız milli takımının kalecisi Fabien Barthez’i Manchester United’a ve golcüsü David Terzeguet’yi de Juventus’a verdi. Ancak Monaco’nun en önemli gol silahı italyan Marco Simone hala kadroda. Simone’ye, geçen sezon attığı gollerle Fransa liginin adından en çok söz ettiren futbolcusu yeni transfer Shabani Nonda eşlik edecek. Galatasaray 1988-89 sezonunda da eski adıyla Şamiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde Monaco’yla eşleşmiş, temsilcimiz turu 1-0 ve 1-1 lik skorlarla geçmişti.
       
GLASGOW RANGERS
       Galatasaray’ın rakiplerinden diğer biri Glasgow Rangers, Celtic’le birlikte İskoç futbolunun en önemli takımı. Rangers, Şampiyolar Ligi’ne 3. ön eleme turu oynayarak dahil oldu. Lacivert beyazlılar her iki maçta da Danimarka temsilcisi Herfolge’yi 3-0’lık sonuçlarla rahat eleyerek devler arasına girmeye hak kazandı. Rangers, 4. haftası oynanan İskoç ligine süper bir başlangıç yaptı. 4 maçta 4 galibiyet alan İskoç ekibi maç eksiğiyle 2. sırada bulunuyor. Milli futbolcumuz Tugay’ın da forma giydiği Glasgow Rangers’ın kurada Galatasaray’a çıkması, sarı kırmızılı taraftarlar için de hoş bir sürpriz oldu. Tugay’ın yanı sıra Rangers’ın kadrosunda, Hollanda mili takımının as elemanları Vanbrochorst, Konterman ve Numan gibi kaliteli futbolcular var. Rangers’ın gol yollarında güvendiği isimse fırsatçı Rod Wallace. Glasgow rangers’ın müzesini, 18 lig şampiyonluğu kupası, 10 iskoçya kupası ve 2 lig kupası süslüyor.
       
STURM GRAZ
       Geçen sezonun Avusturya ligi şampiyonu Sturm Graz, yeni sezona umduğu başlangıcı yapamasa da iki ön eleme turu geçerek Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı başardı. 2. ön eleme turunda İsrail temsilcisi Hapoel Tel Aviv’i 3-0 ve 2-1’le, 3. ön eleme turunda da Hollanda’nın güçlü temsilcisi Feyenoord’u 2-1 ve 1-1’lik sonuçlarla saf dışı bıraktı. Strum Graz yedi haftası geride kalan Avusturya Ligi’nde son 3 maçını galibiyetle kapatarak 13 puanla 3. sırada yer alıyor. Strum Graz maçlarını 15 bin kapasiteli Arnold Schwardzenneger Stadı’nda oynuyor.
       
BARCELONA
       Beşiktaş’ın grubundaki en güçlü rakibi, dünyanın en büyük taraftar kitlesine sahip olan takımı Barselona olacak kuşkusuz . Dünyanın dört bir yanında taraftarı olan Katalan ekip geçtiğimiz sezon hiç bir kupa alamayarak taraftarını hayal kırıklığına uğrattı . Başarısızlıklar sonrası Barselona’yı bırakan Hollandalı teknik adam Luis Van Gaal’in ardından bu sezon kırmızı lacivertlilerde teknik direktör olarak eski alt yapı sorumlusu Ferrer görev yapıyor. Barca taraftarı sezon başında Portekizli yıldız Luis Figo’yu ezeli rakipleri Real Madrid’e kaptırmanın şokunu Alfonso, Overmars ve Emanuel Petit ünlü isimlerin transferi ile büyük ölçüde atlattı.
       
MİLAN
       Geçtiğimiz sezon İtalya ligini üçüncü sırada tamamlayan Milan, İtalya ve Avrupa futbolunun en köklü ve en iddialı kulüplerinden. İleri ikilisinde Bierhoff ve Şevçenko gibi iki tehlikeli forveti kullanan kırmızı siyahlı kulüp geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’la aynı gruptaydı. Milano’da oynan ilk maçta Galatasaray 2-1 yenen İtalyanlar, son maçta Galatasaray’la Ali Sami Yen Stadı’nda karşı karşıya gelmişti. Unutulmaz bir mücadeleye sahne olan maçın ardından sarı kırmızılılara 3-2 yenilen Milan, grubu sonuncu olarak tamamlamıştı. Yıldızlar karması görünümündeki İtalyan takımı, bu sonuçla Şampiyonlar Ligi’ne veda etmenin yanısıra UEFA Kupası’na katılma hakkından da olmuşlardı. Milan üçüncü öneleme turunda Hırvat Dinamo Zagreb’i her iki maçta da 3-1 ve 3-0 yenerek adını şampiyonlar arenasına yazdırdı.
       
LEEDS UNITED
       Leeds United, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir takım. Beşiktaş’ın grubunda yer alan Leeds, Galatasaray’la geçtiğimiz sezon UEFA Kupası yarı finalinde eşleşmişti. İstanbul’da oynanan yarı finalin ilk maçından bir gün önce Taksim Meydanı’nda çıkan ve iki İngiliz ‘in ölümüyle sonuçlanan olayların ardından, ikinci maç öncesi atmosfer bir hayli gerilmişti. İlk maçı 2-0 kazanan Galatasaray, taraftarından yoksun gittiği İngiltere’de ikinci maçta rakibiyle 2-2 berabere kalarak adını Arsenal’le oynayacağı finale yazdırmıştı. Geçen sezon süper ligde üçüncü olarak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde eden İngiltere temsilcisi üçüncü eleme turunda alman 1860 Münih ‘i 2-1 ve 1-0 ‘lık skorlarla iki maçta da yenerek eledi. Leeds ‘in en güçlü silahları Avusturalyalı Kewel ve genç Bridges.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları