Home page
Haber Menüsü


ABD’den ‘Türkiye’ye gitmeyin’ uyarısı
ABD Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’daki son bombalı saldırıların ardından ABD vatandaşları ve çıkarlarına yönelik şiddet ve terörist eylem riskinin devam ettiğini belirterek, zorunlu olmadıkça Türkiye’ye seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.
Londra
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
21 Kasım 2003 — Belçika, Almanya ve İspanya, Avustralya, İsrail ve Fransa da vatandaşlarını uyardı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan seyahat uyarısında, Ankara’daki büyükelçilikle İstanbul, Adana ve İzmir’deki konsoloslukların ABD vatandaşlarına hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.
       Uyarıda ayrıca, ABD vatandaşlarına yönelik bütün dünyada geçerli uyarının halen sürdüğüne dikkat çekildi.
       
MACAR KONSOLOSLUĞU KAPANDI
       Öte yandan, Macaristan da vatandaşlarına seyahat uyarısında bulunarak, İstanbul’daki konsolosluğunu geçici olarak kapattı.
       Almanya Dışişleri Bakanlığı, meydana gelen patlamalardan sonra İstanbul ile ilgili seyahat uyarılarını sıkılaştırdı. Dışişleri Bakanlığı’nin internet sayfasında yer alan uyarıda, “Saldırılar açıklığa kavuşturuluncaya kadar, gerekli olmadığı takdirde İstanbul’a yapılacak seyahatlerin ertelenmesi önerilmektedir” denildi. Bakanlık tarafından Türkiye’ye gidilmemesi yönünde genel bir seyahat uyarısı yapılmadı.
       
DANIŞMA HATTI AÇILDI
       Öte yandan, İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’daki saldırılarla ilgili olarak bilgi almak isteyen vatandaşlar için acil danışma hattı açtı.
       Hattın numaralarını ulusal yayın yapan kanallar aracılığıyla duyuran bakanlık, merkezi Londra’da bulunan HSBC bankasıyla İngiltere’nin İstanbul’daki başkonsolosluk binasının saldırılarda hedef alınması nedeniyle, yakınlarıyla ilgili kaygı duyan vatandaşların bu numaradan bilgi alabileceğini bildirdi.
       Bu arada, İngiltere’de resmi temaslarda bulunan ABD Başkanı George W. Bush ve Başbakan Tony Blair’in Başbakanlık konutunda yaptıkları görüşmenin bir bölümüne katılan Dışişleri Bakanı Jack Straw, İstanbul’daki gelişmeleri yakından izlemek üzere Dışişleri Bakanlığı’na geçti.
       
FRANSA: DİKKATLİ OLUN
       Fransa Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’daki saldırılarla ilgili olarak Türkiye’ye gidecek vatandaşlarından dikkatli olmalarını istedi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, özellikle İstanbul’a gidecek Fransız vatandaşlarının bu kentte kalacakları süre boyunca veya yolculuklarında ihtiyatlı olmaları gerektiği bildirildi.
       
İSPANYA VE BELÇİKA’DAN SEYAHAT UYARISI
       İspanya Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen terörist saldırıların ardından, vatandaşlarına “Türkiye’ye seyahat uyarısında” bulundu. Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yapılan duyuruda, İspanyollara Türkiye’ye gitmemeleri, ülkenin güneydoğusuna seyahat edecek olanların gerekli bazı önlemleri alması gerektiği” uyarısı yapıldı.
       İspanya ayrıca, dış temsilciliklerinde ek güvenlik önlemleri aldı. Dışişleri Bakanlığı, başta Türkiye’dekiler olmak üzere yurtdışındaki diplomatlarının korumasını güçülendirdi.
       Belçika hükümeti, Belçika vatandaşlarının “çok gerekmedikçe” İstanbul’a gitmemelerini önerdi. Hükümetin uyarı ve çağrısı, radyolarla haber ajanslarından kamuoyuna aktarıldı. Ancak Belçikalı turistlerin “Türkiye’ye güvendikleri” ve çok az seyahat iptalleri olduğu açıklandı.
       
‘SEYAHAT İPTALİ YOK’
       Seyahat Acenteleri Birliği (UPAV) Müdürü Jean-Christophe, Türkiye’ye seyahat iptali olmadığını, ancak orta ve uzun vadede Türk turizminin bu tür olaylardan zarar görebileceğini düşündüğünü söyledi. Seyahat acenteleri temsilcileri, Türkiye’ye geçen yıl 13 milyon turist gittiğini, bunların arasında 300 binden fazla Belçikalı bulunduğunu hatırlattılar ve terör eylemlerinin Türk turizmini olumsuz etkileyip etkilemeyeceğinin önümüzdeki günlerde görüleceğini, bugünkü aşamada bir panik yaşanmadığını anlattılar.
       
       
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları