Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Süha Tanık’ın torun derdi
 

 
Ankara
NTV-MSNBC
 
13 Nisan—  DYP İzmir Milletvekili Süha Tanık’ın kızı Begüm, Ali Şen’in oğlu Adnan’la evli. Begüm-Adnan Şen çifti, geçen Cumartesi günü ikinci bebeklerine kavuştular. Bebeğin ismi Süha Tanık’ı çok mutlu etti; ama bebeğin yüzü konusunda dede Tanık oldukça dertli(!)

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Begüm-Adnan Şen çifti şimdi 5 yaşına ulaşmış olan birinci çocuklarına, dede Ali’nin adını vermişlerdi. İkinci bebeğin de erkek olacağı anlaşılınca Süha Tanık’ı bir telaş aldı. Sonunda dayanamadı, kızına açıldı:
       “Begüm ya, birinci çocuğun adı Ali oldu, bizim durumumuz ne olacak?”
       Begüm, babasına yanıt vermedi.
       Cumartesi günü bebek dünyaya geldi ve adı açıklandı: “Süha”
       Süha Tanık bu kararı öğrenince çok mutlu oldu. Ama derdi bununla da bitmedi.
       Bebeği uzun uzun inceledi; kendisine benzer bir yan göremedi. Üstelik benzerlik biraz da muzipliğine neden oldu. Bir fırsatını bulup Begüm’e bir kez daha dert (!) yandı:
       “Yahu Begüm, bebeğin adını hallettik; ama peki bu suratını ne yapacağız? Aynen Ali Şen be? Adam burda da bize fark yaptı!”
       Baba-kız uzun uzun güldüler. Süha Tanık, kız babası olarak Ali Şen’e de takılmadan duramadı:
       “Yahu dünür, yine bizi ektin. Bu kez tam torunun adını kurtardık dedik, ama benzerlikten kaybettik; aynen sen be bu torun...”
       
ŞAKA DEĞİL
       ANAP Bursa Milletvekili Kenan Sönmez’in önündeki yazıyı görmesem inanmayacaktım. Şaka falan değil, ANAP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Süha Özkan, Sönmez’den çok can alıcı (!) bir konuda yardım istiyordu. Bunu yazıya da dökmüştü.
       “Kenancığım, (....) İlçe Başkanı’nın akrabası (...) çok iyi şoförmüş. Bir yerde şoför olarak değerlendirilmek istiyor. Ama ehliyeti yok, gerekli ilgini bekliyorum.”
       
SİGARADAKİ SİYANÜR
       Görevinden istifa eden Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar’ın en son yaptığı iş de Özelleştirme Yüksek Kurulu’na katılıp bilgi sunmaktı. Bir iddiaya göre de burada yaptığı sunum nedeniyle görevinden alınmak isteniyor. Bu konuyu iyi bilmiyoruz; ama bu ÖYK ile ilgili iki şekerleme aktaracağım. Birincisi Bayar’la ilgili.
       ÖİB’nın en büyük derdi Demir Çelik İşletmeleri’nin durumu. Bunu bilen Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Uğur Bayar’ın bu konuda ne söyleyebileceğini merak ettiği için bir fırsatını bulup, kurula bu konuda da bilgi verilmesini istedi.
       Bayar, kokuyu almıştı; ama birşeyler de anlatması gerekirdi. Kurumla ilgili bilgi verirken, demir cevheri ile ilgili işlemlerde kullanılan siyanür miktarını belirtip, bu konuya dikkat çekti. Ama yanıt Başbakan’dan gelince, konuyu daha fazla uzatmadı: “Uğur Bey, sözünü ettiğiniz siyanür bir sigarada bile var.”
       
BAHÇELİ İLE TOKALAŞANLAR VE TOKALAŞMAYANLAR
       ÖYK’daki ikinci hikaye MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve bazı bürokratlarla ilgili.
       Bahçeli, toplantıya gelişinde, U biçimindeki masanın kendisine ayrılan koltuğuna yöneldi. Bu sırada sadece önünden geçtiği katılımcıların ellerini sıkmakla yetindi. Masanın diğer yanındakiler bu tokalaşmayı gerçekleştiremedi. Bunun üzerine o tarafta oturan bazı bürokratlar hemen yerlerinden kalkıp, Bahçeli’nin yanına gittiler; tokalaşıp yerlerine döndüler.
       Ama bazı bürokratlar bunu yapmadı. Bana söylenen, Bahçeli’nin bu tokalaşmaların ardından, zaman zaman yerinden kalkmayan bürokratlara doğru kaş altından bakışlar fırlattığı.
       Herhalde bu bürokratlar kendilerini biliyorlardır.
       
BOSTANCIOĞLU’NU KOLTUĞA ÇİVİLEDİLER
       Adalet ve Kalkınma Partili milletvekillerinin verdiği önerge ile Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu hakkında soruşturma komisyonu kurulması kararı verildi.
       Karar, DSP’de büyük rahatsızlık yarattı. DSP’nin en muhalif isimleri bile türban sorununa dayandırılan bu önergeyi içlerine sindiremediler. Aslında DSP grubunda gizli bir yoklama yapılsa, bakandan memnun olduğunu belirten milletvekillerinin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ama bu önerge öyle bir işlev ortaya çıkardı ki, DSP’li çoğu milletvekilinin de paylaştığı kanı şu:


       “Önerge ile AKP’liler Bakan’ı çivi ile koltuğuna yapıştırdılar. Bostancıoğlu’nun artık bakanlıktan alınması pek mümkün değil.”
       Bu görüşü çoğu DSP yöneticisi de paylaşıyor. Bunlardan biri, Bostancıoğlu’nun soruşturma kararı sonrasında katıldığı DSP grup toplantısında, milletvekillerinin alkışları ile karşılandığını anımsatarak şunları dedi:
       “Yemin billah, böyle birşeyi rüyamda görsem inanmazdım. Ama bu önerge ile Bakan hayatında göremeyeceği alkışı aldı bizim gruptan. Herhalde yatıp kalkıp AKP’lilere teşekkür ediyordur” dedi.
       
 
       
    MSNBC News Bir de Yüce Divan'a gönderseler
MSNBC News Bostancıoğlu üzerine senaryolar
MSNBC News Siyaset de değişiyor
MSNBC News Bahçeli'nin, 'MHP kurmayları' merakı
MSNBC News Eski solcularla ülkücülerin dikkatine
MSNBC News Samimiyet birazcık
MSNBC News Kamu zammında adalet yok!
MSNBC News Ayrık otları meselesi
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları