Home page
Haber Menüsü


Yabancıya Yatırım Ajansı kuruluyor
Yatırım sistemi AB standartı düzeyine çıkartılıyor. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancılara danışmanlık hizmeti vermek üzere ‘Türkiye Yatırım Promosyon Ajansı’ kurulması planlanıyor.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
22 Kasım— Türkiye’deki yatırım ortamı, Avrupa Birliği (AB) standardı düzeyine çıkartılıyor. Yerli ve yabancı sermayeyi teşvik etmek amacıyla, yatırım ortamının geliştirilmesi için hazırlanan “Çerçeve Düzenleme”, işletmelerin, kurulmasından, çalışmasına ve yabancı işçi çalıştırılmasına kadar tüm düzenlemelerde AB’ye uyum sağlanıyor.

   
 
       
   
MSNBC News 'Bankacılıkta yabancı payı artacak'
MSNBC News 1.3 trilyon dolar yabancı sermayede payımız sadece 982 milyon dolar
MSNBC News "Yolsuzlukta 1 puan artış yabancı yatırımda 11 puanlık düşüş demek"
MSNBC News Son 12 yılda Çin'e 328, Türkiye'ye 9.4 milyar dolar yabancı sermaye
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bakanlar Kurulu kararıyla çıkartılacak olan Çerçeve Düzenleme içinde, yabancı sermayeden, teşvik sistemine, gümrüklerden, idari engellerin kaldırılmasına kadar bir dizi düzenleme yer alıyor. Bu düzenlemelerin ardından, yatırım yapmak isteyenler, sadeleştirilmiş, hızlı bir süreçte, sadece ilgili bürokratlar ile işlerini tamamlayabilecekler.
       
Endüstri Bölgeleri Yasası Komisyonda: Tasarının Tam Metni

       Anadolu Ajansı’nın haberine göre, yetkililerin, yatırımın “Ulusal Planı” olarak da isimlendirilebileceğini belirttikleri düzenlemeyle, Türkiye’nin, “en çağdaş yatırım alt yapısına kavuşturulması” ve yatırımların hızlı bir şekilde artması hedefleniyor.
       
TÜRKİYE YATIRIM PROMOSYON AJANSI
       Doğrudan yatırımların önündeki idari engellerin kaldırılması düzenlemesi çerçevesinde, “Türkiye Yatırım Promosyon Ajansı” kurulması planlanıyor.
       Faaliyet yapısı üzerindeki çalışmaların devam ettiği Ajans’ın özerk olarak çalışması öngörülüyor. Ajans, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancılara danışmanlık hizmeti verecek. Uluslararası uygulamalar da dikkate alınarak, Türkiye için en iyi promosyon ajansı modeli oluşturulacak.
       Ajansın, Türkiye’de yatırım yapmak isteyenlere, hukuki ve bürokratik mevzuat ile sektörlerin durumu, girdi, işgücü maliyetleri ve yerli ortak bulunmasına kadar bir çok alanda yardım yapacağı belirtiliyor.
       Öte yandan, yabancı sermayeyi bilgilendirmek için, gelecek yıl 75 milyon dolarlık tanıtım yapılarak, Türkiye’ye daha çok yabancı sermaye çekilmesine çalışılacak.
       Gerek Türkiye’ye verilecek ek mali kaynak, gerekse ekonomik koşullardaki gelişmelerin de etkisiyle Türkiye’ye alternatif olan piyasalar Arjantin ve Brezilya’daki bazı yatırımcıların, 2002 yılında Türkiye çekilmesi hedefleniyor.
       
YASANIN METNİ
       Bu arada Bakanlar Kurulu tarafından imzalanan Yabancı Sermaye Kanun Tasarısı’nın önemli maddeleri şöyle:
       Genel esaslar
       Madde 3- Yabancı yatırımcılar tarafından Türkiye’ye yabancı sermaye getirilmesi serbesttir. Bakanlar Kurulu, yabancı sermayenin getirilmesi, faaliyette bulunması ve transferler ile ilgili usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.
       Yabancı sermayeli kuruluşlar, aynı alanlarda faaliyet gösteren yerli sermayeli kuruluşlara tanınan hak, muafiyet ve kolaylıklardan aynı koşullarda yararlanır ve aynı yükümlülüklere tabi olur.
       Uluslararası anlaşmalar ve kanunlarda yer alan özel hükümler saklıdır.

       Transferler
       Madde 4- Yabancı sermayeli kuruluşlarda, yabancı gerçek ve tüzel kişilerin hissesine tekabül eden net kar, temettü, satış, tasfiye ve tazminat bedelleri ile lisans, know-how, teknik yardım, yönetim ve franchise gibi ödemeler karşılığında yapılacak ödemelerin ve dış kredi anapara ve faiz ödemelerinin, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerin yerine getirilmiş olması kaydıyla, transferi veya transfer edilebilir bu değerlerin yeniden Türkiye’de yapılacak yatırımlarda kullanılması serbesttir.
       Yabancıların çalıştırılması

       Madde 5 - Yabancı sermayeli kuruluşların yabancı personel çalıştırmasına ilişkin izinler, Bakanlar Kurulunca tespit edilecek esaslar dahilinde Müsteşarlıkça verilir. Bu madde kapsamında çalıştırılacak yabancı personel hakkında, 11/6/1932 tarihli ve 2007 sayılı Kanun hükümleri ile 27/1/1945 tarihli ve 6235 sayılı Kanunun 35’inci maddesi hükmü uygulanmaz.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları