Home page
Haber Menüsü


Okuyan: Sosyal güvenliğe 65 milyar dolar ödendi
Çalışma Bakanı Okuyan, 1992- 2001 yılları arasında sosyal güvenlik kuruluşlarına 65 milyar dolar ödendiğini söyledi. Okuyan, “Önce sayın Demirel, bu 65 milyar doların hesabını millete vermelidir” dedi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    1 Kasım—  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, sosyal güvenlik kuruluşlarının 1992 ile 2001 yılları arasındaki açıkları için ödenen paranın 65 milyar dolar olduğunu belirterek, “Önce Sayın Demirel, 65 milyar doların hesabını vermeli. Millete bunun hesabını verecek” dedi.  

   
 
       
    MSNBC News Okuyan: Demirel krizdeki sorumluluğunu unuttu
MSNBC News Yılmaz, Demirel ve Çiller'i eleştirdi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Okuyan, bakanlığı ve ilgili kuruluşlarında hizmete açılan web sayfalarının tanıtımı için basın toplantısı düzenledi. Bakan Okuyan, bakanlığı ile SSK, BAĞ-Kur ve Türkiye İş Kurumu’nda açılan web sitelerinde bundan böyle bu kuruluşlara ilişkin merkez ve taşra teşkilatlarında açılacak her türlü ihaleye ilişkin bilgilerin yer alacağını ve ihale sonuçlarının bu sitelerde ilan edileceğini bildirdi.
       
POPÜLİZM UĞRUNA ERKEN EMEKLİLİK
       Soruları da yanıtlayan Okuyan, emeklilik ile ilgili ilk yasanın 1950 yılında çıkarıldığını ve bu yasada emeklilik yaşının kadınlar ve erkekler için 60 olarak öngörüldüğünü, 1965 ve 1969 yıllarında popülist politikalar uğruna emeklilik yaşının düşürüldüğünü ve sosyal güvenlik sisteminin açıklarının büyümeye başladığını söyledi.
        1986 yılında emeklilik yaşının yükseltildiğini, ancak 1992 yılında emeklilik yaşının tekrar düşürüldüğünü anımsatan Okuyan, şöyle devam etti:
Kaynak: Milliyet, 31 Ekim 2001
       “Aktüeryal denge, çığ gibi büyüyerek sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütçesini buna tahsis etseniz karşılayamaz duruma gelmiştir. 1992-2001 yılı itibariyle sosyal güvenlik kuruluşlarının açıklarına ödenen para Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk milletine bedeli 65 milyar dolardır. 65 milyar dolar demek 2002 yılı bütçesinin tamamı demektir. 2002 yılı bütçesi 98.1 katrilyon liradır. 65 milyar dolar demek Türkiye’nin iç borcunun tamamı demektir. Türkiye’nin iç borç tutarı 105 katrilyon liradır. Türkiye’nin en büyük sıkıntısı iç borçtur. Bizim bütün iç borcumuzun karşılığı 9 yılda sırf sosyal güvenlik kuruluşlarına dolarla ödenen karşılığıdır.”
       
SAYIN DEMİREL, HESABINI VERMELİ
       Okuyan, bu gerçekler ortada iken 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “Ben 2 ayda düzeltirim” dediğini belirterek, şöyle devam etti:
       “Düzelttin zaten. Hep beraber bu düzelttiğin Türkiye’de yaşıyoruz. Çoluğumuzun, çocuğumuzun geleceği ipotek altına alınmıştır. Sırf sosyal güvenlik ile ilgili yanlışlardan bahsediyorum. ‘Bu hükümet ne verirse 5 bin lira fazlasını veririm’ ve kamu bankalarındaki görev zararlarından bahsetmiyorum. Sosyal güvenlik sistemi ile ilgili gerçekleri paylaşıyorum. Bu 65 milyar dolar. Önce sayın Demirel 65 milyar doların hesabını vermeli. Millete bunun hesabını verecek. Ben öyle 6 sefer gittim 3 sefer geldim demeye caka satmaya benzemez. Bugün milletin tamamı biliyor ki bütün faturaların arkasındaki sorumlu Demirel’in kendisidir. İki ayda düzeltirim diyor, nasıl düzeltirsin iki ayda? Sayın Demirel, 1992 yılında Başbakanlık koltuğuna oturduğu vakit heyetler kabul etmekten, nikah törenlerine gitmekten başka bir icraat olmadığını basın bültenleri ile açıkladı. İki ayda neyi düzeltiyorsun?”
Demirel: Kimseyle hesabım yok

SOSYAL GÜVENLİK KURULUŞLARININ AÇIĞI
       Okuyan, SSK primlerinin düşürülüp düşürülmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine buna bakanlığının değil hükümetin karar vereceğini belirtti.
       Mevcut sistemle birlikte primlerin tahsil edilmesinde güçlükler bulunduğuna dikkati çeken Okuyan, 2002 yılı bütçesinde sosyal güvenlik kuruluşlarının finansman açığının 7,9 katrilyon olarak öngörüldüğünü, bu rakamın 2002 yılı bütçesinde bütün yatırımlara ayrılması öngörülen 5,7 katrilyondan fazla olduğunu söyledi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları